Skattechock-om vi fortsätter i samma hjulspår !

Uppdaterad 10/4-10.

Skatten behöver höjas med 13 kronor på 25 år för att rädda välfärden, enligt SKL:s politikergrupp

Kostnaderna i kommuner och landsting stiger kraftigt de närmaste 25 åren. Fram till 2035 behöver kommunalskatten höjas med 13 skattekronor per hundralapp om man inte hittar annan finansiering..

Den bedömningen är en politikergrupp inom Sveriges Kommuner och landsting enig om, över alla partigränser.

Alla är de överens om att kostnaderna för välfärden måste tillåtas växa. Ett viktigt skäl är demografin; att andelen äldre med behov av vård och omsorg stiger snabbt under de närmaste decennierna.

Politikergruppen har gått igenom olika alternativ och funnit att inget av dem räcker till. Svaret kan bli en kombination av allt: fler arbetade timmar, ökad effektivitet, högre avgifter, mer privatisering och vissa skattehöjningar (Källa: DN).

Politikergruppen antar att barnafödandet sjunker, invandringen minskar med ungefär 60 procent och vår medellivslängd ökar med 2,3 år för kvinnor och 3,5 år för män, skriver E24, som är skeptisk.

Kommentar:
Varför skulle invandringen och invandringens kostnader minska med 60% ? Det sannolika är att kostnaderna för invandringen fortsätter att öka på samma sätt som under de senaste 35-åren, såvida inget görs för att begränsa bidragsinvandringen. Om generositeten med våra pengar håller i sig så krävs det betydligt större skattehöjningar än de 13kr/100lapp som politikergruppen kommit fram till för att hålla Sverige flytande.
Som det ser ut idag svarar vården och skolan tillsammans för 26% av de offentliga utgifterna – att jämföra med 43% för socialt skydd, kultur och religion.

10/4-10: Den som gör en tavla ingen vill köpa eller skriver en bok som ingen vill läsa- får livslång bidragsförsörjning- om de rödgröna vinner valet.

//Elfyma+

Tidigare inlägg:

15 Responses to Skattechock-om vi fortsätter i samma hjulspår !

 1. stefan skriver:

  Mångkulturen behöver varenda krona.

  Det är ett enda stort svart hål vars kostnader är astronomiska och vars påverkan på samhälet är förödande.

 2. vinterbadaren skriver:

  Ställ upp mot islamiseringen av Sverige! Visa din avsky i Göteborg nu på söndag 11/4.

  http://www.keillerspark.se

 3. Blodsven skriver:

  Att låta en politikergrupp sitta och räkna på kostnader, är väl lika begåvat som att tro att Dolly Parton sover på magen. Invandringens kostnader äter upp hela helvetet, och det vet varje tänkande människa utom våra politikerarsel…

 4. Bengt Lundström skriver:

  Hur länge än skall de som fortfarande arbetar och betalar för alla helt onödiga utgifter och ”projekt” orka? Låt varje ”kultur” klara sig själv.

 5. TARZAN skriver:

  Som vanligt när det är något viktigt om ekonomin så finns det en post här på Varjager – de andra SD vänliga bloggarna fortsätter att skriva om mussar mussar och fler mussar.
  Sveriges sinnesrubbade skattesystem och ovilja att satsa på småföretagare och den idiotiska energipolitiken kommer ihop med invandrings dårskapen att sänka Sverige.
  Varjager har skrivit här om Greklandskrisen ( se arkiv/ kategorier ) ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
  Jag säger det igen om 6 8 10 år så är Sverige som Grekland

 6. Göran skriver:

  Jag tror väggen ligger närmare i tiden än så. Med en tillströmning av runt 100 000 PUT-are per år, med vidhängande generösa månatliga bidrag, samt en svag arbetsmarknad, är det sannolikt att väggen ligger betydligt närmare i tid än 25 år. Det funkar naturligtvis hjälpligt så länge vi kan lånar hej vilt. Men för varje miljard vi lånar riskerar kreditvärdigheten att sjunka och det i sin tur medför troligen att det blir svårt att få krediter och då är vi illa ute. Alla utbetalningar som pensioner och andra nödvändiga bidrag som hör en välfärdstat till kan frysa inne i då statskassan framöver kommer att lida en kronisk brist på likvida medel. Dit hör naturligtvis inte asyl- och anhörigbidragen, de kommer säkert att tillföras landets sista krona om vi andra så skulle svälta ihjäl. I annat fall riskerar man att mångkulturen blir oroligare än vad den redan är. Jag syftar på upploppen i förorterna.
  De 25 åren man skriver i artikeln är en allt för generös och vid tolkning av det rådande läget. Vi ligger betydligt sämre till än så.

 7. elfyma+ skriver:

  Apropå Grekland och kreditvärdighet.
  Deras kreditvärdighet är nu så låg att stora investerare och fonder inte längre får köpa så osäkra statspapper. Så nu söker de nödlån.
  Vi är inte där än, men det kommer.

  • TARZAN skriver:

   Till Göran och Elfyma+
   Jo det kan gå snabbare än vi tror.
   Det kallas DOMINO effekt
   Grekland rasar lite till
   Spagettilandet vacklar
   Irland Spanien följer efter
   Portugal blir som Grekland
   nästa skede; Grekland i konkurs
   hela Europa dras med – Svenska kronan rasar- sänkta pensioner i Sverige – upplopp i invandra täta städer – regeringen faller
   .,.,.,. Wall Street och amerikanska regeringen vill ha en världs valuta,.,.,.

 8. Göran skriver:

  Den här prekära ekonomiska situtionen som nu tydligen sakta men säkert håller på att breda ut sig i hela EU, kan vi till stor del tacka den otrevliga och motbjudande bidragsmigrationen för, tillsammans med det huvudlöst dåraktiga bistånd.

 9. […] Skattechock-om vi fortsätter i samma hjulspår ! […]

 10. […] Välfärden Mörkt även för de sjuka i de korrektas Sverige Mörkt för pensionär Är välfärden intecknad ? Jobbskatteavdraget gör mer skada än nytta ! Skattechock-om vi fortsätter i samma hjulspår ! […]

 11. […] Skattechock-om vi fortsätter i samma hjulspår ! […]

 12. […] Skattechock-om vi fortsätter i samma hjulspår ! […]

 13. […] Skattechock-om vi fortsätter i samma hjulspår ! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: