Den ”goda” biståndsindustrin får aldrig nog !

”Sverige måste återta sin roll som biståndsnation” skriver Carl Tham och Bo Göransson på DN-Debatt.
Dessa fd Sida-chefer kritiserar biståndsminister Gunilla Carlsson för att inte vara tillräckligt generös mot biståndsindustrin.
”Gunilla Carlsson talar sällan om vad biståndet kan uträtta, än mindre om vad det har uträttat
Samtidigt måste hon ha upptäckt att det krävs mer – inte mindre – av internationellt ansvarstagande, samarbete och solidaritet. Sverige måste återta sin ledande plats i den här internationella diskussionen”, skriver Carl Tham och Bo Göransson.

Biståndsindustrin döljer sanningen
”Det svenska biståndsetablissemanget verkar i en egen värld, ofta driven av egenintresse och där man upprätthåller myter, och döljer sanningar  skriver Pär Krause och Fredrik Segerfeldt i Expressen.

”Runt 10 000 personer inom UD och Sida, enskilda organisationer och näringslivet ingår i biståndsindustrin. De har alla personliga, ekonomiska eller ideologiska skäl till att vilja behålla eller öka biståndet. Det är en industri som måste brytas upp.
Den rika världen har lagt 16 biljoner kronor på bistånd sedan 1950, med huvudsakligen bleka resultat. (Anm. Biståndsindustrin har blivit världens 5:e största ekonomi). Bevisbördan måste därför ligga hos dem som vill fortsätta”.
Svenska skattebetalare lägger i år omkring 30 miljarder kronor på bistånd. Målet är att spendera en viss mängd pengar, inte att hjälpa fattiga människor”. Biståndsindustrin spenderar hundratals miljoner kronor årligen på propaganda för att upprätthålla stödet för biståndet, trots bristande uppföljning och effektivitet, skriver Krause/Segerfeldt.

Kommentar:
Sveriges statsskuld är idag 1 110 808 611 003 SEK. Det innebär att vi lånar upp pengar på världsmarknaden för att kunna skänka pengar till biståndsindustrin och till politiska eliter i mottagarländerna. Sverige ger även pengar till den ekonomiska stormakten Kina- pengar som vi kan ha lånat av Kina, eftersom de till skillnad mot Sverige har gigantiska överskott i sin ekonomi.
Alternativet till ökad skuldsättning är att skära ner på välfärden och den offentliga konsumtionen. Invandringen, finkulturen och LSS är lika högt prioriterad som biståndet av det politiska etablissemanget. Återstår nedskärningar i vård, skola och omsorg.
Vi kan låta fler dö i vårdköerna. Det belastar inte sjukvårdens statistik varför det är politiskt ofarligt.
Nerläggning av fler äldreboenden är också ofarligt, eftersom de gamla inte orker bråka.
Avgifterna för vård och hemtjänst kan höjas så att ingen har råd att anlita tjänsterna.
Och man kan slå ihop skolklasser och ta ut avgifter för skolmaten.
Läsarna kanske kan bidra med fler tips på nerdragningar så att vi får råd att försörja den ”livsnödvändiga” biståndsindustrin ?

//Elfyma+

Andra inlägg

18 Responses to Den ”goda” biståndsindustrin får aldrig nog !

 1. Ola Jennebrink skriver:

  24 minuter av en 40-timmarsvecka går åt till biståndet.

 2. Ola Jennebrink skriver:

  Biståndsministern sa det i en debatt i P1. Räkna själv så här: 40 tim x 60 min = 2 400 min. Dvs en vecka. 1% av 2 400 är 24 minuter.
  Spontat hade jag gissat på 2-3 minuter men det är nästan en halv timme.

  • elfyma+ skriver:

   Det skulle betyda att Miljöpartiets krav på kortare arbetstid skulle kunna finansieras genom avskaffat bistånd. Men eftersom MP vill utöka biståndet så är det nedskärning i välfärden som gäller- om de rödgröna får bestämma.

 3. Ola Jennebrink skriver:

  Biståndet kunde vara frivilligt,liksom att vara med i Svenska kyrkan.Det finns mycket vilja att skänka pengar i samhället,så det borde funka.
  Om man ser tillbaka så har biståndet gått till att hålla korrumperade makthavare under armarna.Detta har de facto hållit tillbaka utvecklingen.Kineserna gör det bättre nu.De handlar med Africa så att det är till gagn för båda parter.Deras motiv är naturligtvis att komma över råvaror,men det skapar välstånd.
  Inte får vi någon tacksamhet tillbaka heller.Och våra journalister ”avslöjar” hela tiden att det vi ger bara är till nytta för oss själva.
  Sedan får vi skulden för hur miljön påverkas och så kräver u-länderna pengar för det också.Inte någon gång blir Europa prisat den utveckling som faktiskt har gjorts av oss de senaste 500 åren. Inte kunde Japan ha gått från ett land av risbönder till ett högteknologiskt samhälle på bara 100 år utan att ha utnyttjat vår vetenskap. Eller se hur Kina har tagit ett enormt språng på bara 10 år.När de försökte själva på 50-talet,det s.k.stora språnget,så slutade det i total katastrof.
  De Rödgröna kan inte skära för mycket i välfärdssektorn.De har sina röster där.

  • elfyma+ skriver:

   Instämmer. Men de rödgröna måste betala sina löften på något sätt. Det blir väl som vanligt- höjda skatter och höjda avgifter inom vården.
   Bättre i så fall att införa hund- och båtskatt. De som har råd med hjärtoperationer på sina vovvar har råd att betala hundskatt. Och varför ska ägare till båtar i miljonklassen slippa skatt när alla bilägare måste skatta ?

 4. Ola Jennebrink skriver:

  Bilskatten ska betala vägnätet. Båtarna går på vatten och hamnavgifterna betalar de själva. Kanske menar du en förmögenhetsskatt i form av båtskatt?
  Märkligt hur hunden har gått från att vara brukshund till vad som närmast verkar vara en familjemedlem. Folk har dem i sängen tom. Och kattägarna är likadana. Eller värre förresten.Det kan bero på att vi så ofta bor ensamma nu för tiden och att vi över huvud taget inte umgås så mycket med varandra. Att de opererar hjärtan bl a. Tja, det är som du säger. Folk har väl råd.
  Min kusin som jagar låter en kompis skjuta hunden om den inte duger till jakt.Sedan köper han en ny.

 5. JOG skriver:

  Beträffande hundskatten Elfyma så måste den nog vara jävligt hög om den ska gå ihop ,och varför skulle inte fattiga pensionäre få ha glädjen av att ha en vovve ,kanske deras enda vän.Sist blev hundskatten avskaffad för att intäktrna inte täckte administrationskostnaden inte av någon annan anledning.Varje vovve skulle säker behöva beskattas med ett par tusen spänn för att det skulle funka administrativt.Och på veterinärvård är det full moms , på mediciner lika så,och djurmedicinerna är dessutom dyrast i hela världen.När jag var tvungen att avliva min gamla hund så kostade det tretusen spänn ,med full moms vad blir den momsen?Nä det var dåligt Elfyma,,får man ha krukväxter och akvariefiskar marsvin eller kaniner eller vädrar Elfyma NYA skatteintäkter där också?Eller är det så att som man från vänsterradikalt håll påstår att det drabbar världens svältande befolkning? Inte behövs det mer skatter i det här landet,VI betalar ju världens högsta skatter alla redan.Väntar mig bättre inlägg från Elfyma på den här bloggen som faktiskt är ganska respekterad och ofta börjar refereras till på exempelvis arbetsplatser och ställen där vanligt hyggligt folk träffas även fattiga pensionärer. .Skärpning.Ps själv har jag häst tillsammans med dottern helt samvetslösa SD medlemmar är jag dottern och mamman också.

  • elfyma+ skriver:

   @JOG. Du kan nog vara lugn-ingen politiker våga utmana de välorganiserade inflytelserika hundägarna. Politikerna låter hellre några fler dö i vårdköerna än inför hundskatt för att bekosta uppstädningen efter vovvarna.

 6. JOG skriver:

  JOG:s inlägg raderat. Personangrepp hör inte hemma här !
  //Elfyma+

 7. […] Den ”goda” biståndsindustrin får aldrig nog ! […]

 8. […] Den ”goda” biståndsindustrin får aldrig nog ! […]

 9. […] Den ”goda” biståndsindustrin får aldrig nog ! […]

 10. […] * Även Sverige lånar upp pengar för att hjälpa andra länder. Det kallas då bistånd. […]

 11. […] Biståndet Den ”goda” biståndsindustrin får aldrig nog ! […]

 12. […] Den ”goda” biståndsindustrin får aldrig nog ! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: