Biskopen som står över lagen och 10 guds bud !

Uppdaterad 11/7-10

Biskopen på Gotland, Lennart Koskinen, tillhör det hycklande skenheliga toppskiktet i samhället som själva inte lever som de lär.
Denne prelat avslöjade sig själv som antidemokrat och lögnare när han under Almedalsveckan försökte stoppa Sverigedemokraternas debatt med en Kristdemokrat. (SVT).
Men det är inte första gången Koskinen bryter mot det 8:e budet ”Du skall icke bära falskt vittnesbörd mot din nästa”.
(Budorden (PDF) enl. Koskinens egen tolkning)

När hans skenhelighet biskopen blev bortföst från scenen av civila poliser (SÄPO), påstod han att SD:s ”gorillor” gett sig på honom. Till saken hör att SD hade tillstånd för sitt framträdande på anvisad plats (helagotland.se).

Genom att demonisera Sverigedemokraterna har biskopen inga problem med sitt samvete när han beljuger och förtalar Sverigedemokraterna.  De är ju inte människor i hans ögon.
En annan mustaschprydd herre rättfärdigade sina handlingar på samma sätt för 75år sedan.

Mammons ödmjuke tjänare
Koskinen säger sig kämpa för människors lika värde, men ”generositeten” gäller bara likasinnade tillbedjare (rövslickare). ”Godheten” har också ett högt pris, vilket många fått erfara.

Han har vid sidan av sina kyrkliga tjänster bedrivit en otillåten sidoverksamhet som ”humankonsult” som drog in 1,5mkr i slutet av 90-talet. Hans dåvarande chef Caroline Krook hade inget att invända. Och för att slippa betala skatt på dessa inkomster skrevs en lyxvilla på en strandtomt på hans bolag Humankonsult AB.

Verksamheten fortsatte  efter att han utsetts till biskop, åtminstone fram till 2006, vilket bryter mot kyrkans regelverk och det åttonde budet (Läs mer).
Då skattefiffel betraktas som stöld från det allmänna har den gode biskopen brutit mot såväl svensk lag, som mot 7:e budet ”Du skall icke stjäla”. Han har även haft begärelse till sin nästas hus” (9:e budet). Girighet är dessutom en av dödssynderna inom kristenheten.
Jesus sade: ”Det är svårare för den rike att komma till himlen än för kamelen att komma genom nålsögat” .. Men det har inte bekymrat prästerskapet som berikat sig på godtrogna människor under 2oooår (ca 1000år i Sverige).

Biskopen behöver sopa rent framför sin egen dörr.
Mobbning av underställda är vanligt inom kyrkan och missförhållandena tystas ner av ledningen med biskoparna i spetsen.
Likskändning (brott mot griftefriden) förekommer också inom kyrkan.
Präster tar extra betalt vid sidan av för dop, vigslar och bröllop inom ordinarie tjänst. Det är OK enl. kyrkoledningen så länge det handlar om oredovisade svarta pengar (SVT).
Det är biskoparna som har det övergripande ansvaret för kyrkans ledning, etik och moral. Kyrkan blir inte bättre än deras biskopar.

Koskinen nästan i klass med Bengt Westerberg
Biskopen Lennart Koskinens skenhelighet och girighet ger honom en silverplats i  tävlingen om sveriges värsta hycklare.

Bengt Westerberg är fortfarande ohotad etta i detta illustra PK-sällskap med hög moralisk svansföring.
Trean Miljöpartiet hotas av Mona SahlinGöran Lindberg (”Kapten Klänning”) och V(PK)  som inte heller lever som de lär.

Forskare (psykologer) kallar detta beteende för ”kompensationsetik” eller ”moraliskt balanserande”.
”Dygdesamma, moraliska handlingar kan motivera asociala och oetiska beteenden i andra sammanhang”.

Relaterat:

//Elfyma+

Annons

19 Responses to Biskopen som står över lagen och 10 guds bud !

 1. Maja Dacke skriver:

  Tack, Elfyma för fler uppgifter om andraplatsaren!

  Kan du också få reda på om Koskinen ser sig som broder i sossarnas broderskap ..? Där finns redan suspekta bröder – vargar i fårakläder och andra välslipade.

 2. men hallå skriver:

  Den mannen bryter väl mot de flesta av tio guds bud.
  Har checkat av och det blev inte många rätt.
  Möjligen hedrar han sin far och mor, även om det är tveksamt, efter den senaste torgfadäsen.
  Jag tyckte han vinglade in i bilden som ett traditionellt torgfyllo och började på sådanas manér gapa och störa.

 3. elfyma+ skriver:

  Har en minnesbild att han även brutit mot det 6:e och 10:e budet, men har inte hittat någon källa att referera till på nätet.Avstod därför att ta upp detta i inlägget. Vi är ju seriösa, till skillnad från skvallertidningarna.
  Av uttalanden att döma har biskopen även brutit mot den 1:a och 2:a budet i sin iver att vara politiskt korrekt.
  Han kanske extraknäckar som imam på fredagar ?

 4. Blodsven skriver:

  Haha ”extraknäcker som imam”! Ja inte fan är den där prästjäveln trovärdig….

 5. varjager skriver:

  Elfyma+ detta var en 10 poängare!

 6. Göran skriver:

  Nu har verkligen biskop, Lennart Koskinen, rejält trampat i klaveret. Genom sitt odemokratiska och ohyffsade uppträdande gentemot SD, visar han att kykan ännu inte blivit av med de vidriga attityder som medgav att häxor brändes på bål. Känns den fadda stanken av medeltid igen?
  I stället för att ondgöra sig över SD borde den gode biskopen i stället ägna lite mer av sin dyrbara tid åt att syna den egna verksamheten, han fått förtroendet att råda över, i sömmarna. Den är nämligen långt ifrån felfri. Där förekommer både mobbning och trakasseingar av medarbetare på ett olustigt sätt. För några år sedan kunde man på TV- texten läsa att kyrkan var den flitigaste besökaren i AD (arbetsdomstolen).
  Vill vi ha en kyrka som ärkebiskop, biskopar, präster och andra s.k. heliga prelater, på ett fult sätt, utnyttjar som politisk plattform för att kvacka ur sig kostsamma krav? Om inte får man medverka till ett medlemstapp. Det är inte alls länge sedan ärkebiskopens underskrift fanns på ett dokument, med krav om att alla sjuka runt om i världen skulle få en fristad i Sverige. Tänk er vad det skulle kosta i reda pengar. Jag kan inte tänka mig att kyrkan ämnar använda sin förmögenhet för det ändamålet, för det är de alltför hängivna dyrkare av Mammon

 7. elfyma+ skriver:

  Instämmer. Människors lika värde gäller inte inom den starkt hierarkiska kyrkan där rövslickeriet är satt i system. Det är en sjuk organisation med en usel ledning.
  Och en kyrka som ägnar sig åt likskändning och bryter mot griftefriden borde rannsaka sig själv, istället för att framhäva sin ”godhet” (självgodhet).

 8. […] och prioritering komma till tals. De ska tigas ihjäl eller stoppas till varje pris. Även Svenska Kyrkan deltar i denna demonisering och häxjäkt på […]

 9. […] Biskopen som står över lagen och 10 guds bud ! […]

 10. […] misstog han sig. Framträdandet hade passerat spårlöst förbi i media, om inte en lindrigt nykter biskop (som smuttat på nattvardsvinet) klivit upp på scenen för att ”godhetsfullt” […]

 11. Ola Jennebrink skriver:

  Min vän skulle gifta sig och trodde inte sina öron när den kvinnliga prästen frågade om han ville betala svart.Men jo,det var sant och han gifte sig ”svart” Undrar om Gud godkänner vigseln?
  Präster är den yrkesgrupp som toppar skilsmässostatistiken.

 12. […] den godhjärtade Bengt Westerberg har jag skrivit om tidigare. Likaså om den fromme biskopen Lennart Koskinen. Michael Wiehe:s höga moraliska svansföring verkar […]

 13. […] Biskopen som står över lagen och 10 guds bud ! […]

 14. […] Westerberg som införde den politiskt korrekta nyordningen- med guds välsignelse om man får tro biskoparna, guds sändebud på […]

 15. Olsson skriver:

  En stark tvåa på Koskinen men Ärkebiskopen Eva Brunne är där uppe och nosar också. Usch vilka människor…….fy

 16. RPersson skriver:

  Spännande typ den där Koskinen; jag tror att han är en av många som är långt före sin tid. Nutidens folk förstår inte vad han menar. Han har sitt sätt emot sig. Lite väl mycket känslor. Men han drog in i Sverige på 80-talet i Sv Radio och hade ett du-samtal med Gud. Det var hans sätt att samtala med det osynliga. Det var bra, för just då exploderade Livets Ord med sina djävlar, helvete, mot abort, frälsning osv. Mina släktingar. Så det var skönt att höra en något lugnare kristen. Jag är inte kristen. Hej

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: