Politiker har sämst betalningsmoral

Vänsterpartister har de saftigaste betalningsanmärkningarna, sett till den genomsnittliga kandidaten till riksdag, kommunstyrelse eller landsting. Men det är en folkpartist som har de enskilt största anmärkningarna, visar en genomgång av 7.000 svenska politiker. (Di)

”De vänsterpartistiska politikerna i samtliga val har totalt sett anmärkningar för strax under 5.000 kronor var. Det är nästan 1.500 kronor mer än de kristdemokratiska, som kommer på andra plats”, skriver nyhetsbyrån Siren i en kommentar till granskningen.

Sammanlagt uppgår anmärkningarna till omkring 250 miljoner kronor.

”Tre kandidater i höstens val, varav två kandiderar för Miljöpartiet och en för Socialdemokraterna, har fler än 200 betalningsanmärkningar. De tre finns i Västervik, Överkalix och Karlstad”, skriver nyhetsbyrån.

Genomgången granskar kandidater till såväl kommun, landsting och riksdag. Enligt sammanställningen är det kandidaterna till riksdagen som sköter sig bäst, mätt i antal anmärkningar. Kommunpolitikerna har flest anmälningar.

Störst betalningsanmärkningar, mätt i summa, bland riksdagskandidaterna har en moderat i Halland. Politikerns anmärkningar ligger strax över 1 miljon kronor (Carl Bildt ?)

Kommentar
Att Vänstern utmärker sig är inte förvånande. Den gamla knegarmoralen är ett minne blott, eftersom partiet inte längre är ett arbetarparti. Arbetarnas barn har blivit politiker, filosofer , journalister, statsvetare och ”kulturarbetare” som gärna försörjer sig på andras arbete. Miljö(myt)partiet och Socialdemokraterna är tyvärr inte mycket bättre. Att även Kristdemokraterna skämmer ut sig visar att tron på högre makter inte ökar viljan att göra rätt för sig.

//Elfyma+

2 Responses to Politiker har sämst betalningsmoral

  1. […] Trean Miljöpartiet hotas av Mona Sahlin, Göran Lindberg (”Kapten Klänning”) och V(PK)  som inte heller lever som de […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: