Ändamålet helgar inte alla medel !

Uppdaterad 8/10-10. (Nya länkar)

Sverigedemokraternas uttåg ur Storkyrkan har väckt stort uppseende i media....

Uttåget föranleddes av biskop Eva Brunne:s politiska manifestation mot Sverigedemokraterna, inlindat i samma politiska floskler som SD:s politiska motståndare använder sig av. (Var det partikamraten Mona Sahlin som hade skrivit talet ?)

Biskop Brunne avslutar sin pamflett med att, likt stalinisten Lars Ohly uppmana till utomparlamentariska metoder, istället för att respektera valresultatet.
Här räcker det inte att vi ger några hundra människor mandat att föra vår talan. Här har vi ett gemensamt uppdrag. Och om någon tystnar eller tystas i kampen för människovärde, måste vi se till att också stenarna ropar. Vi gör det med Guds hjälp”.

”Vi har mycket att göra. List, mod, värme krävs. Känn glädjen i uppdraget. Känn tyngden i uppdraget. Känn mandatet från oss. Pröva allt, ta vara på det som är bra. Gör inte skillnad på människor. Känn nåden att vila hos den Gud som har skapat oss” (slut citat).

Biskopen erkände senare i en TV-intervju att hon själv deltagit i våldsvänsterns demonstrationer mot SD. Hon ljuger när hon påstår att hon inget visste/inget förstod. Lyssna -kan det bli tydligare ?
Ett av dessa ”fredliga demonstrationer” slutade med ett lömskt knivöverfall på en person som misstänktes vara Sverigedemokrat.
Det skenheliga talet om ”människors lika värde” klingar falskt.
Är inte SD-sympatisörer också människor ?
Gäller inte åttonde budet ”Du skall icke bära falskt vittnesbörd mot din nästa” även biskopar ?

Eva Brunne har inget ”uppdrag” från oss som inte ens är medlemmar i Svenska kyrkan . Att begära utträde ur kyrkan är en aktiv handling med ett tydligt budskap som ska respekteras. Ingen gud har gett kyrkan rätten att representera oss ! (Läs mer).

Jag vill inte leva i ett Sverige styrt av religiösa kufar som får ”uppenbarelser” och ”uppdrag” att förtala, trakassera och våldföra sig på demokratiskt valda representanter för det svenska folket.
Prästen Gerle hävdar i sin bok ”Farlig förenkling” att de sekulära (ca 80% av svenska folket) är en samhällsfara !

Prästerskapet har i likhet med fariseérna, alltid varit lierade med den politiska makten.
Och kyrkan har alltid varit ”månglarnas tempel” under hyckleriets förljugna täckmantel. Prästerskapet har aldrig behövt svälta när allmogen förgåtts av hunger under nödår.

Det väckte stor uppståndelse när Jesus kritiserade dåtidens hycklande etablissemang (fariseer lierade med ockupationsmakten Rom).
Det slutade som bekant med ond bråd död på korset för Jesus om man får tro bibeln.

Jimmie Åkesson och hans ”lärjungar” har haft en lång ”Golgatavandring”. De har fått utstå spott och spe, hugg och slag från de ”godhjärtade”. De har tålmodigt vänt andra kinden till, i stället för att slå tillbaka. Om denna golgatavandring slutar på korset, eller ett knivhugg  i ryggen (vi har ju blivit ”civiliserade” i Sverige), återstår att se.

SD  behöver inte ”utmåla sig” som martyrer– de är martyrer enl. gängse definitioner.
SD-politiker och deras anhöriga är ständigt utsatta för hot- de skyddas av livvakter från SÄPO.
Det är etablissemanget (vår tids fariseer) som gett dem martyrrollen genom att förfölja och trakassera SD.
När SD behandlas som andra partier upphör martyrskapet per automatik.

Lämna etablissemangets kyrka- spara tusentals kr per år.
Det är bara att fylla i en utträdesblanket. För att slippa betala kyrkoskatten måste du göra anmälan före 2 November året innan beskattningsåret. Om ansökan inkommer efter detta datum måste du betala kyrkoavgift hela nästkommande beskattningsår (Läs mer).........

Kyrkan har tillskansat sig enorma tillgångar som borde ha återförts till staten (det allmänna) när kyrkan skildes från staten. Men det är inte för sent att rätta till misstaget.
Låt statliga Sveaskog ta över de stora skogsinnehaven, eller sälj ut innehaven (pengar till statskassan).

Efterspel i Studio Ett: SD:s Erik Almqvist ställer arrangören ”Septemberalliansen” mot väggen, företrädd av våldsvänsterns företrädare Arne Johansson (Rättvisepartiet Socialisterna i Husby). Intervju även med biskopen Eva Brunne och Mattias Karlsson SD (Lyssna)
RS agerande ska ses mot bakgrund att endast 0,03% av väljarna röstade på dem Riksdagsvalet.
RS-Husby har möten varje vecka på torsdagar i Husby Träff, kl 18:00. Argumentation på sedvanligt sätt med ägg, ruttna tomater, stenar och flaskor ? De träffas också i Stockholm, Bagarmossen, Farsta och Tensta för att slipa knivarna. ”Väl mött”.

7/10-10: Ärkebiskopen Wejryd stöder Brunnes hyllning av våldsvänstern. Wejryd låtsas inte veta vilka som arrangerade demonstrationer mot SD..
7/10-10: Kloka ord från en sansad präst (Dag Sandal)
8/10-10:
Misstag att utgå från vänsterarrangemang (SvD)
8/10-10: SD-ledamot går ur kyrkan i protest (ekuriren)

//Elfyma+

Relaterat:


8 Responses to Ändamålet helgar inte alla medel !

 1. Nisse Lund skriver:

  Lite socialdemokratisk historik.

  Hi´tler Adolf, f 1889, tysk politiker. Hi´tler, som var socialdemokratisk arbetare och med utmärkelse deltog i världskriget, grundade i München den nationalsocialistiska rörelsen.(Bonniers Konversations lexikon. Stockholm 1924. Sidan 780 och 781) Senare var han allierad med Sovjetstaten i flera år. Stalin lärde ut hur rättsväsendet skulle se ut samt hur arbetsläger byggdes. Efter kriget tog SAP till sig bla 27 punkter från NSDAP:s partiprogram och lade in dessa på sin agenda enligt Nysvenska Rörelsens Per Engdahl skrift ”Socialdemokraterna tog ut det bästa” Malmö 2000. SAP hade även en motsvarighet till Hitler jugend och kommunismens Pionjärer nämligen de uniformklädda (blå skjorta med bla örnen på bröstet och röd scarf) Unga Örnar. Olof Palme gav Pol Pott ekonomiskt bistånd i sin förintelse kamp mot oppositionen. Likheterna och efterapningen äro många i flera i de olika socialistiska områdena. Detta var ett mycket litet smakprov i SAP:s historia.
  Det är väl denna historik som hägrar för den socialdemokratiske biskopen Eva Brunnes gelikar

 2. Papa skriver:

  Den största och första skandalen är att Eva Brunne själv deltog i den manifestationen hon refererade till i sin predikan, väl medveten att denna var riktade mot att SD gjort entré i Sveriges Riksdag.
  Därmed ville Eva Brunne ”läxa” upp SD i sin predikan.

  Den andra stora skandalen är att Eva Brunne i SVT Aktuellt svarade att hon INTE visste att manifestationen var mot SD. Hon ljög för TV-tittarna och borde ge SD en offentlig ursäkt.
  Alla som sett vänsterns manifestationer vet vilka de hatar …

 3. Göran Andersson skriver:

  Kommunalrådet Carina Jönsson (S) i Mjölby talade i Östgötacorrespomdenten om att ”alla har samma värde”

  Undrar om detta gäller även pedofiler, hustruplågare och Sverigedemokrater ?

 4. alvar skriver:

  Det där med kyrkans rikedom bygger nog på ett mer eller mindre medvetet missförstånd. Alla präster var inte rika, diakoner och diakonissor hade det inte lätt. Kyrkans ledning har alltid lierat sig med överklassen. Svenska kyrkans rikedomar ligger i jord och skog och avkastningen skall finansiera verksamheten. Det är alltså inte kyrkoskatten som betalar prästernas löner! Min far var obefordrad präst och i min klass i realskolan var det bara jag som inte fick åka med på skolresan eftersom vi inte hade råd. Att jag som vuxen trätt ut ur Svenska kyrkan beror på att jag insett att valet gäller kristendom eller det som Varjager benämner etablissemangets kyrka – en korrekt benämning.

  • elfyma+ skriver:

   Diakoner och diakonissor står väl längst ner i hierarkin. De kanske kan jämställas med Röda Korsets fotfolk som samlar ihop pengar så att RK:s ledning med Bengt Westerberg i spetsen kan leva på stor fot.
   I det gamla bondesamhället tillhörde biskoparna det absoluta toppskiktet. Även biskop Brunne lär ha en saftig lön. (100000kr/månad enl. vissa uppgifter).
   En gatsopare som gör mer nytta än denna biskop tjänar på sin höjd 20000kr/månad. Då handlar det inte längre om människors lika värde.

 5. […] meningsmotståndare på vänsterkanten som förföljer regimkritikerna, med regimens goda minne. Ändamålet helgar medlen i […]

 6. […] Det var visst Bengt Westerberg som införde den politiskt korrekta nyordningen- med guds välsignelse om man får tro biskoparna, guds sändebud på […]

 7. branderudanders skriver:

  Bloggförfattaren skriver: ” Det väckte stor uppståndelse när Jesus kritiserade dåtidens hycklande etablissemang (fariseer lierade med ockupationsmakten Rom).

  Det slutade som bekant med ond bråd död på korset för Jesus om man får tro bibeln.”
  Det var tempelsadducérna och hellenistiska herodianska boethusian-perushim som angav Ribi Yehoshua ha-Mashiakh (Messias) till romarna för att korsfästas, inte Torah-observanta fariséer. ”Tempelprästerna” var ogillade av Torah-observanta judar. De var inte legitima kohanim (”präster”) och hade drivit iväg de legitima kohanim.

  Ribi [en titel liknande ”rabbin”] Yehoshua ha-Mashiakh (Messias) är den person som det står skrivet om i det ursprungliga Matityahu, som sedan blev förvrängt till ”Matteusevangeliet” [not 1]. Ofta när det står att Ribi Yehoshua (han var själv en farisé) kritiserade ”fariseer”; eller när han talade om blinda ledare, så hänsyftades det i den ursprungliga versionen på hellenistiska Boethusian-herodianska ’fariséer’ [not 1]. Detta redigerades senare av hellenistiska redaktörer. Fariséerna var i opposition mot Romarriket (men de betalade skatt,osv), inte lierade.

  Det var tempelsaddukéerna och herodianska Boethusian-perushim som lierade sig med Romarriket.

  Ribi Yehoshua ha-Mashiakh undervisade att man ska göra sitt bästa att praktisera direktiven i Torah [”Moseböckerna”], inklusive logiska mishpat. Det är även det som Skaparen explicit befaller i Torah att mänskligheten ska göra (logiskt bevis att det är Skaparens vilja-se not 2).

  Not 1. Belägg: Se detta inlägg på min blogg för belägg: ’The gospel of Matthew’ 23:16-22. The blind leaders in the orignal version are Hellenist Boethusian-Herodian ”Pharisees”. [Länk]

  Not 2. Se artikeln “Proof of the existence of an Intelligent and Perfect Creator (English and Swedish – svenska)” (i högermen på min blogg (länk i not 1))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: