Hög moralisk svansföring ? Tipsa Skatteverket !

Uppdaterad 12/8-10

När någon kändis eller politiker vill framstå som godhjärtad och generös mot alla ”utsatta” – Tipsa Skatteverket !
För dessa svansviftare lever sällan som de lär.
Generositen gäller bara andras (våra) pengar !
OBS ! Missa inte länkarna !

Att fiffla med inkomster, skatter och kvitton tycks vara mer regel än undantag.

Margareta Winberg, fn Svenska Spels styrelseordförande,  har tagit ut arvodet på 25 000 kronor i månaden via sitt företag.
Det strider mot skattereglerna, men innebär en förtjänst för exministern. (Expr1). (Expr.2)
Göran Persson har f ö ett liknande upplägg för att undvika skatt och för att få ut maximal riksdagspension.

Winberg tillhör sossarnas vänsterflank (de som tycker det är häftigt att betala skatt). Gift med kommunisten/vänsterpartisten  Jörn Svensson, som också förespråkar höga skattar.

Mona Sahlin, som myntade uttrycket ”det är häftigt att betala skatt” lever inte heller som hon lär. Men om vi säger som det är, är det smutskastning enl.  den stillastående ”rörelsen”.

Björn Ranelid har en hög moralisk svansföring och säger sig ha ett hjärta som blöder för alla små och svaga.
Men att betala skatt och göra rätt för sig gillar han inte (AB).
Det är vi, som inte är så godhjärtade, som får betala priset för Ranelids generositet. (förvånad ?)

Gudrun Schyman fifflade med skatten när hon ledde VPK/Vänsterpartiet.
Även hon förespråkade höga skatter, men bara för oss andra.
Fifflet gick så långt att hon fick en personlig assistent från Skatteverket för att inte återfalla i kriminalitet.
Gudrun Schyman leder nu ett feministiskt parti (Fi) som vill komma in i Riksdagen.
Fi är officiellt emot pigavdraget (RUT), men det hindrar inte att Gudrun utnyttjar sina medsystrar som pigor i sitt hem. Vad gör man inte för att komma undan skatt ? (DN).
Och Gudrun har givetvis , i likhet med GP och MW, bildat ett aktiebolag dit hennes inkomster kanaliseras för att inte reducera riksdagspensionen.

Om den godhjärtade Bengt Westerberg har jag skrivit tidigare.
Likaså om den fromme biskopen Lennart Koskinens skattetrixande.
Även Miljöpartister är kända för sin generositet med våra pengar.
Michael Wiehe:s höga moraliska svansföring verkar också misstänkt.

Andra överdrivet ”godhjärtade” personerär Täppas Fogelberg,  och Alexandra Pascalidou som egentligen heter Pashalidou. Hon tillhör de invandrare som i media exploaterar sitt ursprung. Men varför hon uppträder med två olika identiteter vill hon inte avslöja. Skäms hon för sitt rumänska ursprung ?

Uppdaterat: Aftonbladets illröda kulturchefen Åsa Lindeborg ägnar sig också åt avancerad skatteplanering via sitt bolag.

Det vore ärligare om kulturadeln sjöng  denna låt i stället för att, som den välbärgade revolutionären och statsfinansierade skådespelaren Sven Wollter, låtsas vara ”arbetare” medan deras bortskämda överklassyngel får härja fritt på gatorna likt nazisternas SA-trupper.

Vi som betalar världens högsta skatt, och som inte tillhör den skattefinansierade härskande klassen (nomenklaturan) får fortsätta att drömma. Alternativet är att välja en annan väg .,

Dubbelmoralens kärna ?
”Dygdesamma, moraliska handlingar kan motivera asociala och oetiska beteenden i andra sammanhang”.
Psykologerna kallar detta beteende för ”kompensationsetik” eller ”moraliskt balanserande”.
Feministernas riddare Göran Lindberg (kapten klänning) lider också av denna åkomma, även om han betalade och gjorde rätt för sig. Han fastnade med fingrarna i en annan syltburk än den monetära.

Sensmoral: MAKT KORRUMPERAR, vare sig det handlar om politiker, journalister, ”kulturarbetare”, författare, forskare eller företagsledare.
Det är journalisternas jobb att avslöja hyckleriet- men vem avslöjar journalisternas och medias hyckleri  och dubbelspel med den härskande klassen (som de själva tillhör) ?

//Elfyma+

18 Responses to Hög moralisk svansföring ? Tipsa Skatteverket !

 1. Varg i Veum skriver:

  Utmärkt sammanfattning på hyckleriet. Det är som sagt lätt att vara medmänsklig när man själv inte behöver stå för notan.

 2. Ola Jennebrink skriver:

  Fan va du e´bra!

 3. elfyma+ skriver:

  Noterar, med viss tillfredsställelse, att inlägget rönt stort intresse hos en viss myndighet. Gissa vilken ?

 4. […] Hög moralisk svansföring ? Tipsa Skatteverket ! […]

 5. Göran skriver:

  En av flera välskrivna artiklar under sign. Elfyma+ jag gärna lyfter på hatten för. De är skrivna på ett lättfattliga, uttömmande och bra sätt. Den här som lyfter fram den suspekta sidan hos flera av våra makthavare är kanon.
  Det visar att hela systemet stinker av en illa dold korruption som genomsyrar hela det skenheliga PK- Sverige. Bra kunskap värd att ta tillvara och använda vid valarbetet.
  Men dock har vi nu ett begynnadne missnöje bland folk som sakta men säkert växer. Det intrycket får jag varje gång jag talar med folk. Vi får se vad det på sikt kan leda till. Vi får hålla tummarna och hoppas det leder till något gott.

 6. Nuder skriver:

  från 2006…….

  Hyrde bil på Östermalm – sålde den i Irak

  http://www.metro.se/se/article/2006/12/28/06/2302-23/index.xml

  ………..
  från 2010…

  Uppsalabo gripen i bilstöldliga

  En 25-årig Uppsalabo har gripits i Tyskland, misstänkt för att ha varit på väg till Irak för att sälja bilar han inte äger. 25-åringen ingår i en Uppsalabaserad släkt som lurat flera bilfirmor i Uppsala.

  http://www.unt.se/uppsala/uppsalabo-gripen-i-bilstoldliga-1012247.aspx

  ………….

  Behrang Kianzad: Billström jagar blattar

  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=35188&a=1235010&lid=is_search527895&lpos=9&queryArt527895=Behrang+Kianzad&sortOrder527895=0&doneSearch=true&sd=47225&from=siteSearch&pageArt527895=0

 7. Ola Jennebrink skriver:

  Den feministiska Översteprästinnan Margareta Winberg envisas med att fuska med skatten.Redan under sin tid som ambassadör i Brasilien laborerade hon i flera fall med olagliga konstruktioner för att undgå skatt. Nu i Sverige så känner hon att skatten blir för betungande för den ersättning hon får från Spelmonopolet och gör en ”Göran Persson”Dvs arvode istället för lön.På så sätt får hon också ut sin riksdagspension ograverad.
  Feministiska vänstermänniskor som Wiberg och AvSchyman tycker om skatter som innebär att andra betalar och de själva lever gott på andras arbete.

 8. […] Programmet besannade ännu en gång mina fördomar om den förljugna härskande klassen. Läs mer: Hög moralisk svansföring ? Tipsa Skatteverket ! […]

 9. […] Hög moralisk svansföring ? Tipsa Skatteverket ! […]

 10. lee skriver:

  dom älskar det mångkriminella samhället !Men dom vill inte vara med och betala till det …

 11. […] Ännu ett bevis för att personer med hög moralisk svansföring är de värsta girigbukarna. Bengt Westerberg har tyvärr många […]

 12. […] med ”socialt ansvar” Brodern Henrik Borelius vill inte heller betala skatt Hög moralisk svansföring ? Tipsa Skatteverket ! Lektion i nyspråk […]

 13. […] sig  till tävlingen Årets Hycklare. Han får tävla mot den ”godhjärtade” svenska hycklareliten med Bengt Westerberg i […]

 14. […] Hög moralisk svansföring ? Tipsa Skatteverket ! Rate this: Share this:TwitterE-postLike this:GillaBli först att gilla denna […]

 15. […] Kommentar: Ju högre moralisk svansföring -desto större anledning att tipsa Skatteverket. […]

 16. […] Relaterat. Hög moralisk svansföring ? Tipsa Skatteverket ! […]

 17. […] Sommarprogrammet som oftast väcker ilska- men inte alltid Hög moralisk svansföring ? Tipsa Skatteverket ! Lätt att vara generös när man själv inte betalar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: