Svart på vitt att det daltas med brottslingar.

Våldtäktsman och mördare. Inget uppehållstillstånd. Men brotten fortgår. Nu står han inför rätta för mordet på Nancy Tavsan.
Här är det som gör mig riktigt förbannad.
Redan som 16-åring hade ”Skuggan” suttit på fyra ungdomshem och systematiskt rymt, hotat och våldfört sig mot personalen.
Då krävde Gräskärrs ungdomshem i Uddevalla, där han var placerad för tillfället, ett tvångsvårdsbeslut enligt LVU (Lagen om vård av unga). Motiveringen löd ”för att kunna nå ”XX” i hans problematik” och för att få juridisk möjlighet att sätta gränser, då ”Skuggan” spårat ur och blivit våldsam vid ett flertal tillfällen.
Men då blev det avslag.
Lärjedalens Rättsenhet i Göteborg tog beslutet efter att ha träffat ”Skuggan” och hans familj i mars 2004 då de ”bedömde att det inte fanns tillräckliga LVU skäl i dagsläget”.
Inför domen mot 22-åringen i november 2005, för misshandel och stöld, beskrev Lärjedalens Familjeenhet hans senaste behandling som mest lyckosam, dittills:
Placeringen på Gläntan fungerade väl och institutionen bedömdes på ett mer adekvat vis än tidigare institutioner kunna arbeta med XX problematik samt med familjebehandling.”
Detta följs dock upp av en mörk bild av den framgångsrika behandlingen:
”Dock förekom rymningar samt visst våld och hot mot personal”, varpå ungdomshemmet krävde LVU-beslut mot ”Skuggan”.
Socialsekreterarna i Lärjedalen skriver i sitt yttrande till Göteborgs Tingsrätt att ett fängelsestraff inte skulle gynna ”Skuggan”: ”Undertecknad bedömer i dagsläget att ett frihetsberövande inte skulle gagna XX utveckling och att det finns mer kraft att hämtas hos både XX och hans familj.”
Istället görs en bedömning att 22-åringen ”skulle vara betjänt av att genomgå en ART-kurs (avsedd att minska hot och våldstendenser) under en termin för att lära sig bättre att bättre kontrollera sin ilska.”
Dessutom ansåg socialtjänsten att ”Skuggan” skulle få en kontaktperson för att ”minska risken för dåligt umgänge och ny kriminalitet.”
Vårdplanen: Kontaktperson två timmar i veckan och ART-kurs vid tio tillfällen, två timmar per gång.
När 22-åringen dyker upp i rätten vid nästa tillfälle, åtalad för stöld, framkommer att han inte har genomfört den ungdomstjänst han tilldömts av socialen i Lärjedalen.
I socialens vårdplan föreslås att 22-åringen ska erbjudas bistånd i form av kontakt med socialsekreterare på Familjehuset i Hjällbo, med två till tre timmar varannan vecka vid sammanlagt fem tillfällen.
Den här gången har ”Skuggan” passerat 18 års ålder varpå rätten dömer honom till skyddstillsyn och samhällstjänst, motsvarande fyra månaders fängelse.”
Så djävla typiskt Sverige och social kärringarna som värnar mer om brottslingar än o folket i vårt land. daltandet går över förståndet för varje man.

Varjager

2 Responses to Svart på vitt att det daltas med brottslingar.

 1. Alika skriver:

  Läste en jättebra slogan på ett forum..
  Sätt pensionärer i fängelse och krimininella på äldreboende..

  Sensmoralen var att intagna har mycket bättre villkor.
  Tex rätt att vara ute daglien, nylagad mat, osv

 2. naivtive skriver:

  Det borde vara en normal åtgärd att offentliggöra namnen på de ”kärringar” oavsett kön som möjliggjort skuggans fortsatta gärning. Lagen är inte i första hand tänkt som hämnd utan som skydd för allmänheten. Om inte rättsväsendet inser sin uppgift får vi frånta dem deras uppenbarligen för tunga ansvar.

  Det är inga problem med att få skuggan att inse var gränserna går. En varning räcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: