Vilka var det som byggde Sverige ?

-Hur kunde Sverige efter mitten av 1800-talet först bli ett av världens rikaste länder, för att drygt hundra år senare på bara ett par decennier åka ner i välfärdens division två?
-Vad låg bakom uppgången?
-Vem ansvarade för förfallet?

Socialdemokratin har länge odlat myten att Sverige byggdes av arbetarrörelsen (S+LO). Denna ”sanning” lärs även ut på SFI för nyanlända. Men det finns En annorlunda historia.

Maud Olofsson (C) säger “Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige- det var människor som kom utifrån”.

Muslimer hävdar att det var Allah som skapade Sverige och vår välfärd. Varför otrogna svenskar och inte rättrogna muslimer fick välfärd i sina hemländer är i så fall obegripligt.
Andra hävdar att ”Sveriges välstånd är ett resultat av människor som vågat tro och satsa på sina ideér”.

Vad låg bakom uppgången?
Sant är att invandrade specialister (valloner och andra) bidragit till näringslivets utveckling.
Sant är också att arbetskraftsinvandring fram till 1970 bidragit till den svenska välfärden.
Men det är historia nu-det är inte hårt industriarbete som lockar hit dagens invandrare.
Utan våra entreprenörer/uppfinnare hade vi inte haft någon välfärd att fördela. De är våra hjältar.

Svenska uppfinningar
Svenska entreprenörer

Räddningen för Sveriges ekonomi ?
Politiker och journalister vill gärna tro att invandrarföretag och invandrarföretagare blir räddningen för Sveriges ekonomi. En av dessa företagare blev utsedd till ”Årets Svensk”, tills svindleriet avslöjades.

Som goda exempel nämns idag LSS-Assistansföretag, tolkföretag och blatteförmedlingar som drivs av, och för, invandrare.

Snart får vi läsa om framgångsrika ”etableringslotsar för invandrare” och handledare för Instegsjobb.
De skattefinansierade gräddfilerna för nyanlända snedvrider arbetsmarknaden, dumpar lönerna, och omfördelar arbetslösheten till svenskar.

Den generösa skattefinansieringen och den bristande kontrollen gör att dessa invandrarföretag ofta blir mycket lukrativa. Vissa är inte ens registrerade för F-skatt och Moms trots att omsättningen överstiger 120mkr/år. (Fler exempel: A, B, C, D, E,F,G).  Andra har avslöjats som grova bedragare. (Läs mer).

Polisen uppskattar att LSS-bedragare på detta sätt lurar till sig 10 miljarder/år. Dessa invandrarföretag kan vi klara oss utan.

Var finns de mervärdesskapande invandrarföretagen som kan bidra till Sveriges ekonomi ?

Relaterat:
Vem byggde Sverige – staten eller kapitalet ? (Debatt/Video).
Etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare (PI)
Handledningsarvode för instegsjobbare införs (Fria Tider)

//Elfyma +

Annons

7 Responses to Vilka var det som byggde Sverige ?

 1. Tarzan skriver:

  Det är precis så dåraktigt som du beskriver.

 2. Axhl skriver:

  När det gäller vallonerna så är det två saker som måste sägas. Det ena är att de var väldigt få, ca 1000 personer. Det andra är att de var specialiserade på att arbeta i bruken och smedjorna. De hade ofta med sig sina familjer och var väldigt skötsamma.

  Men det finns faktiskt en skillnad som knappt någon talar om. De svenska smederna var faktiskt bättre, dessutom tog de bättre hand om sina arbetare. Vallonsmederna var inte lika hänsynsfulla mot arbetarna utan de sågs just som arbetare, medan svenska smeder visade mer respekt för arbetarna. Så var det faktiskt!

 3. festinalente1 skriver:

  Två andra som utsågs till ”Årets Svensk” var Hans Holmér och Ebbe Carlsson, båda saligen avlidna, men kan bilda en trio med den nämnda företagsledaren (som lyckades dupera en hel finansbransch) över mindre lyckade hedersutnämningar. Men dessa två passade inte in i bilden som skulle hängas ut som misslyckade.
  Det gäller plocka fram exempel som passar in i ”bevisföringen” och argumenteringen, eller?

 4. Blodsven skriver:

  De som byggde Sverige var iallafall inte importerat avfall. Däremot vet vi ju med all säkerhet vilka som raserade landet på ca 2-3 decennier….

 5. Göran skriver:

  Ingen annan än svenskar byggde landet. Hela frågeställningen är bisarr och en lögn producerad av det nya Sverige. Ett samhälle som blir allt äckligare och tyvärr med en statsminister som vräker ur sig förnedrande omdömen om dem han fått förtroendet av. Det samhället minskar, som tur är, i acceptens för var dag. Det bör bekämpas till sista droppen.

 6. […] Relaterat: Våra bästa ungdomar flyr till Norge ! Knegarmoral, arbetslöshet och invandring Den stora utmaningen -Vad ska vi leva av när industrin flyttat ? Bristen på arbetskraft- En myt Sverige halkar ner i välståndsligan Vilka var det som byggde Sverige ? […]

 7. […] kommer nog inte att framgå av bokföringen -om det ens finns någon ordnad bokföring. Relaterat: Vilka var det som byggde Sverige ? (om […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: