DN ”avslöjar” bidragsfusk bland invandrare !

Nu skriver även den politiskt korrekta draken DN om det omfattande LSS-fusket bland invandrare. Uppgifter som vi och andra fria bloggar skrivit om en längre tid. Men nu blir det svårare att avfärda uppgifterna som illvillig främlingsfientlig propaganda.

DN 4aug.2010:
Härvan av fusk med bidrag och ersättning från Försäkringskassan växer. Företaget som hjälpte en 32-åring i Halmstad att få ut miljoner för en spelad cp-skada misstänks ha lurat till sig runt 75 miljoner.

Totalt tittar polisen på tolv brukare som alla är kopplade till en 41-årings assistansföretag och har haft anställda personliga assistenter knutna till sig. De finns bland annat i Bjuv, Karlshamn, Västervik och Jönköping.

– Vi har klara bevis och kommer att utreda ett flertal fall. Det rör sig om samma tillvägagångssätt i samtliga fall. Man har haft föräldrar, andra familjemedlemmar och vänner som anställda. De har skrivit upp arbetstider och kvitterat ut pengar, säger Karl-Arne Ockell, biträdande chef på utredningsroteln hos Hallandspolisen.

Assistansföretaget har administrerat löner och kvitton, som gett åtskilliga inkomster för många runt varje brukare.

En familj med tre påstått handikappade barn ska ha fått ut en halv miljon kronor i månaden. I ett annat fall har ett par kvitterat ut 220.000 kronor vardera per år för skötsel av en cp-skadad man, fast den hjälpande mannen samma tider jobbade på en pizzeria.

– De har aldrig ens träffat mannen men fått ihop årsinkomster för sjukpenning, a-kassa och pension, säger Ockell.

I samtliga fall rör det sig om utländska medborgare. 41-åringen har fångat upp villiga medagerande med svårkontrollerad sjukdomshistoria som gjort det möjligt att ro bidragsdelen i land och lura Försäkringskassan.

– Om du är född i Sverige och har bott här hela ditt liv så vet man ju att det inte är sant om du plötsligt i 20-årsåldern säger att du har en cp-skada, säger Ockell.

41-åringen är hemmahörande i Malmö och träffade 32-åringen på en flyktingförläggning i Småland, dit han kom för att leta efter kunder. Han hjälpte 32-åringen att flytta till Halmstad och dömdes nyligen av Halmstads tingsrätt till två och ett halvt års fängelse för grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott.

Enligt polisens beräkningar har han omsatt mellan 15 och 18 miljoner kronor om året i sitt bolag de senaste fem åren, totalt runt 75 miljoner kronor.

– Helt otroligt, skrämmande och upprörande. Det drabbar ju också oskyldiga, som kan ifrågasättas om sin rätt till hjälp. Men Försäkringskassan är noggrannare med uppföljningar nu och dessutom har vi sedan tre år tillbaka möjlighet till fängelsestraff för bidragsbrott. Och där hoppas jag att man använder hela straffskalan, kommenterar Gunnar Axén (M), ordförande för Socialförsäkringsutskottet.(DN).

Kommentar:
Läs även kommentarerna till artikeln.

Många läsare tycks ha vaknat upp ur en ”Törnrosasömn”.
Men några vägrar fortfarande tro på uppgifterna. De menar att DN springer Sverigedemokraternas ärenden när de skriver om detta ämne.
Vad som inte berörs är läkarnas och revisorernas roll i bedrägerierna. Korruptionen i Sverige tycks öka i takt med bidragsinvandringen.
Köp av PUT, läkarintyg och körkort är numera alltför vanligt i Sverige. På min tid (inte forntiden) skulle man kunna trafikreglerna för att få körkort.

//Elfyma+

Relaterat:


12 Responses to DN ”avslöjar” bidragsfusk bland invandrare !

 1. TARZAN skriver:

  Ju mer uppgifter som kommer ut om denna affär innan valet ju fler röster till SD- alltid en tröst

 2. Göran skriver:

  Det behövs sannerligen en ordentlig upprensning i asylträsket.
  De här oegentligheterna har man med all säkerhet känt till länge, utan att man gjort något konkret. Skräcken för rasiststämpeln har fått vara avgörande.
  Nu har omfattningen av de duktiga asylanternas oegentligheter, de som skall rädda Sverige vid de stora pensionsavgångarna, fått en sådan omfattning att man helt enkelt inte längre kan sopa dem under mattan.
  Eftersom vi alltid blivit åthutade av både media, politiker och myndigheter vid minsta kritik mot flyktingmottagningen, och kallats för både det ena och det andra, måste jag här erkänna att jag känner stor förtjusning och en ännu större skadeglädje över den här bisarra utvecklingen. Det här konsekvensrna av det menatalt störda PK- samhället som gjort sitt bästa för att riva ut ögonen på oss oliktänkande.

  Jag tror ingen längre behöver ta vid sig av varken rasistsämpel eller beskyllning för främlingsfientlighet. De är två naturliga reaktioner på en fullkommligt horribel utveckling.

 3. naivtive skriver:

  Dessa avslöjade bedragare är alla i samma härva som utgått från Halmstad. Men hur ser det ut i de andra polisdistrikten?

  Vi fokuserar på bidragsbrott, men se den totala bilden där välfärden dräneras som en dödlig åderlåtning. de som har regelverket i sin hand skäms ögonen ur sig men vägrar som en trotsig 3-åring att ändra sig för det skulle vara beviet på att de har fel. Men de har de, och de sänker hela nationen på multikulturens altare under tiden de dansar runt i en lycklig flummig dans.

  Men ansvaret är i högsta grad deras. De fick reda i Argus rapporten klart för sig hur fusket går till, och vad har hänt sen dess? Vad har hänt efter 1975 när statistiken redan då var entydlig? Hur kan man begära förnyat förtroende med alla denna erfarenhet och facit på ett kolossalt misslyckande?

  Det är mer än dags att utrkäva utredening och rättsligt efterspel för en förlorad välfärd och trygghet.

 4. O.L skriver:

  Bidragsfusk samtidigt som det pågår en serie i Aftonbladet vid namnet ”det nya hårda Sverige” kan det inte bli mer patetiskt ! ?

 5. xmaverickx skriver:

  Läkarna som har skrivit intygen skall fråntas sina legitimationer och skall vara med att betala skadestånden.
  Och de lättlurade handläggarna på försäkringskassan skall avskedas,och skall vara med och betala skadestånden.
  Och alla bidragsparasiterande och kriminella invandrare från i synnerhet MENA-länderna skall ut!
  Det skall vara NOLLtolerans!

 6. naivtive skriver:

  Det krävs en halv miljon svenska skattebetalare av normalgraden för att betala denna reform som ärkenötet Bengt Wetbesterberg införde. En halv miljon skattebetalare som låses vid en boja som har växt med 1000% utan någon som helst förklaring till oss. Hur många är svennar av denna kategori bidragstagare, hur många är 95% och borde inte vara här. Hur många är inte avslöjade än. Hur måna kommer att utvisas?

  Hur har det blivit så här? Vilken information har föregått valen? Jag påstår att lejonparten av LSS går till inavlade araber. Rätta mig gärna om jag har fel. Men jag vill ha bevis för min i så fall felaktiga slutsats.

 7. naivtive skriver:

  I ett av de senaste avslöjade bedrägerierna fick en familj ut 500 000:- i månaden?!?!?! På vilket sätt anser man att denna summa är rimlig för en familj? Vad har den gjort för att förtjäna denna summa i vårt land? Hur kan man få ihop rimligheten i detta? Varför ställs inga förnuftiga frågor till ansvariga ministrar om detta? eller till ansvariga för försäkringskassan?

 8. naivtive skriver:

  Inga fler men för dem att få skäl för tycka synd om dom. Konfiskering av all egendom och ut med dom på en åsna bak och fram.

  Hela avvisningsprocessen måste effektiviseras nu. Detta är löjligt. Stäng gränserna och se till att lås porten för dessa skojare vare sig det är zigenare, svarta tattare eller inavlade araber.

 9. jgarn skriver:

  Helt rätt ställ din politiker mot väggen,
  xmaverickx skriver:
  7 augusti, 2010 kl 12:11 f m
  Läkarna som har skrivit intygen skall fråntas sina legitimationer och skall vara med att betala skadestånden.
  Och de lättlurade handläggarna på försäkringskassan skall avskedas,och skall vara med och betala skadestånden.
  Och alla bidragsparasiterande och kriminella invandrare från i synnerhet MENA-länderna skall ut!
  Det skall vara NOLLtolerans!

 10. […] Lundby Wedin är också särskilt värdefulla. Värdefulla bedragare och kriminella kan få furstligt apanage (500000kr/mån). Men hederliga arbetare och bönder ska betala för att få arbeta i Sverige. […]

 11. Bengt Lundström skriver:

  Har aldrig förstått varför Rikssvenskarna av sina(?) ledare skall tvingas avstå pengar till plundrande utlänningar som bara tagit sig hit för bidragens skull och som varken Sverige, eller något annat land behöver. Sverige har tillräckligt av egna gamla, sjuka och arbetslösa, och kriminella med för den delen, – på många nivåer. Vilka behöver det av politiker och storfinans skapade EU?
  Tro inte att 2011 blir ett bättre år! Man bollar nog bara kostnaderna mellan olika konton. Sänks straffskatten för pensionärerna, så tar man väl igen det på dyrare sjukvård och högre egenavgift för mediciner? Nu skall vi väl också betala för länder som aldrig gjort sig kända för någon större arbetsamhet, förutom inom den svarta sektorn. Väntar i spänning på vad den kommande andra omröstningen om grundlagsförändringen kommer att innebära… / Finländare

 12. […] F-skatt och Moms trots att omsättningen överstiger 120mkr/år.  Andra har avslöjats som grova bedragare. (Läs […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: