Brist på yrkeserfarna arbetssökande.

Nu kommer min fråga?

Var kommer Somalier, Irakier, Afghaner och alla de andra dagdrivarna med för yrkeserfarenhet som gör att våra gränser måste stå öppna?

”Trots att det ljusnar på arbetsmarknaden och jobben blir fler ser Arbetsförmedlingen att det finns en särskild utmaning när det gäller två grupper där arbetslösheten har ökat kraftigt de senaste två åren: funktionsnedsatta och utrikes födda.
Gemensamt för de grupper som har svårast att få arbete är en svag utbildningsbakgrund. Antalet personer som saknar ett jobb och som har grundskola som högsta utbildning har ökat med 40 000 på två år, varav gruppen utrikes födda och funktionsnedsatta står för närmare tre fjärdedelar.”

Så vilken nytta har vi av ”arbetskrafts invandringen” som det pratas och pushas för så mycket? Är det högskole utbildning som krävs för att hacka lök i en pizzeria?

Varjager

2 Responses to Brist på yrkeserfarna arbetssökande.

  1. festinalente1 skriver:

    Det kanske inte behövs högskoleutbildning för att hacka lök på en pizzeria, men tydligen för att sitta i spärrvakten i tunnelbanan, jobba som lokalvårdare eller köra taxi!

  2. Göran skriver:

    Vad snackar ni för strunt? De har ju utbildning som donky-drivers och får som sådana ses som värdefull arbetskraft. De växer minsann inte på träd. Nu får Tobias Billström bara se till att det skapas några spårlinjer i huvudstaden där vagnarna dras av åsnor, dvs. med dragare av hans egen sort . Miljövänligt och bra! Sedan är det bara för politikerna att lyfta fram dem som oumbärliga för landet och prisa lyckan över att de tog sig ända hit. Sverige som trots allt ligger så långt bort och dessutom med en befolkning som enl.politikerna inte åstadkommit något av värde de sista tusen åren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: