”Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna”

Vill flagga upp för ett osedvanligt skarpsynt och rakryggat debattinlägg i DN av Gunnar Sandelin 8april-08.
Den senaste tidens händelser visar att Sandelins skrämmande bild av PK-media inte är överdriven, tvärtom.

”Den politiska korrektheten ligger som giftgas över debattklimatet i asyl- och flyktingfrågor”, skriver GS.
Drygt en miljon utländska medborgare har under ett kvarts sekel beviljats uppehållstillstånd i Sverige. Av dessa är hela nio av tio varken klassade som flyktingar eller som skyddsbehövande. Vi har fått en nationell mörkläggning av ideologiska skäl i allt som rör invandrar-, asyl- och flyktingfrågor. Nu borde regeringen genast utreda hur mycket de människor som kommit hit kostar i offentliga utgifter och tillför i skatteintäkter. Att ett samhälle faller sönder på grund av en alltför stor invandring gagnar ingen” .

GS om arbetet i socialsvängen.
”Jag var med om att bevilja asylsökande med uppehållstillstånd semesterresor till de länder som de påstått sig ha flytt från. Jag betalade ut socialbidrag till utländska medborgare som jag nästan säkert visste hade svarta jobb vid sidan om – allt för att undvika obehagliga konfrontationer. Om en folkgrupp sa en av mina chefer att ”vi får väl försörja dem som en folkloristisk färgklick.” (GS var då nyanställd och gjorde som alla andra på socialbyrån).

Nyhetsprogram dramatiseras som TV-såpor.
Under sina år som reporter på ett stort nyhetsprogram på SVT skulle det ”vara så synd om invandrarna att folk ska gråta framför teven”. För att en nyhetssändning skulle bli en ”bra show” var att det önskvärt att det fanns offer, men det var underförstått att dessa offers anspråk aldrig synades i sömmarna.

Opinionsbildarna lever i en egen skyddad värld.
Eliten av skribenter och tyckare tillhör en övre medelklass som inom sina reservat ostört kan värna om sina ideologiska konstruktioner och rynka på näsan åt enklare varelsers intolerans. På SVT kallade vi den genomsnittliga tittaren för ”Nisse i Hökarängen”.  Läs mera i Gunnar Sandelins välskrivna och tänkvärda debattartikel.

Det var illa då- men det är värre nu.
Artikeln tecknar en skrämmande bild av hur media fungerade under hans tid på SVT. Men det har tyvärr bara blivit värre sedan dess.

När den seriösa Elisabeth Höglund ville ha en neutral rapportering om de ”apatiska” barnen hamnade hon i onåd på SVT och tvingades sluta där. EH vill också granska klimatdebatten, vilket är som att svära i kyrkan.

Den ansedde KG Bergström (KGB) tvingades ofta ta strid internt på SVT för att få jobba med seriös opartisk journalistik. (SR-intervju med KGB). SVT vågade inte peta honom då han var omtyckt av tittarna, men han är nu ”pensionär” (i förtid).

Vi förväntas nöja oss med samhällsredaktionernas prisbelönta rikstrams Annika Lantz,  Carola Gynning och de andra gycklarna som bättre passar in i det ”nya formatet” i våra media.  ”Journalistiken” sjunker till löpsedelsnivå dvs sex, trams, lögner och skvaller, bantningstips, kläder, smink och matlagning.
Det är dessa ”journalister” som kommer att styra opinionsbildningen i vårt land  och våra folkvalda politiker mellan valen.

//Elfyma+

3 Responses to ”Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna”

  1. […] ”Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna” […]

  2. Lillan skriver:

    Opinionsbildarna, den ”intellektuella eliten”, stora delar av akademivärlden vill så gärna ha ett internationellt erkännande för sin universalism utspätt med kosmopolism, men ack så provinsiella de är, därför kan de endast tävla med varandra med politisk korrekhet och fastslagna floskler som i över 30 år har upprepats ad nauseaum.

    Från den här Parnassen finns ett avstånd till ”folket” som i vanligt ordning betraktas som mindre vetande. Det som börjar oroa ”eliten” är att folket dvs plebejerna har skaffat sig andra vägar för att kommunicera och byta åsikter och hoppar gärna över dessa eviga mantror som ständigt regnar över dem, skakar av sig dumhetens och hyckleriets droppar och börjar utarbeta egna strategier.

    Hela Europa är proppfullt med information – från tidningar av alla slag, till TV och radiostationer, så kära opinionsbildare börja se er om efter ett annat jobb!

  3. […] ”Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna” […]

Lämna en kommentar