För att beskriva hetsjakten i Sverige på oliktänkande.

Så har Thoralf ett klockrent exempel på detta på sin blogg. Läs och förundras. Man blir inte förvånad längre i landet Pk hets.

”Västerviks Tidning med den ansvarige utgivaren Charli Nilsson gjorde nyligen ett flagrant pressetiskt övertramp mot Sverigedemokraten Benny Johansson när man fått ett tips om att Benny Johansson var misstänkt för rattfylleri. Benny J var således inte vare sig åtalad eller dömd, utan tidningen byggde hela sin ”story” på inringda tips till tidningen. Med detta som enda grund gick man ut med Bennys namn, ett stort foto och partitillhörighet på webbsidan och i en stort uppslagen artikel i den tryckta upplagan, till på köpet med en rad felaktiga uppgifter. Detta skedde till på köpet ca tre veckor efter att det ägt rum. Även Peter Akinder på Östran gick in på samma spår som Västerviks Tidning och hängde ut Benny Johansson på ledarsidan.

Åklagaren lägger nu ner förundersökningen och väcker således inget åtal mot Benny Johansson, som därmed frias helt och hållet från dessa misstankar. Han har också fått tillbaka sitt körkort.
Åklagaren My Junhammars skäl för nedläggningen av utredningen  är följande.
”Det föreligger inte tillräckliga skäl att väcka åtal, eftersom man med hänsyn till bevisningen på objektiva grunder inte kan förvänta sig en fällande dom.””

Jakten på oliktänkande i Sverige tar en osmaklig form. Läs och slå nu den tanken ur huvudet att Sverige är en demokrati.

Varjager

6 Responses to För att beskriva hetsjakten i Sverige på oliktänkande.

 1. Lillan skriver:

  Landsortsblaskorna lever ett farligt liv. De få prenumeranter de har kvar och de lokala annonserna kan till slut inte försörja dessa ”grävande journalister” eftersom de aldrig har fattat sin roll som journalist.

  De är beroende av byskvaller för att fylla blaska, ett råd till Charli Persson är att delta i församlingens veckosyjunta, där kan han få höra ”heta grejer” helt i linjens med blaskans policy.

  • TARZAN skriver:

   Jag kan trösta dig med att det har aldrig funnits så många arbetslösa journalister som nu.
   Dagens Dumheter kommer att sparka mer än 100 nu i år.

 2. Blodsven skriver:

  Så jävla typiskt en skittidning som lever på presstöd att visa sitt fula PK-tryne. Förmodligen är karljäveln livrädd för att sanningssägarna ska ta över, då är hans dagar i lögnarnas paradis räknade. Hade han agerat lika om det varit en berikare i farten…

 3. Cavatus skriver:

  I Sverige finns det enligt min åsikt inte längre några riktiga journalister. Det finns politiska agitatörer som klätt ut sig till journalister. Och därmed basta!

  MEN LYSTRING GOTT FOLK! Hav förtröstan, för jag har fått indikationer på att det under våren ska komma ut en bok av en journalist. Boken lär slå ned som en bomb i pressens etablissemang. Den ska avslöja det genomkorrumperade hyckleriet som rådet i den svenska journalistkåren. Det ni! Den som väntar på något gott …

 4. xmaverickx skriver:

  Är inte journalisternas främsta uppgift att granska dem som har makten,inte att gå deras ärenden.

 5. naivtive skriver:

  Det är ju journalisterna som har makten, och politikerna dansar efter deras pipa. Sen får dessa pajasar hybris när de känner att opinion kan påverkas när de sätter iväg drevet. Nu hör vi gammelmedias svanesång i fjärran och den insikten har även en hel del av murvlarna. Det är ju inte helt enkelt att inse att man börjar att sälla sig till dinosurierna och är ett utdöende släkte, i alla fall i den traditionella formen.

  sen tror jag även att många murvlar är rätt oroliga inför tanken på att deras lögner kommer att få konsekvenser för de själva. Likaså känner förmodligen ett antal politiker av förebådandet av den allt bistrare vinden som komma skall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: