Regeringens neofascistiska politik uppmärksammas

Regeringen kopierar nu SD:s invandringspolitik i allt raskare takt.
Det som Löfven i somras betecknade som ”neofascism” är nu regeringens egen politik.

Igår meddelade Morgan Johansson att det skulle bli skillnad på villkoren för dem som beviljats asyl och dem som fått avslag.

Ja, du läste rätt. De som fått avslag har kunnat bo kvar på förläggningen med bibehållna bidrag som om inget hänt. (SVT).

Avsätt gärna även en timme på att lyssna på Lördagsintervjun när Jörgen Huitfeldt grillar Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin.

Jämtin slingrar sig som en mask på kroken för att slippa svara på frågorna.
Och när hon får frågan om inte regeringens politik går längre än SD:s politik som Löfven i somras utdömde som neofascistisk – då blev det svettigt för den hycklande partisekreteraren.

”Var är ”krokodiltårsvänstern” nu när regeringen gör just det som de brunstämplade liberala ledarsidorna argumenterat för så länge?, skriver Alice Teodorescu i GP.

Sant är att Alice Teodorescu och några till har kritiserat den förda invandringspolitiken under senare tid, det är bra. De har riskerat sina karriärer och sin försörjning genom att bryta emot konsessus, det är modigt. Alice tillhör de modigaste.

Men var det verkligen så länge sedan de själva klev ur garderoben ?
Några medger idag motvilligt att alla SD-väljare nog inte är ”rasister” och ”främlingsfientliga”, men att partiet är det.  (Läs mer).

Varjagerbloggen startades 2006, och många andra fria bloggar startades senare, som en reaktion på att media och journalister inte släppte fram avvikande och obekväma åsikter, ungefär som i forna DDR.
Vi hade inte behövts i ett öppet samhälle med full yttrandefrihet.
SD hade inte behövts om demokratin fungerat idealt.

Efter murens fall släppte alla fördämningar i DDR och etablissemanget ställdes till svars för sitt maktmissbruk. Papperstuggarna gick då för högtryck för att sopa igen spåren.

Nu när även den svenska muren börjar få sprickor så inser allt fler journalister och politiker att det nog är bäst att distansera sig lite för att inte drabbas av eftervärldens dom.

Men nu krävs mer än papperstuggar och omvändelser under galgen för att sudda ut det egna ansvaret.
För det som publicerats på nätet blir svårare att sudda ut.

Gissar att många nu vill frisera sitt eftermäle i Wikipedia för att inte bli hågkomna som medlöpare ”som bara lydde order” för att främja den egna karriären.

/Elfyma+

2 Responses to Regeringens neofascistiska politik uppmärksammas

  1. Bengt Bohman skriver:

    Oavsett vad Herr Löfven gör så kommer han i mitt minne vara den största landsförrädaren i Svensk historia, även Herr Reinfeldt, detta pga båda sålde sig till MP som aldrig skulle komma in i vår regering.

  2. Pica pica skriver:

    Jösses vad Carin Jämtin snackar. Är hon sufflös kanske?

Lämna en kommentar