Eftertankens kranka blekhet har drabbat ännu en PK-journalist

Trodde aldrig att jag skulle länka till något som Expressens slaskjournalist Ann-Charlotte Marteus skrivit -men idag gör jag det.
(Uppdaterat med nya länkar)

Anledningen är att Marteus tycks ha gjort en helomvändning och erkänner att hon haft fel hela tiden och erkänner också att hon haft en nedlåtande attityd mot läsare med större erfarenhet av invandringen än hon själv.

Men det senkomna uppvaknandet kan kosta henne jobbet. Eller så får hon skriva om bortsprungna katter så som den modiga Marika Formgren, som nu omskolar sig till ingenjör.

Det var Expressens Patrik Kronqvist som fick mig att läsa Marteus.
Läser annars bara Anna Dahlbergs ledare i ovansagda slasktidning.

Kronqvist retade sig på vänsterdebattörers vana att utmåla politiska meningsmotståndare som näthatare när de själva med liv och lust deltog i näthatandet utan att reflektera över hur deras egna offer drabbades.

Som när Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson utsåg Ann-Charlotte Marteus till syndabock för hatet mot Pascalidou. (Läs mer)

Orsaken till att programledaren förföljts av hatare under sin 20 år långa karriär antas vara två nyskrivna krönikor av Marteus, där hon rannsakar sitt tidigare tonläge i migrationsdebatten (läs mer här).

Artiklarna som retade upp salongskommunisterna på Aftonbladet kan du läsa här och här.

Det nya är att mainstreammedia tar till högstämda brösttoner mot varandra- något som hittills bara drabbat de fria bloggarna. När de får smaka på sin egen medicin så blir det ett fasligt ömkande och gnällande.

Pascalidous låtsashot att hoppa av Ring P1 har f ö inget att göra med näthat. Hon höll på att krevera av ilska när en välartikulerad förnuftig uppringare (Lennart Hjelm från Stockholm), inte lät sig dribblas bort.  Jag hörde det själv den 25 feb. i Ring P1, startkod 17:10.

Hans budskap var att det var brist på enkla jobb åt alla invandrare. Pascalidou säger att han har fel -”för det finns ju massor med lediga jobb på restauranger”. Uppringaren höll inte med, men kopplades bort när det hettade till.

Nästa uppringare, Kristin Engdal, var lika svår att kollra bort. Det var en dålig dag på jobbet för den stackars Pascalidou som är van vid lismande ja-sägare.

Vänsterjournalisten Pascalidou är extremt lättkränkt och tål inte att bli emotsagd, van som hon är att få sin vilja igenom. Det är bara hennes meningsfränder som får tala till punkt i hennes program.
Här en tidigare uppringare som inte heller låter sig dompteras.

I besvikelsen över sina tillkortakommanden skrev hon sedan att hon ville hoppa av Ring P1 pga det förmenta ”näthatet”. Andra källor avslöjar att hon skulle påbörja en sedan länge planerad semester.

Andra lättkränkta vänsterjournalister är Maria Haldesten, Gert Gelotte och Malin Lernfelt som säger upp sig/sjukskriver sig när deras arbetsgivare GP anställde Alice Teodorescu som ledarredaktör.

– Jag kan inte tänka mig att samarbeta med Alice Teodorescu, som är en känd konservativ skribent, säger sjukskrivne Malin Lernfelt. Försäkringskassan borde syna hennes låtsassjukdom (Läs mer).

/Elfyma+

Relaterat:
Näthatet skylls på ”miljön kring SD”
Media – en del av den svenska maktapparaten
Dödsoffer för Expressens/Researchgruppens uthängning
Journalister -demokratins dödgrävare ?

6 Responses to Eftertankens kranka blekhet har drabbat ännu en PK-journalist

 1. Cavatus skriver:

  Du har ingen länk till den där första inringaren du nämner? Vore tacksam för det!

  • elfyma+ skriver:

   Har lyckats spåra inslaget som sändes 25feb. (30minuter).
   Har lagt in en länk i inlägget.

   • Cavatus skriver:

    Tack! Jo, den här hörde jag i realtid och blev så arg på Pascalidou att hon har mage att säga ”DU HAR FEL”. Vem är hon att vara överstepräst med rätt att avgöra vad som är fel och rätt? Man baxnar!

 2. R Ericksson skriver:

  Invandringspolitiken är som kejsarens nya kläder – han är naken !!
  Jag tänker på den dagen när allt har gått överstyr , kommer vi då att jaga politikerna som har ställt till eländet !!

 3. […] Anna Dahlberg är inte den enda som genomgått en metamorfos. Expressenkollegan Ann-Charlotte Marteus har också gjort en helomvändning. Hon t o m erkänner att hon haft fel och gör en pudel. (Läs mer). […]

 4. […] Men var det verkligen så länge sedan de själva klev ur garderoben och bytte fot ? (Läs mer). […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: