Miljöpartiets rötter i ekofascismen skrämmer

Miljöpartister älskar att gräva i andras, i synnerhet Sverigedemokraternas förflutna när argumenten tryter.
Vad många inte tänker på är att MP grundar sig på ekofascismen
– en salig blandning av anarkism, fascism, nazism och kommunism och numera även islamism. 


MelonPartiet: Grön utanpå, röd inuti, med svarta och bruna kärnor

Vi som lyssnade på Granskning Sveriges intervju med Birger Schlaug studsade till när han avslöjade MP:s mörka historia och rötter i ekofascismen. Schlaug om någon borde ju veta eftersom han varit med om att grunda partiet (Lyssna själv).

MP grundades av naturromantiker, veganer/vegetarianer och djurrättsaktivister, som gärna tog lagen i egna händer när det passade deras syften. Det var viktigare att skydda djur och natur än människor. Demokratin respekterades bara när det passade dem.

Ett betydande inslag av ekofascism fanns även hos nazismen i det tidiga 1900-talets Tyskland, och kan sägas ha varit ett tidstypiskt drag. Liknande tankegångar har tagits upp av många fascister och nynazister idag. (Anm: men oftast av Miljöpartister)

I Tredje Riket införde Hitlers regim strikta djurskyddslagar som bland annat innefattade allt från totalförbud mot att använda djur som försöksobjekt till förbud mot att använda mask som bete vid fiske. Djurplågeri och miljöförstörelse är något som ofta kritiseras hårt inom många nazistiska och fascistiska grupper.

Anm. Hitler var vegetarian och älskade djur mer än människor, framförallt hundar.

Den hindunazistiska esoterikern Savitri Devi, född 1905, har spelat viss roll hos ekofascister då hon själv var en pionjär inom djurrättsaktivism när hon i unga tonåren under 1920-, eller 30-talet, befriade djur från vivisektionslaboratorium. Hon förklarade att hon ser mänskligt liv som värdefullt, men inte mer värdefullt än djurs liv och skriver:

I valet mellan en miljon människor och ett lejon skulle jag välja lejonet, människor ligger inte i riskzonen att utrotas, medan allt för många djur gör det tack vare människorna.

Innan jag vände mig till nationalsocialismen hade jag redan bestämt mig för att kunna rädda hela naturen så är det nödvändigt att minska på antalet människor med miljarder, det som drog mig till nationalsocialismen var frågan om vilka människor som vi skulle minska på”.

Devi var sedan tidig ålder vegan eller vegetarian och var en av de första att illegalt rädda djur från försökslaboratorier.

Det många av de ekofascistiska och nazistiska tänkarna har gemensamt är bl.a idéer om att införa licenser för barnafödande, där folk som ses som ”undermåliga” inte tillåts föda barn av staten och där defekta foster aborteras vare sig föräldrarna ger sitt tillstånd eller ej. Detta är tankar som återfinns i både Savitri Devi och Pentti Linkolas skrifter.


Linkola vill stoppa flygpendling och bilåkande (även för MP ?)

Pentti Linkola tar tanken om totalitarism till en nivå där staten ska tvångsskrota bilar, förstöra samtliga storstäder och evakuera folken till landsbygden. 

Han menar att de stora massorna själva inte skulle ge upp sin moderna livsstil och därför behöver en elit styra folket och han ger sitt stöd åt både Hitlers stormtrupper, de röda khmererna och talar positivt om attackerna den 11 september 2001.

Pentti Linkola är på senare tid den filosof som oftast benämns som ekofascist, då han klart och tydligt i beskrivningar om hur idealsamhället ska se ut blandar totalitarism med ekologism.

Traditionalisten Julius Evola skriver bland annat om att det bör vara en elit som styr med stor respekt för djur och natur, att människan är överbefolkad och att demokratin måste bort. Han skriver att människan på jorden idag kan liknas spridande cancerceller i en kropp eller svärmande maskar över en ruttnande organism.
(Läs mer i Wikipedia).

Dagens Miljöparti är ett urbant naturromantiskt anarkistiskt parti som hyllar totalitärism när det passar deras syften. Det låter motsägelsefullt, vilket det också är.

Naturromantiken bygger idag på utopiska föreställningar framodlade i en isolerad urban akademisk miljö. Men får man förslava hästar ?

Partiet är fortfarande hemvist för allsköns anarkister, militanta djurrättsaktivister, militanta trädkramare, militanta fredsaktivister, militanta kärnkraftsmotståndare, militanta veganer och vegetarianer som kräver att vi dansar efter deras pipa utan hänsyn till demokratiskt fattade beslut och regler. Det senaste påfundet är att skicka fram strippor för att störa ut politiska möten.

Partiet har valt maskrosen som sin symbol, ett ogräs med mycket djupa rötter, nästan omöjlig att utrota  med ekologiska metoder.

Enda sättet att bli av med maskrosor ?

Partiet vill ha ett totalitärt styre i miljöfrågor och överlåta beslutanderätten till EU.
Vad miljötalibanerna inte tänker på är att i totalitära samhällen behandlas anarkister som ogräs – ogräs som utrotas med effektiva metoder som även biter på maskrosor.

 /Elfyma+

Relaterat:

 

4 Responses to Miljöpartiets rötter i ekofascismen skrämmer

  1. Ante skriver:

    …Den sk ”Klapp & Klang – Generationen”

  2. […] Relaterat: Miljöpartiets rötter i ekofascismen skrämmer […]

  3. […] Fascismen kan beskrivas på många sätt och kan yttra sig på många sätt. Men SD är inte mer ”fascistiskt” än något annat parti än t ex S eller MP. […]

Lämna en kommentar