Har pensionärsorganisationen SPF kidnappats av Centern ?

SPF påstår sig vara en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden intresseorganisation för seniorer.
SPF har i dag cirka 270 000 medlemmar i drygt 830 föreningar och 27 distrikt spridda över hela landet.(Uppdaterat 1 juli-14)

När centerpartisten Karl-Erik Olsson efter 6 år som ordförande skulle ersättas var den enda möjliga kandidaten till ordförandeposten händelsevis också en centerpartist, Christina Rogestam. (Di)


SPF leds av Center-politiker som förespråkar fri invandring och månggifte

Karl-Erik Olsson har under sin tid som”partipolitiskt obunden” ordförande för SPF varit aktiv inom Centerpartiet och bl. a arbetat fram ett Idéprogram som förespråkar fri invandring och månggifte. (Läs mer).

Vad passar då bättre än att han efterträds av en likasinnad, den tidigare Gd:n för Invandrarverket (numera Migrationsverket).

Under Rogestams ledning i början på 1990-talet spräcktes verkets budget pga ökad invandring från Jugoslavien, och hon avgick den 9 december 1992 (Wikipedia).

Det är svårt att se hur SPF kan vara ”partipolitiskt obunden”.

Eftertanke:
Jag har varit medlem i ett antal föreningar som startats för att skapa opinion i någon viktig fråga som fallit mellan stolarna. Men efter några år har föreningarna ”kidnappats” av personer som vill utnyttja den etablerade föreningen som plattform för att driva sina egna för föreningen aparta frågor. Om de är tillräckligt många och envetna så ”breddas” föreningens kärnområden till oigenkänlighet. Då återstår inget annat än att lämna föreningen.

Blev medlem i SPF efter pensioneringen, men gick ur pga föreningens partipolitiska kopplingar.
Blev i stället medlem i PRO men upptäckte att PRO:s partipolitiska kopplingar var om möjligt ännu starkare. De stöder dessutom aparta verksamheter som jag inte gillar och som kostar mig en massa pengar både som medlem och som skattebetalare. Kommer därför inte att förnya mitt medlemskap.

Har i stället blivit medlem i Aktiespararna som, vad jag vet, inte har några partipolitiska kopplingar. Men jag kan ha missat något.

/Elfyma+

4 Responses to Har pensionärsorganisationen SPF kidnappats av Centern ?

 1. EH skriver:

  Det måste finnas repressalier för organisationer som inte visar sig vara det man utger sig för att vara.

 2. Pensionären skriver:

  Är medlem i SPF men funderar nu på att gå ur. Att PRO är sossestyrt har väl varit länge känt.

  • Luntan skriver:

   För Pensionären och övriga pensionärer
   SPF som skall byta namn till Seniorerna(!) är ett centerstyrt pensionärsförbund för bättre bemedlade / besuttna, trots allt sitt tjafs och sin empati (hyckleri) för det ständigt ökande antalet fattigpensionärer i Sverige. För Nu skall den fd centerpartisten Rogestam ta över ordförandeskapet. – Undrar om någon vet vad Hon redan har i pension och förmögenhet förutom sin okända lön som ordförande som ju kommer att beskattas lägre?
   Föreslog på deras webb Veteranens kommentarsfält, att de ökande antalet straffbeskattade(!) fattigpensionärerna, trots att de jobbade hårt under många år – skall bilda ett eget förbund, vilket givetvis inte togs upp i kommentarsfältet (pga deras censurerande redaktion) precis som är fallet med all jämförelse med SD:s åsikt i pensionärsfrågan.

 3. […] När SPF bjöd in de politiska partierna till sitt tält i Almedalen var det inget parti som gav några skarpa löften om att avskaffa pensionsbromsen och den sk. pensionärsskatten. Men det kanske berodde på att Sverigedemokraterna inte ens var inbjudna ? Det säger en del om vems intressen de går. (Läs mer). […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: