Få känner till att vi i Sverige har politiska fångar, en okunskap som naturligtvis är helt medveten från myndigheternas sida! För vem vill skylta utåt med att ägna sig åt politisk förföljelse, inte den skenheliga svenska regimen i alla fall!
Sverige har ju även gjort sig (ö)känd för att anklaga och kritisera andra länder och deras straffsystem.
Nyligen dömdes Emil Hagberg till fängelse och dryga böter för att ha kritiserat judar!
Björn Björkqvist är en annan kämpe som dömdes till fängelse för “hets mot folkgrupp” när han i ett tal yttrade följande ord:
“Jag tror inte att jag är ensam om att må dåligt när svenska tjejer våldtas av invandrar horder”
Sanningen är som alla vet bannlyst i detta genomkorrumperade land, ljug i stället och upplev PK:s frälsning!
Göran Jonsson var åtalad för att ha kritiserat pedofili och nekrofili, han frikändes dessbättre!
Men det var på håret!
N.E Hennix dömdes nyligen för att ha förmedlat ett forskningsresultat som andra tagit fram!
Ett resultat som var obekvämt för regimen och dess hantlangare!
Det finns naturligtvis många fler, men det stöter på svårigheter att få fram fakta!
Vänligen
Janne
Har upptäckt i linje med vad du skriver Janne, att ”Reporters without borders” har en nyutfärdad lista över Pressens frihet i olika länder. Den heter: WORLD PRESS FREEDOM INDEX 2012
P.S. Finland och Norge delar första platsen!
När Lisa Bjurvall och Expo har fått igenom sin vilja och avskaffat anonymiteten på nätet, kommer du och jag Janne att få spela kort på ett svenskt Guantanamo. På Gotska sandön kanske.
Hej Henrik.
Jag ska väl tillrättalägga också att N.E Hennix inte är någon fånge, inte än, och vi får väl innerligt hoppas på ett frikännande!
Domen är ju överklagad.
Men det finns många fler, tyvärr!
Och det är väl också näst intill ofrånkomligt att inte bryta mot någon nypåhittad lag, eftersom det stiftas lagar på löpande band enbart i syfte att täppa igen käften på oss när det gäller asylturismen!
Och till ”Järn&Betong” Jag spelar hellre kort på Ett svenskt Guantanamo och har ett rent samvete, än lägger mig platt och samarbetar med flyktingindustrin!
Dom som inget gör är medskyldiga till det katastrofala läge vi har i Sverige.
Ensam kan man kanske inte ådstakomma så mycket, men vi måste alla dra vårt strå till den helsvenska stacken!
MVH
Janne
Katastrofalt dåliga är de politiska kort vi har på hand men om vi spelar dem rätt kan vi ta hem spelet och då blir det våra motståndare som får spela kort på kåken.
”vårt strå till den helsvenska stacken” var en fin bild.
Jag orkar inte ens läsa din artikel för att du missbrukar utropstecken så förbannat. Ingen av de meningar som du avslutade med ett utropstecken ska ha ett. Vad du vill få sagt kommer därför inte fram då allting du skriver ser ut att vara skrivet som ett skämt, lite flabbigt, klämkäckt förbannat sådär. Även om det du skriver gör dig mycket upprörd, och du känner att det du skriver bör betonas, så försvinner betoningen helt och hållet om du försöker lyfta fram alla dina meningar, varvid man inte tar dig på allvar. Bara så att du vet.
För framtida uppenbarelser du vill dela med dig av till världen (och för att maximera dina chanser att världen i sin tur kommer sig att läsa vad du skrivit utan att ta dig för en idiot) kommer här några värdefulla tips:
”UTROPSTECKEN
Utropstecken kan till exempel sättas ut efter tilltal, hälsning, utrop eller uppmaningar: ”Kom igen!”, ”Hallå på er!”, ”Ojdå!”
Häftigt!
Gå och lägg dig!
Jobba på nu! skrek han. (OBS liten bokstav i skrek.)
Du kan även använda ett utropstecken inom parentes inuti en löpande text för att markera att något är anmärkningsvärt. Det bör du dock vara sparsam med:
Sedan gjorde hon 65 (!) armhävningar.
Han använde messmör (!) som skidvalla.
OBS. I mer formella texter bör man nästan alltid undvika utropstecken.
”
På en annan sida:
”Även i språk- och skrivråd står det liknande saker. Sajten Skrivlust i fokus slår fast:
Använd inte utropstecken. Aldrig. Det ger ett skrikigt intryck och skapar en känsla av stress.
Till den svaghet ett utropstecken markerar kan vi alltså lägga stress och skrik. Och det är nolltolerans som gäller.”
Tack och hej! (Ett utrop, här ökar utropstecknet den vänliga framtoningen, genom att ge avslutningsfrasen ett talspråkaktigt intryck. Ett ”Tack och hej” alt ”Tack och hej.” skulle du förmodligen uppfatta som lite drygt och snorkigt).
Mikaela
Stora frågan är, bryr vi oss om dig?