”Synen på de otrogna är avslöjande”

Två dagar i rad har företrädare för ­islam i SN (15/12 och 16/12) ­kunnat framföra löst grundade ­påståenden om sin religion/ideologi.

I onsdagens ­tidning påstod en imam att attentats­mannen ”kapat” religionen ”eftersom ­islam står för att värna livet”.
Vad han grundar detta på framgår inte. Däremot finns det ett stort antal verser i Koranen, inte minst i surorna 4, 5, och 9, som entydigt uppmanar de troende att döda de otrogna var än de befinner sig. (Insändare i SN)

Han talar sedan om ”extrem tolkning av islam” utan precisera detta. Nu ­råkar det finnas en ”mainstream”-tolkning av ­islam i Ammanbudskapet, som bland ­annat ­säger att varje muslim måste underkasta sig sharia och att Koranen är Allahs ­direkta ord och därför inte kan ändras. På en punkt instämmer jag nästan med ­Olwan. Islam inte bara ”kan bli” utan är ”väldigt destruktiv”.

Abd al Haqq Kielan påstår att det ”är förbjudet att begå självmord liksom att ­skada kvinnor och barn”.
Om det första kan sägas att ett stort antal imamer med högre status än Kielan hävdar att det är martyrskap om man själv råkar dö samtidigt som man ­dödar ett antal otrogna.
Den ­andra punkten vill jag bemöta med att hänvisa till en känd hadith, Bukhari 4:52:256: ”Profeten tillfrågades om det var tillåtet att anfalla de otrogna på natten då det var sannolikt att kvinnor och barn skulle riskera fara. Profeten svarade: ”De är otrogna””.

En annan imam, Khalfi, säger att ”islams budskap är barmhärtighet, gemenskap och brödraskap”. Påståendet är märkligt eftersom det är tydligt de få gånger dessa ord förekommer i Koranen att de enbart gäller gentemot andra troende, det vill säga muslimer.

Detta leder osökt in på ”Inlägg utifrån” i torsdagens tidning.
En förbunds­sekreterare Anwahr Athabb för fram liknande teser och med hänvisning vers 16:90, men bortser från viktiga fakta.
För det första avser versen nära anhöriga och är därför inte ­allmänt tillämplig och för det ­andra är versen från en tidig sura ”uppenbarad” i Mecka. Den är därför enligt doktrinen om abrogation med råge upphävd av många senare suror, bland andra de ovan nämnda med ett helt annat innehåll.

Det är vidare så att flera ­verser (3:28, 4:89, 5:80 m.fl.) säger att muslimer inte får ha judar och kristna som ­vänner. Islam har faktiskt ­ingen ”Gyllene regel”. I stället sägs i 48:29: ”Var hård mot de otrogna men barmhärtig mot dina muslimska bröder”.

Om islams företrädare menar allvar med en ”konstruktiv samhälls­debatt” bör de börja med att rensa ut de stora delar av ­sharia, som helt står i strid mot FN:s deklaration om mänskliga rättigheter, skriver Bertil Malmberg, SD-Trosa, i sin insändare i SN 21 dec.

Tidigare inlägg: Jihad betyder främst väpnad kamp

Relaterat:

Kommentar:
Om islam är en ”fredlig” och ”tolerant” religion, varför dödas och förtycks oliktänkande i länder där islam har stort inflytande ?
Varför ”flyr” muslimer till det ”barbariska” Sverige ?
Varför dödas kristna och andra ”otrogna” i muslimska länder ?
Väntar oss samma öde när imamerna får makten i Sverige ?

//Elfyma+

1 Responses to ”Synen på de otrogna är avslöjande”

  1. […] ”Synen på de otrogna är avslöjande” Koranen från pärm till pärm på finska Yle ”Religionen bidrar inte till ett bättre […]

Lämna en kommentar