Pruttande hästar större problem än kossorna.

Miljötalibanerna brukar angripa hederliga mjölkbönder för att skapa klimatkatastrofer åberopande att deras kossor pruttar och släpper ifrån sig metangaser.

Ja, kossor pruttar. Men det gör även andra gräsätare som hästar och veganer/vegetarianer. Får själv ”ballongmage” efter att ha ätit ärtsoppa eller bruna bönor.

Ny statistik från Jordbruksverket visar att det finns 355 500 hästar i Sverige. Det är ungefär lika många som 2010 då undersökningen gjordes förra gången. 76 procent av hästarna finns inom större tätorter eller i tätortsnära områden.

355 500 hästar är 24 690 fler än antalet mjölkkor som 2016 var 330 810.

2004, då undersökning genomfördes första gången, var antalet mjölkkor betydligt fler än antalet hästar. Då uppskattade Statistiska centralbyrån (SCB) på uppdrag av Jordbruksverket att antalet hästar var 303 100-328 100 stycken. Samma år var antalet mjölkkor 403 702. (ATL)

Hästarna behövs inte längre i vårt samhälle för att dra plogar, hästräfsor, timmerlass och dyngkärror. Det tyngsta lasset idag är travsulkyn. Andra hästar används som ridhästar.

Hästarna har inte längre någon nyttofunktion.
Ändå är de nästan lika många som när de behövdes i jord- och skogsbruket.

Varför är det ingen som ryar om de pruttande hästarna ?
De släpper ju också ut metan -som isf skadar klimatet.
Nej, det är inte bara idisslande djur som pruttar.
Det kan jag intyga som växt upp på en bondgård och tillbringat många timmar bakom rumpan på pruttande hästar.

Lägg därtill att det i sommar råder en skriande brist på foder för såväl kossor som hästar. Valet står mellan att slakta nyttiga kossor eller nöjeshästar.

Expressen går nu ut med en uppmaning att vi ska äta mer hästkött för öka avsättningen av hästkött. De tycks ha glömt köttskandalen som de själva skrev om för fem år sedan.

Skulle själv kunna äta hästkött, om det inte vore för att många hästar, särskilt tävlingshästar, är hårt medicinerade med antibiotika och annat som man inte vill ha på tallriken.

Alternativet är att göra hund- och kattmat av de drogade hästarna.
Hundar och katter är inte politiskt korrekta- de äter fortfarande kött.

/Elfyma+

 

2 Responses to Pruttande hästar större problem än kossorna.

  1. SasjaL skriver:

    Dafgårds häst-lasagn …

  2. Blodsven skriver:

    Finns inget värre miljöhot i landet än MP (MigrationsPartiet)

Lämna en kommentar