Att låtsas leva som på Muhammeds tid

Islam: Livet som muslim är komplicerat med många obegripliga ritualer som måste följas varje dag för att behaga Allah och hans självutnämnda profet. (relaterat).

Hur de ”rättroende” ska hinna arbeta mellan ritualerna är en gåta.
Inte konstigt att muslimska länder utan egna oljekällor präglas av fattigdom och armod. Många muslimer väljer därför att emigrera till andra länder – till länder där de kan skörda frukterna av andras arbete

En rättroende ska be sex gånger om dagen vänd mot Mecka var hen än befinner sig i världen. Det krävs en hel vetenskap att hålla reda på bönetiderna och den exakta riktningen mot Mecka.

För bönetiderna varierar från plats till plats och förändras varje dag beroende på årstid. En vanlig klocka duger inte för att hålla reda på bönetiderna (Läs mer).

För städer utan gryning (fajr) räknas det ökande ljuset över horizonten som gryningsljus, enligt skriftlärda. Därför bör fastan påbörjas i samband med den astronoimska midnatten (12 timmar efter tiden för Dhuhr-Athan), och morgonbönen 20 minuter efteråt. 

För att kunna leva lika primitivt i västerlandet som på Muhammeds tid i öknen krävs avancerade tekniska hjälpmedel – teknik som skapats av hårt arbetande ”otrogna” som lever på 2000-talet.

För muslimer som inte vill missa den exakta bönetiden, var de än befinner sig i världen, finns numera speciella böneklockor (Al fajr).

För muslimer som inte vill missa den exakta riktningen mot Mecka, var de än befinner sig i världen, erbjuder Googles avancerade tjänster helt gratis, baserad på satelliter.

Sanningen är att muslimerna inte ens klarar av att utföra sina religiösa riter utan tillgång till modern västerländsk teknik utvecklad av oss ”otrogna”.

Sanningen är också att Jihadkrigarna skulle stå sig slätt utan moderna vapen och modern kommunikationsteknik utvecklad av oss ”otrogna”.

Om de verkligen hade Allah på sin sida i sina ”heliga” krig så skulle det räcka med tidstroget kamelrytteri och kroksablar för att besegra oss ”otrogna”.

De ”rättroende” utnyttjar gärna modern teknik och moderna bekvämligheter – när det gynnar dem- samtidigt som de kräver att vi anpassar oss till deras medeltida ökenkultur och trosföreställningar. Men de kan ändra på sina ”av gud givna regler” när det gynnar dem själva (Läs mer).

Exemplen visar hur religionen utnyttjas för att profitera på det välmenande men naiva västerlandet  (Läs mer).

/Elfyma+

Relaterat:

One Response to Att låtsas leva som på Muhammeds tid

  1. Pica pica skriver:

    Jag vill då gärna veta varför de i västliga länder behöver bygga minareter där de har en muezzin (ofta bandspelare) som står och vrålar för att kalla till bön? De har ju tekniska hjälpmedel nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: