Nästa offer för PK-media drev? Per Bauhn, professor i praktisk filosofi vid Linnéuniversitetet.

Efter som han sågar media vid fotknölarna gällande ”rom-registret”.

Uppgiften att mer än 4000 romer har registrerats av svensk polis har vållat stor indignation under den senaste månaden. En efter en har höga samhällsföreträdare trätt fram och bedyrat sina skamkänslor. Rikspolischefen Bengt Svenson sade sig vara ”förbannad” över vad som skett, Dagens Nyheters ledarsida slog fast att kartläggningen var ”rasistisk” och ”olaglig”, justitieminister Beatrice Ask bad romerna om ursäkt ”å Sveriges vägnar”, integrationsminister Erik Ullenhag menade att registret ”skadar förtroendet för regeringen och hela staten”. Och så vidare.

Så kom resultatet av Skånepolisens genomgång av registret den 23 oktober. Där säger polisen dels att registret inte är baserat på etnicitet, dels att ungefär hälften av de straffmyndiga personer som man kontrollerat antingen är dömda eller misstänkta för brott, vilket är grund nog för registrets existens.

Uppgiften om att registret inte skulle vara baserat på etnicitet förekom på ett tidigt stadium, men ingen verkar ha tagit den på allvar.”

För media presenterar aldrig sanningen, de vinklar allt för att passa den anti-svenska agendan.

Varjager

8 Responses to Nästa offer för PK-media drev? Per Bauhn, professor i praktisk filosofi vid Linnéuniversitetet.

 1. Blodsven skriver:

  Detta bevisar bara det vi redan vet. Politiker och politiskt tillsatta höga tjänstemän är endast nyttiga idioter för alla, förutom den de är tillsatta att representera. Rösta bort skiten innan det är slut för gott med Sverige…

 2. elfyma+ skriver:

  I ”Romregistret” är hälften av de straffmyndiga personer som man kontrollerat antingen dömda eller misstänkta för brott.
  Då kan man tala om enorm ”överrepresentation” av kriminella
  – inte om ”fördomar” som vissa hävdar med en dåres envishet.

 3. rksmrgs skriver:

  ”Polisen i Skåne för ett etniskt register över romer.”

  ”Nej, det är ett spaningsregister över de mest kriminella familjerna.”

  ”Jaha, men varför omfattar registret nästan bara romer?”

  ”!”

 4. HH skriver:

  Starkt av kvinnan som representerade polisen gentemot *Wolodarsky. ‘Sett i den statliga televisionen alltså. Mycket klart beskrev hon vad det hela handlade om. Jag blev för FÖRSTA gången upplyst – något som förvägrats mig av hr Wolodarsky och hans kompisar.

  I dagens Expressen snyftar chefredaktören Mattsson över åtalet för illegalt vapenköp. Som urgammal journalist kan jag säga att jag hoppas hr Mattsson och hans journalister åker dit. Man har INTE frisedel vid inköp av illegala vapen bara för att man råkar vara journalist!

  Ingenting förvånar oss längre – eller hur?

 5. HH skriver:

  Jag måste tillägga efter att ha läst rksmrgs lysande genomgång och slutraderna. Ett samtalspussel som kunde skrivits på väggarna: ”Jaha, men varför omfattar registret bara romer?”

  OK, vi andra fattar detta, men tydligen inte begåvningsreserven i massmediadrevet.

 6. Frukt skriver:

  Man upprättar ett register över kriminella och deras kontakter. Det visar sig då att en stor andel av de registrerade har en viss gemensam egenskap – de är romer. Vad säger det om denna folkgrupp?

 7. Rauken skriver:

  När myndigheter och politiker ojar sig över det här och ger svenskarna skulden för romernas föga eftertraktansvärda situation, blundar man samtidigt för fakta. De flesta romer bär faktiskt själva en stor del av skulden för sin egen situation. Den som är grunden och själva orsaken till registreringarna.

  Dagligen kan vi läsa på bloggarna om de bakomliggande orsakerna. Och i bästa fall kan vi även hitta ett och annat tvivelaktigt i dagspressen. Fast där kör man mestadels med snyftvalser och man lutar sig mot tycka synd om syndromet.

  Vill zigenarna leva som vi andra, då får de faktiskt bjuda till lite själva. Ungefär så som vi andra gör.

  Ett arbete och ett gott uppförande är heller inte fy skam om man vill nå ett positivt resultat på den vägen. Men se, den tröskeln den var/är allt lite för hög den.

 8. HH skriver:

  Fy s-t-n vad trött jag är på allt det här! Ursäkta min svordom, men det känns som en ihärdig klåda – en muslim är ”diskriminerad” för att han inte vill ta en kvinna i hand… en annan ung man som får allt serverat med medel tagna från våra åldringar (jag är en av dem själv!) vill ha extrapengar för sin mat. Tjohej och en spark i baken på dig, min gosse!

  När jag såg och hörde TV-programmet Matslaget (ett utomordentligt löjligt program!) blev jag ändå glad att jag såg det. Det var bilderna från Värmland och den värmländska dialekten som gjorde mig varm. Jobbade där i ungdomen och trivdes utomordentligt bra.

  Värmlänningar är liksom ett annat fôlk, ska ni vete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: