En ljusning i mörkret?

Fler ensamkommande barn tvångsutvisas.

”Antalet tvångsutvisningar av skäggbarn har ökat stort i Sverige de senaste tre åren. Projektet heter The European Return Platform for Unaccompanied Minors (ERPUM) och drivs med EU-bidrag.

För varje skäggbarn som utvisas får avdelningarna på migrationsverket 4 500 kronor, då det anses vara ”ett avslutat ärende”.

De flesta av skäggbarnen som har utvisats eller avvisats från Sverige har skickats till Serbien, framför allt handlar det om romska skäggbarn. Men många skäggbarn har även skickats till Italien, Danmark, Norge och Tyskland.

– Vi utgår ifrån att europeiska länder kan ta hand om ensamkommande skäggbarn. Vi utvisar dem dit eftersom de där först ansökt om politisk asyl, säger Ulrik Åshuvud, processledare inom mottagnings- och återvändandefrågor på migrationsverket.”

Inte mycket att hoppas på, men om de ökar bonusen kanske vi kan bli av med fler?

Varjager

6 Responses to En ljusning i mörkret?

  1. R Ericsson skriver:

    Målet: Öka antalet utvisningar

    Målet är att öka antalet utvisningar av barn, där det inte går att hitta barnens föräldrar, till barnhem i framför allt Irak och Afghanistan.

    Mikaela Hagen från Rädda Barnen tror att syftet med Erpum är att avskräcka ensamkommande barn från att komma till Sverige.

    – Ingen säger det rakt ut, men jag misstänker att det är det egentliga budskapet, säger hon till Metro.

    Förra året kom runt 3 600 ensamkommande barn, en ökning med 35 procent jämfört med 2011.

    • R Ericsson skriver:

      Ta talet 3600 gånger 1,2 mille så får du reda på vad dom kostar det första året. Otroligt zigenarna har börjat att skicka skäggbarn dom försöker allt

  2. bra att utvisa dessa skäggynglingar snittåldern är 16-25 ina barn unga män som vill leva gott på vår välfärd sedan kommer släkten!!

  3. OLLE. skriver:

    Stöd Polisen i deras arbete.

    http://upprop.nu/VJGT

    Visa ditt stöd för polisens REVA projekt !
    Papperslösa är individer som inte har någon ID men väntar på besked om PUT. ILLEGALA är individer som fått avslag på PUT för de uppfyller inte kraven för detta.

    Polisen letar efter ILLEGALA, inte papperslösa som ännu väntar på besked att få PUT. Att ILLEGALT uppehålla sej i ett land är olagligt.Polisen skall alltså sköta sitt arbete!

    Läs om lagen här: http://bit.ly/Yvkdvl

    Istället för att påstå att man är ”kränkt” för att polisen kollar ens ID så skall man se det som man hjälper polisen och därigenom hjälper man såväl inhemska svenskar som integrerade invandrare att få ett bra samhälle utan en massa konsekvenser av negativ sort. I annat fall skulle ju gemene man vara ”kränkt” vid poliskontroller i trafiken, punktkontroller på t.ex ryggmärkesklubbar i tid och otid,kontroll av pass vid utlandsresor osv.

    När listan är välfylld så skall den skickas till Rikspolisstyrelsen.
    Ni får gärna sprida denna lista och hjälpa till att samla sympatisörer till polisens REVA projekt!

  4. OLLE. skriver:

    http://www.skrivunder.com/folkomrostning_om_merinvandring

    Sverige ha blivit ”ett mångkulturellt samhälle”. Oavsett man finner detta bra eller dåligt kan man var demokrat.
    NU måste svenska folket få ta ställning till den fortsatta kursen i invandringspolitiken och i en folkomröstning kunna välja mellan två alternativ:
    • JA till en kursomläggning – där svenska intressen sätts i förgrunden.
    • NEJ till en kursomläggning – fortsättning av den hittills förda invandringspolitiken.

    Nedan skriver du under om du vill att en nationell folkomröstning ska äga rum.

    Initiativet är partipolitiskt oberoende.

    Rapport från lögnens rike:
    http://snaphanen.dk/2013/03/23/sondagskronika-rapport-fran-lognens-rike/

  5. Bengt Lundström skriver:

    Ett litet steg i rätt riktning! Vågar man börja hoppas att den nya insikten också kommer att retroaktivt omfatta de tidigare komna som skattebetalarna / pensionärerna tvingas försörja för enorma belopp?

Lämna en kommentar