Vem tjänar på att hota Sverigedemokrater ?

Aftonbladet, anförd av Sverigepresidenten Jan Helin promotar nu sin samarbetspartner, det kriminella nätverket Original Gangsters (OG), som påstår sig vilja bilda ett nytt parti inför nästa val..

Kan Sverigedemokraterna komma in i riksdagen så kan OG också göra det”, säger OG:s ledare Lars Bergquist.
Och han räknar uppenbarligen med att få draghjälp av Aftonhoran i sin strävan att bygga upp OG:s varumärke.
Andra media har med illa dold förtjusning hakat på utan att inse att de är manipulerade av den mediakåte Lars Bergquist. Man kan nästan tro att han fått media-träning av den rutinerade linslusen Gudrun Schyman.

OG kan givetvis starta ett nytt parti för att få medial uppmärksamhet, men möjligheterna att klara 4%-spärren är obefintliga.
Det avsevärt större kriminella nätverket Hells Angels och deras bikers-anhängare lyckades bara skrapa ihop 688 röster (0,01%) i årets val till sitt nystartade Frihetsparti. Inte ens hälften av de 1500 som påstods ha stött Frihetspartiets registrering röstade på dem. Märkligt.

Expressen är inte lika imponerade av OG som Aftonbladets Jan Helin.

I dag återstår bara spillror av Original gangsters. Ledaren Denho Dano Acar, 34, är nästan ensam kvar, enligt polisen.
”De är kraftigt decimerade. De är inte alls så många som Acar vill göra gällande”, säger Tommy Hydfors, biträdande chef för rikskriminalen.

Flera personer med insyn har reagerat på att OG:s ledaren Dano Acar i tidningar och i tv beskrivit sitt gäng som en maktfaktor som finns på flera svenska orter och till och med i andra länder. Uppgiften att det ska finnas uppåt hundra personer med gängsymbolen – en OG-tatuering – ser de som ett skämt.
”OG finns i dag bara i tidningarna”, säger en före detta medlem.

En stor del av OG:s tidigare kärna i Göteborg – gängets starka fäste – ser inte längre Dano Acar som sin ledare. Flera uppger att det finns ett missnöje bland medlemmar som sitter inne och inte känner att de får tillräckligt med stöd av gängledningen.
”Fokus har bara varit att locka till sig några nya medlemmar som betalar månadsavgiften i några månader för att få in pengar till Dano Acar”, säger en en person med insyn i gänget.

Även polisen menar att siffran på ett hundratal medlemmar är kraftigt överskattad.
”Vår uppfattning är att deras siffror inte stämmer med verkligheten. De har väl anledning att visa sig större än vad de är”, säger Tommy Hydfors på rikskrim (Läs mer).

Bilden av ett försvagat OG bekräftas av att fängslade OG-medlemmar får stryk av andra interner.
Det har gått så långt att de bönar om hjälp från JO.
”Original Gangsters svenske presidenten Wojtek Walczak JO-anmäler anstalten i Salberga.
Walcak vill ha en egen avdelning – exklusivt för OG-medlemmar.
”Vi får inte ens sitta två och två på samma avdelning”, skriver han i ett brev till ledningen för kriminalvården.

I brevet anser Wojtek Walczak att OG-medlemmar behandlas orättvist jämfört med andra kriminella gäng som Bandidos, X-team och Asir. Han menar att OG:s medlemmar särbehandlas och får sitta ensamma på avdelningar och anstalter medan andra kriminella gäng får sitta tillsammans.
Wojtek Walczak skriver brevet till kriminalvårdsledningen med anledning av att en av OG:s medlemmar blev förflyttad till anstalten Kirseberg, och där blev misshandlad av åtta till tio Bandidosmedlemmar (Läs mer).

OG kan idag liknas vid ett försvagat rovdjur som förlorat revirkampen mot sina starkare konkurrenter. De söker då upp nya jaktmarker med till synes lättare byten som inte skyddas av flocken.
Säkrast just nu är att ge sig på Sverigedemokrater och andra som för tillfället avskys av media. Vem står på tur härnäst ?

Det handlar knappast om moral, vilket de vill påskina, utan om att medialt bygga upp sitt försvagade varumärke, kanske också om utpressning i förlängningen.
Men jag har svårt att tro att SD kommer att betala beskyddaravgifter till kriminella nätverk- det skulle skada SD:s varumärke. Hellre tomma SD-stolar än pengar till kriminella är min gissning.
Jag har också svårt att tro att OG-medlemmar vill sätta sin frihet på spel och riskera att få stryk i fängelset, för en fix idé i huvudet på en ledare som själv gömmer sig utomlands av rädsla för den svenska rättvisan.
Bandidos m.fl tycks mer än gärna ställa upp för att ”skipa rättvisa”, om vi i likhet med AB:s Jan Helin spinner vidare på temat ”fiendens fiende”.

Lägg därtill att många poliser numera sympatiserar med Sverigedemokraterna. Uppåt hälften av kåren tros vara SD-sympatisörer (Läs mer).
OG kan därför inte utgå från att polisen (av politiska skäl) alltid ser mellan fingrarna- det kan kosta.

Vad är affärsidén med att hänga ut och hota Sverigedemokrater ?
Vem betalar för OG:s aktiviteter mot SD ? De ”jobbar” knappast gratis.
Aftonbladet? Vänsterpartiet ? Miljöpartiet ? Expo ? TV4 ?

//Elfyma+

6 Responses to Vem tjänar på att hota Sverigedemokrater ?

 1. varjager skriver:

  Strålande inlägg.

 2. Göran Andersson skriver:

  Pengar till OGs verksamhet kan komma från, förutom de som Du nämner, de sju nynazistiska partierna i Riksdagen, fackföreningsrörelsen, marknaden och islamistiska organisationer.

  Sverigedemokraterna har dock stöd från de poliser som arbetar på fältet och stora delar av officerskåren.

 3. TARZAN skriver:

  Hade jag varit diktator i Sverige hade detta BUS suttit i arbetsläger i Sibirien

 4. […] Vem tjänar på att hota Sverigedemokrater ? […]

 5. […] och i stället satsat på lågutbildade trams-journalistersom Annika Lantz, Åsa Lindeborg, Jan Helin, Ann-Charlotte Marteus […]

 6. Christina Nilsson skriver:

  Tack. Äntligen någon som tog upp det här uppseendeväckande faktumet att en kriminell organisation breder ut sig på tidningssidorna.Och dessutom tillåts hota folkvalda.Nån idé att anmäla till PO? Hela artikeln är ett underförstått hot mot SD. ”Trevligt om de känner sig hotade”.
  Tyvärr för AB fungerar inte artikeln på mig. Den får mig istället att fundera över att gå över till SD.
  Vad som istället händer är att man börjar förakta media och journalister.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: