Kommunism jämställs med nazism- i Polen.

Glöm t-tröjan med Che Guevara när du reser till Polen !
Straffet har skärpts. Den person som innehar, producerar eller säljer kommunistiska symboler kan nu dömas till två års fängelse. Nazism, fascism och antisemitism hamnar i samma pestgrupp som kommunism.
Den nya strafflagens paragraf 256 har ännu inte prövats men det kan mycket väl vara förbjudet att bära en t-tröja med bild av Che Guevara, Lenin, symboler som hammaren och skäran eller texten CCCP. Den nya strafflagen är en förlängning av grundlagens paragraf 13 som förbjuder politiska partier och organisationer som förhärligar totalitära metoder, i praktiken nazism, fascism och kommunism, skriver Kjell Albin Abrahamsson i Expressen.

Ung vänsters ordförande Ida Gabrielsson har i en intervju sagt:
” Jag är kommunist för jag tycker att vi har en stolt historia.”- I Polen skulle ett sånt uttalande leda till fängelse.

För människorna i öst är kommunism liktydigt med terror, diktatur, deportationer, nackskott och ekonomisk katastrof. Polackerna har, i motsats till Ida Gabrielsson, tvingats praktisera planekonomi och enpartistat och vill därför skydda sig mot de virrpannor och pajasar som propagerar för totalitära system. Enligt den nya lagen får inte heller gator eller statyer hylla personer med odemokratiska åsikter.

Den inte särskilt stora vänstern i Polen har protesterat mot den nya lagen. En av de skarpaste kritikerna är Slawomir Sierakowski:
– Man kan inte jämställa kommunism och nazism.
Vänstern har vänt sig till Konstitutionsdomstolen för att pröva den nya lagen och hotar med att gå ända tills Strasbourg.

En majoritet av befolkningen ser dock inga problem med att jämställa nazism och kommunism. Visst finns det skillnader mellan den bruna och röda ideologin, men mer förenar dem – svartvit världsbild, konspirationsnoja, våldsromantik, antikapitalism, hat mot USA och Israel. Jag tycker att det är befriande med människor som vågar tala klarspråk; Che Guevara var en psykopat och seriemördare. Det är också förvånande att det i Sverige så lite diskuteras om de små vänstergrupper som står för en betydande del av våldinslagen på gator och torg.
Varje tänkande människa är anti-nazist och anti-kommunist. Nazister och kommunister är helt enkelt sjuka anomalier i dagens värld, avslutar Kjell-Albin Abrahamsson sitt inlägg.

//Elfyma+

Relaterat:

8 Responses to Kommunism jämställs med nazism- i Polen.

 1. […] 22/7-10: Kommunism jämställs med nazism- i Polen. […]

 2. Lillan skriver:

  Ida Gabrielsson borde få åtnjuta den stolta gulag-historia – minst i 5 åt.

 3. Naivtive skriver:

  Lite mer insikt i den Polska politiska ledningen och islam åker samma väg. Vi har mycket att lära i vår lilla sandlåda.

 4. Göran skriver:

  Att de små vänstergruppernas framfart diskuteras så lite i Sverige beror mest på att socialdemokratin innehaft den politiska makten allt för länge. Som vänsterrörelse har de under 70-80 års tid, i lugn och ro, kunnat indoktrinera svenska folket med sina ruttna vänsterideologier. Att svenska folkets åsikter och uppfattningar därför till stora delar ofta drar åt vänster är förklaring till mycket. Sundhetens principer har inte i alla sammanhang, under deras tid vid makten, tillämpats. De har i stället valt att populistiskt stärka den politiska grunden på bekostnad av ett sunt beslutsfattande. Det förklara till stora delar den gigantiska statsskuld som vi dras med i dag. Den finansminister som lånade de första miljarderna var ingen mindre än socialdemokraten Gunnar Emanuel Sträng.

 5. Galet med förbud av alla de slag, men undertecknad(vit man)hade faktiskt hellre”levt”i nazityskland än stalinsovjet.

 6. […] Relaterat: Alla är ”högervridna” i de vänstervridna journalisternas ögon Mattias Gardells ohederliga retorik. ”Skamligt av SVT att släppa fram kommunister” Ännu en kommunist på Sveriges Radio leder partiledarutfrågningar Kommunism jämställs med nazism- i Polen. […]

 7. M B. Skiljevik skriver:

  Helt klart har vi – pga vår obehagliga vänsterhistoria som indoktrinerat skolplanerna i decennier – haft för få eller obefintliga kurser i kommunismens brott mot mänskligheten.

  Nazisterna mördare ca 6 miljoner.
  Stalin mördare 60 miljoner.
  Mao Zedung mördare 40 miljoner
  Lenin mördade ca 4 miljoner
  Nordkoreas offer uppskattas till 4 miljoner
  Pol Pot mördade ca 3 miljoner
  Castro har hittills mördad ca 150 000

 8. […] 22/7-10: Kommunism jämställs med nazism- i Polen. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: