Vill polisanmäla ensamkommande – för bidragsbrott | SVT Nyheter

Till följande lokalpolitiker i Karlskrona:

* Patrik Hansson, kommunalråd (S),

* Björn Gustavsson, gruppledare i kommunfullmäktige (MP).

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/sd-vill-polisanmala-ensamkommande

Hej,

I en motion till kommunfullmäktige i Karlskrona vill SD polisanmäla ensamkommande för bidragsbrott. Detta applåderar jag och gör tummen upp för. Det har visat sig att många ensamkommande ljuger om sin ålder och uppger en lägre än de är. I Österrike dömdes tre ensamkommande afghaner till fängelse för att de hade ljugit om sin ålder och fått bidrag som de inte hade rätt till, men i Sverige straffas inte ensamkommande åldersbedragare.

Tummen ner ger jag till er kritik mot SD:s motion. I artikeln från ovanstående länk säger kommunalrådet Patrik Hansson att han är ”bestört över SD-motionen” och att det är ”sorgligt och bedrövligt”. Han säger att ”för de flesta är det lätt att förstå att man kanske ljuger om sin ålder när man flyr för sitt liv”. Det är inte alls förståeligt att asylsökande ljuger och missbrukar asylrätten (som borde avskaffas för asylsökande från fjärran länder), men Patrik Hansson anser tydligen att det är okej med lögner och att falska asylsökande beviljas uppehållstillstånd på felaktiga grunder. Ensamkommande flyr inte till Sverige. De reser till hit. De har passerat flera säkra länder innan de har kommit till slutmålet Sverige. Många afghaner har bott i Iran och Pakistan där de har skydd och har bott med sina familjer. Några av dessa afghaner har aldrig varit i Afghanistan. Så dessa afghaner bör omedelbart avvisas från Sverige. Det borde ha gjorts igår, men regeringen har nyligen föreslagit att ännu fler ensamkommande afghaner, som ofta består av åldersbedragare och unga män som saknar flyktingskäl och som vistas illegalt i Sverige, ska beviljas permanenta uppehållstillstånd om de studerar eller har för avsikt att studera (låter luddigt) på gymnasienivå och får ett arbete inom ett halvår efter avklarad gymnasieexamen. Det har ingenting med flyktingskäl att göra. Riksdagen ska rösta om detta. Mycket tyder på att regeringen får igenom detta ansvarslösa förslag.

I artikeln säger Björn Gustavsson, gruppledare för miljöpartiet, följande om SD:s motion: ”Men personligen känns förslaget oanständigt. Ska vi slå på de som har det värst?”. Vad vet Björn Gustavsson om de asylsökandes bakgrund med tanke på att de flesta asylsökande inte har pass och andra id-handlingar när de kommer till Sverige? Du vet inte vilka dessa människor är och därför kan du inte säga att de ”har det värst”. Det finns många svenskar som inte har det bra i dagens Sverige som en konsekvens av massinvandringen och mångkulturen som såväl nuvarande och dåvarande regeringar, oavsett politisk färg, har bidragit till med den Sverigeförstörande politiken.

Paul Nilsson

Källor:

https://www.express.co.uk/news/world/752513/Afghan-refugees-swindle-benefits-child-migrants-Austria

https://kvartal.se/kommentar/statister-i-vr-berttelse-om-oss-sjlva

Svensk lag ska gälla alla som befinner sig i Sverige

På Medborgarplatsen avslöjas lögnerna

Låt oss tala om Afghanistan

De är ofta varken ”barn” eller ”flyktingar” – tänk att det är så svårt att förstå!

http://katerinamagasin.se/att-betala-sa-mycket-unga-friska-man-det-ar-sloseri-med-resurser/

https://www.expressen.se/tv/nyheter/vissa-barn-har-varit-40-ar-gamla/

https://www.expressen.se/nyheter/qs/afghanerna/ja-jag-ar-22-fast-i-sverige-ar-jag-17-ar/

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ny-statistik-visar-minst-80-procent-av-undersokta-asylsokande-over-18-ar

https://ledarsidorna.se/2017/11/migrationsoverenskommelsen-2017-game-set-and-match-miljopartiet/

Afghanamnestin – punkt för punkt

https://medbloggen.se/2017/11/27/regeringen-undergraver-langsiktigt-respekten-for-asylratten-rattsstaten-och-stodet-for-flyktingar/

1 Responses to Vill polisanmäla ensamkommande – för bidragsbrott | SVT Nyheter

  1. Blodsven skriver:

    Ge idioter förtroendeuppdrag kan bara sluta på ett sätt…

Lämna en kommentar