Överlistar Putin västs ledare igen?

Ryssland är ett stort hot mot oss påstår krigshetsarna i Sverige, EU och USA. Vi måste gå med i Nato för att möta hotet säger de.
Nu har det gått så långt att ryssarna hotar skära ner sin försvarsbudget med hela 30%. Det är verkligen skrämmande.

anthropocene

vladimir_putin_12020

Jag har i några krönikor ifrågasatt den USA/NATO-propaganda som de senaste åren pumpat ut antirysk agitation, där man målar upp ett överhängande hot mot resten av Europa om en förestående rysk invasion. Svenska propagandablad för det västliga militärindustriella komplexet som SvD och DN har numer så gott som dagligen inslag med sådant innehåll. I Sverige är syftet att svänga den svenska opinionen till förmån för ett svenskt NATO-inträde. Propagandan har hittills inte varit framgångsrik, svenska folket är nog för klokt för att gå på detta.

USA/NATO:s syfte med propagandan och vapenskramlet mot Ryssland är att få fart på upprustningarna i västvärlden igen, samtidigt som man hoppas kunna destabilisera Ryssland genom att rusta ihjäl landet, på samma sätt som man en gång lyckades med Sovjet. Den styrande oligarkin som äger vapenindustrin har givetvis varit djupt oroad över den nedrustning som ägde rum efter det kalla krigets slut och man vill komma…

Visa originalinlägg 636 fler ord

2 Responses to Överlistar Putin västs ledare igen?

  1. Lisa skriver:

    Hur var det nu? USA har ca 1000 militära baser utomlands, de flesta runt Ryssland. Ryssland har 2 militärbaser utomlands, runt USA kan man förmoda?

  2. Hans Nilsson skriver:

    Ryska folket skall vara glada att de har klippan Putin.

Lämna en kommentar