Vinster i välfärden värre än vinster i media ?

Vinster i välfärden anses av många vara förkastligt, eftersom vård, omsorg och skola bekostas med skattemedel.

Borde inte samma gälla också för invandringsindustrin och media som gör vinster på Presstöd. Eller finansieras invandringen och presstödet med något annat än skattepengar ?

Den enskilt största mottagaren av presstöd är Svenska Dagbladet, som ingår i den norska mediekoncernen Schibsted. Aftonbladet ingår i samma koncern. Våra skattepengar (54 mkr/år) hamnar direkt i de norska fickorna.

Den norska mediekoncernen Schibsted redovisar ett ebitda-resultat på 572 miljoner norska kronor för det tredje kvartalet 2016. (Källa).

Varför ska våra skattepengar gå till en norsk koncern som har en vinst på ca 2 miljarder varje år. Är det för att köpa koncernens lojalitet mot våra makthavare ? Här ett aktuellt exempel på vad makthavarna får för våra skattepengar.

Pengarna skulle göra större nytta i våra egna fickor.

/Elfyma+

One Response to Vinster i välfärden värre än vinster i media ?

  1. Pica pica skriver:

    För inte så länge sedan fick Alice Bah Kuhnke sätta sig med krisande MittMedia som ville ha mer pengar för att kunna fortsätta. Det sades att man värnade om att ge oberoende information till medborgarna via alla dessa små lokalblaskor. Ta t ex Östersund med två blaskor, ÖP och LT som har nästan exakt samma innehåll. I vilken annan bransch skulle detta kallas överetablering.

    När det handlar om dagligpressen så är det kris på många håll. Varför? För att läsarna inte får vad de vill ha – och enligt reglerna ska få – en oberoende press. Därför säger de upp sina prenumerationer och upplagorna minskar. Det spelar ingen roll om de digitaliserar till förbannelse när ingen vill läsa skiten.

    Har jämfört med dagstidningar i andra länder och de klarar sig bra. De måste någon gång fråga sig vad läsarna vill ha även i Sverige.

    Lite mindre generösa med presstödet om de inte uppfyller stipulerade krav.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: