Vad SVT-Plus ”glömde” att upplysa oss om

SVT-Plus tog igår kväll upp hur en flyttfirma skörtar upp sina kunder.
De lovar ett lågt fast pris, ansvarsförsäkring och vänligt bemötande.

Men efter att flyttmöblerna lastats in i sin bilen så låter det annorlunda.
Då dubblas det överenskomna fasta priset i en hotfull ton.
Om kunden inte omgånde betalar så slängs möblerna ut på gatan.
Det är rena gangstermetoderna.

Firman med den flotta hemsidan på nätet presenterar sig med idel svenskklingande namn för att inge förtroende.  (SVT-Plus).

Vad SVT-Plus nogsamt undviker att tala om är att de svenkklingande namnen är falska fasader- som allt annat. Det kan lätt kontrolleras på ”Alla Bolag”. Det sänker SVT:s trovärdighet.

RufflarfirmanGöteborgs Flyttbyrå AB” drivs i själva verket av tre bröder från mellanöstern som varken har trafiktillstånd för verksamheten eller har några ansvarsförsäkringar. Alla har inte ens körtkort.

Två av dem (Zakaria och Idris Fakhro) sitter i styrelsen för bolaget:
Bolaget har både Skatteverket och Kronofogden efter sig.

Verksamheten kommer troligen att återuppstå under annat namn, efter att bolaget försatts i konkurs och de statliga lönegarantierna kvitterats ut i sedvanlig ordning.

Ja, det har faktiskt redan inträffat ! Men de nya bolagsnamnen är inte registrerade, så någon ordnad bokföring lär inte finnas. Allt är helsvart. (SVT Väst).

De kan ändå utlova att flytt och flyttstädning ”kombineras på bästa sätt för att få RUT-avdrag”. De har också en enskild flyttfirma som nyligen registrerats på Walid Fakhro.

Om ”araberna” får näringsförbud så finns en uppsjö släktingar inom klanen som kan agera bulvaner. Inte konstigt att invandrare numera betraktas med allt större misstänksamhet. Är det inte assistansbedrägerier så är det bostadsbedrägerier.

Det har gått så långt att även anställda i Försäkringskassan deltar bedrägerierna, inte sällan släktingar till bedragarna. Det är som att låta räven vakta hönshuset.

Var noga med vilka du gör affärer med, om du inte vill bli lurad.

Det borde även Jimmie Åkesson tänka på, i stället för att hylla ännu en lycksökare från Fakhro-klanen med rymligt samvete. (Relaterat)

De enda invandrare jag handlar av är min lokala Kinarestaurang
– efter att ha kontrollerat upp att de är skötsamma och hederliga.

/Elfyma+

10 Responses to Vad SVT-Plus ”glömde” att upplysa oss om

 1. Sofia skriver:

  Fy vad jäkligt!

 2. Blodsven skriver:

  Eftersom våra idiotmyndigheter och idiotpolitiker är så in i helvetes korrumperade,
  så behöver inte rufflarna oroa sig för någon insyn….

 3. […] Källa: Vad SVT-Plus ”glömde” att upplysa oss om […]

 4. Leif Heimerby skriver:

  Fler o fler invällare upptäcker vad man kan göra här i landet utan att bli straffad. Fy17. Hur skall det sluta?

 5. Anna skriver:

  Jag är en av de kunder som blivit lurad, hotad och utpressad av brottssyndikatet Fahkro, i samband med att jag anlitade Göteborgs flyttbyrå AB. Jag är handikappad och lurades/hotades att tömma hela mitt bankkonto av flyttfirman. Polis, kronofogde, rättsväsendet och diverse advokatfirmor som företräder brottssyndikatet, samt brottsofferjouren – alla värnar de gärningsmännen och riktar istället angreppen mot oss brottsoffer. Nu gör jag ett upprop: de som anser att brottssyndikat likt Fahkro skall lagföras för sina brott och exporteras tillbaka dit där de kommer ifrån (enkel biljett) – slut upp bakom oss som är brottsoffer, bidra med hjälp att rensa upp i rättsrötans träsk och att skipa rättvisa enligt principer som rådde här i Sverige innan vi började importera brottssyndikat från framförallt Balkan och Mellersta östern. Bidra med ditt eget samvete och rättsmedvetande, bidra med din plikt som medmänniska och medborgare. Hjälp till att också ställa alla medhjälpare till brottssyndikatet – läs företrädare för svenska myndigheter, media, ideella organisationer samt oansvariga politiker – ställ dem ansvariga för medhjälp till brottslig verksamhet.

  Jag har varnats för att skriva eller säga något kritiskt om brottssyndikatet Fahkro. Varningen kommer från deras svenska företrädare. Jag har lämnats utan hjälp från Brottsofferjouren för att jag beskrivit fakta i målet: gärningsmännen har ursprung och brottskulturell påverkan från främst Libanon, och att jag undanber mig moralpredikningar om hur ‘synd det är om gärningsmännen’. Jag skriver ändå och fortsätter att hävda min yttrande-och åsiktsfrihet. Jag är inte rädd, däremot heligt förbannad. Du som läser detta – besvara mitt upprop, eller håll tyst och fortsätt gynna den importerade kriminaliteten i Sverige.

 6. […] vill skapa opinion mot denna typ oseriösa skumraskföretag som får härja fritt i Sverige (Se tidigare inlägg.) Anna […]

 7. AM skriver:

  Bedragarna, tjuvarna, utpressarna mm. dvs – de importerade grovt kriminella figurerna bakom fd Göteborgs Flyttbyrå, har nu etablerat sig igen med sin senaste firma ‘Prima Flytt’. Har tagit sikte på att lura bl a studenter via annonssajter. En sk förundersökning pågår sedan snart två år, men det tycks inte hindra nämnvärt att gärningsmännen startar upp nya firmor och lurar nya kunder.

  Vad har vi för slags effektivitet i vårt svenska rättsväsende? Vi har ju också just blivit påminda genom fredagens terrorattentat och påföljande ‘kärleksmanifestation’, att vi måste älska och krama importerad brottslighet och terrorism, istället för att lagföra och bestraffa.

  Ett tips: ta reda på om den importerade kriminaliteten har domar och straff som väntar i andra länder. Punktmarkera alla medlemmar i klanen, ta reda på allt om dem i olika register, ta bilder, kolla upp mot verkligheten och lämna sedan över information till de mer effektiva rättssystemen än de svenska. Nästa gång de åker hem till sina stora släkter i t ex Libanon, förhoppningsvis via ett transitland, ja då slår fällan igen. Den svenska gullegull-mentaliteten gentemot importerade kriminella och deras bidragsförsörjda släktingar finns lyckligtvis inte reproducerad i andra länder.

 8. Hung Fat skriver:

  ”De enda invandrare jag handlar av är min lokala Kinarestaurang”

  Hahahaa!!! De köper säkert från Hung Fat Trading! Du äter råttskit och utgången smörja.

  • elfyma+ skriver:

   Alternativet är inte att gå in på snuskiga pizzerier, kebab- och hamburgersyltor.
   Alternativet är att köpa svenska råvaror och tillaga billig och nyttig husmanskost som ärtsoppa med fläsk, norrlandspölsa, eller strömming med potatismos och lingonsylt.

 9. Erik skriver:

  Nu idag 22/2 har en medlem av klanen Fakhro åter häktats tillsammans med sina asylsökande medbrottslingar. En äldre kvinna i Mariestad har bluffats och bestulits, likt många andra som bestulits på sina tillgångar, hotats och utpressats i liknande brott vilka anmälts till polis och åklagare. En totalt inkompetent och partisk domstol i Alingsås frikände klanen Fakhro och en syrisk asylsökande medbrottsling i januari 2018. Åtalet gällde även grovt penningtvättsbrott. Trots överväldigande bevisning valde man att frikänna gärningsmännen, och dessutom tillägga i domen att ”det finns ingen risk för att nya brott skall begås”. Det gick några dagar så var flyttbluffarna igång igen.

  Jag inkompetensförklarar svensk polis och rättsväsende. Jag kräver också straff för de som arbetar inom rättsväsende och polis, som hjälper dessa gängkriminella. Är det rätt att dessa notoriskt gängkriminella får anlita de dyraste advokterna för sitt försvar, och vi skattebetalare ska betala?

  Under tiden som den tre år långa förundersökningen pågick inför domstolsförhandlingen i Alingsås, så lade ansvarig förundersökningsledare kraft istället på att jaga politiska meningsmotståndare på tidningarnas insändarsidor. Han har fört detta till åtal gentemot en äldre kvinna. Då var han effektiv. Kvinnan som bestals i Mariestad, och många andra utsatta, dem struntar han totalt i. Han har med aktiv inkompetens struntat i att lagföra importerad gängkriminalitet. Är det sådana företrädare för svenskt rättsväsende som vi ska ha här i Sverige?

  Detta är den absolut viktigaste frågan inför riksdagsvalet i höst. Medlöperi och inkompetens inom polis och rättsväsende, medhjälp från socialtanter och diakoner som fyller på gängkriminellas fickor med pengar – dessa skall kunna straffas för medhjälp till brottslighet. Register bör upprättas kring dessa medbrottslingar.

  Vad ska vi andra göra? Det bestämmer vi på valdagen. Tills dess bör vi arbeta för att allmänheten varnas för gängkriminella. Medborgargarden är inte fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: