Hur vet SVT att nyanlända med oklar identitet är högutbildade ?

Människor som flyr till Sverige har aldrig varit så välutbildade som nu, enligt en granskning som SVT Nyheter gjort.(Uppdaterat 4juni)

In i landet strömmar färdigutbildade ingenjörer, läkare och ekonomer. Antalet godkända civilingenjörer från utlandet har mer än fördubblats på bara ett år, påstår rödgrönrosa SVT trots att över 90% saknar giltiga Id-handlingar.

I Sverige sker just nu en massiv import – av kunskap. Av de flyktingar som kommer till Sverige har många med sig universitets- och högskoleutbildningar. En utländsk examen måste godkännas av universitets- och högskolerådet, UHR. Och myndigheten har aldrig haft fler ansökningar än nu, påstår SVT.

Hos Socialstyrelsen, som har hand om legitimationsyrken som läkare och tandläkare har ansökningarna också ökat kraftigt. Bara mellan 2013 och 2014 ökade ansökningarna där med 36 procent, påstår SVT.

Den sk ”granskningen” har inget annat syfte än att få oss att tro att invandringen är en vinstlott och att det enda problemet är att invandrarnas påstått höga utbildningar inte godkänns tillräckligt okritiskt och tillräckligt snabbt och helst utan ID-kontroll. (Relaterat).
Man kan nästan tro att ”granskningen” beställts för att stödja Regeringens ”snabbspår”.

Uppdaterat:
Ekonomen Jan Tullberg tror inte på SVT:s uppgifter om att 37 procent av de syrier som kommer som invandrare till Sverige har en akademisk utbildning. Han tror att det är Migrationsverket som varit väldigt generösa med hur de klassificerar syriska utbildningar och att det är det som ligger bakom de fantastiska siffrorna.

Enligt en insatt källa, som önskat vara anonym, har Arbetsförmedlingen när de tagit fram siffrorna klumpat ihop alla som har någon form av eftergymnasial utbildning och kallat dem akademiker. I den gruppen räknar man även in dem som gått på koranskolor eller gått en militärutbildning, säger källan. Det kan låta som att de har en uppåt nio års utbildning, men i själva verket har de gått ett år och kan bara citera vissa delar av koranen utantill. (Fria Tider).

SVT basunerar ut i kvällsnyheterna att invandringen höjt utbildningsnivån i Sörmland. Korankunskaperna har aldrig varit större. Allahu Akbar. Visst är det fantastiskt ?!

Nyhetsankaret Fredrik Ahl värmde upp med en värdegrunds-timeout. Foto: Faksimil / Expressens video
Men under uppvärmningen kom sanningen fram i Sörmlandsnytt.
Då kallades vinstlotterna ”kebabtekniker”. (Nyheter Idag).

**********

Verkligheten är att invandrartäta kommuner som Malmö inte skulle klara sig en enda dag utan omfattande ekonomiskt stöd från staten och från andra kommuner med färre bidragsinvandrare. Ändå föreslår regeringen att kommunerna ska tvingas ta emot ännu fler nyanlända ”vinstlotter” (SR).

Media och politikerna slår knut på sig själva i sina försök att dupera allmogen.
Men svenskarna är inte så lättlurade som etablissemanget hoppats på.

Socialdemokraterna fortsätter backa och Sverigedemokraterna noterar sin högsta siffra hittills i SCB:s stora partisympatiundersökning som presenterades nu på förmiddagen. (SR).
SD ökar med 1,6%, medan S och MP minskar med 0,7% resp. 0,5%
Grafik: SCB

När partisympatierna för SVT:s journalister undersöktes 2013 blev resultatet något helt annat.(Politikfakta)
Diskrepansen skulle bli ännu större om undersökningen gjordes idag.

/Elfyma+

12 Responses to Hur vet SVT att nyanlända med oklar identitet är högutbildade ?

 1. Bertil skriver:

  Fortsättning följer på att lura det dumma svenska folket fortsätter!!!

 2. ericr45 skriver:

  Vi har sedan igår kväll och nu i morse via SvT fåt veta och flera ggr hört det upprepas att alltfler högutbildade sökt sig till Sverige.
  Misstänker starkt att detta är en kampanj beställd uppfrån.
  Detta har ju flera tillfällen via MSM upprepats ”alla dessa högutbildade som..” men slutligen bidde har bara ”bidde bara en tumme”.
  De finns, säkerligen, men när vi ”får veta” att 30% är akademiker, ingenjörer etc ställer man sig en smula tvivlande. liksom….
  Igår i TV klagade man att vadlieringen av deras betyg tog lång tid.. Med erfareneheterna i minnet att diskare av sjukvårdmaterial i Afrika vid ankomsten till Lycksalighetens Land kallat sig ”läkare” är det nog bra att man vet, innan nåt händer..

 3. Pica pica skriver:

  Kan inte låta bli att påminna om att vi behöver alla dessa invandrare för de kommer att hjälpa oss ta hand om våra gamla.

  Tänkte de då på att somaliskorna skulle bli undersköterskor inom äldreomsorgen. Vad jag vet säger många unga muslimskor till mig att som gift ska jag inte behöva jobba, det förbjuder min man också.

  Men det är klart, inom MV, Af m fl statliga verk finns det många invandrade män på ”fina” jobb (som de inte klarar av).

  • elfyma+ skriver:

   Även invandrare behöver vård och vill kvittera ut pensioner när de blir gamla. Det blir i bästa fall ett nollsummespel.

  • ericr45 skriver:

   Lyssnade nyss på uberbyråkraten Torvaldsson, han ansåg att ”när vi får ut alla dess ”nyanlända kvinnor” i arbetslivet så har vi en enorm resurs där.”
   VAD ska de jobba med?
   Relevant utbildning?
   Svenska språket?
   FÅR de ens jobba för sina män?
   KAN de ens jobba, deras uppgift är ju att kontinureligt kläcka nya mussar?.

   Fick han några följdfrågor på sitt yttrande? Naturligtvis inte,, det hade ju kunnat störa hans världsbild..

   • ericr45 skriver:

    Intressant var ju också att han, Torvaldson kallade Sveriges ekonom ”stark”, vem har fyllt ladorna?

 4. Barren skriver:

  Suveränt, då kan vi ju dra in samtliga bidrag till samtliga från Syrien till att börja med…

  Men som talessättet går:
  You can fool some of the people all of the time!
  You can even fool all of the people some of the time, but you can NEVER fool ALL of the people ALL OF THE TIME!!!

  Kejsaren är naken och han ser fördjävlig ut…
  MVH

 5. Pica pica skriver:

  Även jag har reagerat över att över 90% har slängt sina pass men nu säger Aktuellt att aldrig någonsin har ett sådant kompetensregn fallit över Sverige. Som SVT drog på har det aldrig funnits så många välutbildade i Svea rike. Hur kan de bevisa vilken utbildning de har?

  Förresten såg jag en medelålders karl med 14 års erfarenhet från sitt arabland – han var barnpsykolog!!! Huva mig när man vet vilken inställning/värdegrund de har inom islam.

 6. Ådärkomdenja skriver:

  Närmare sovjetiska Pravda lär knappast gå att komma. Sverige är ett lögnens rike, så långt från demokrati man kan komma, vad avser gammelmedias totala följsamhet mot det förljugna 7partiet, svek-koalitionen med ‘DÖ’ som herostratiskt varumärke. Och som uteslutit begreppet FOLKSTYRE ur sin vokabulär och föreställningsvärld.

 7. Pica pica skriver:

  Jag tror att det är Stefan Löfven och Ylva Johansson som har beställt skrytet i nyheterna om kompetensregnet för att lura kommuner att ta emot flera invandrare.

  Själv tror jag mer på vad Tino Sanandai sa om kostnaderna för 10 000 syrier till Norge. Varför kan inte regeringen använda sig av Tino istället för Arnstad?

 8. Rupert tillgren skriver:

  Var finns jobben till alla dessa kompetenser som väller in? Kebabtekniker, pizzatekniker och korantekniker har begränsad efterfrågan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: