Exportföretag kräver att Löfven ingriper mot Wallström

Den diplomatiska krisen med Saudiarabien påverkar svenska företag, bland annat eftersom de inte längre får affärsvisum till landet. Vi uppmanar statsministern att ta tag i detta omedelbart, skriver Torbjörn Kronander, vd för Sectra, som verkar i Saudiarabien.

Sectra är ett företag med cirka 550 anställda med säte i Linköping. Vår huvudaffär är medicinsk mjukvara och it-system för bildhantering på sjukhus som vi säljer i ett stort antal länder. Saudiarabien är en av de marknader där Sectra är närvarande med uppskattade leveranser av system för medicinsk bildhantering. En marknad som representerar en stor framtida potential för oss och våra anställda, skriver Torbjörn Kronander.

Kronander jämför sedan Sveriges och Saudi Arabiens utveckling och synen på kvinnor och gamla, vilket inte alltid faller till Sveriges fördel. Saudierna satsar bl.a mycket mer på sina gamla än vad Sverige gör.

Troligen är det nu inte möjligt att förbättra förtroendet för utrikesministern i de länder hon förolämpat. Men Sverige som land, med våra exportföretag, kan ha en liten möjlighet att förbättra relationen igen och rädda vad som ser ut att bli förlorade marknader genom att kraftfullt göra avsteg från de misstag som gjorts.

Vi uppmanar statsministern att ta tag i detta omedelbart.
Utrikesministern kommer som situationen har utvecklats inte att klara av det och denna situation riskerar mångmiljardintäkter i skatter och tusentals arbetstillfällen, skriver Torbjörn Kronander  (Läs mer i DI).

Som framgår av tidigare inlägg, är Kronander inte ensam om att kräva ett resolut ingripande mot Wallström. Jönköpingsföretaget Sensys Traffic drabbas om möjligt ännu hårdare av Wallströms fadäser när deras viktigaste exportmarknad kan stängas. Listan på drabbade exportföretag kan göras lång.
Bloggkollegan Anthropocene är inte heller imponerad av Wallströms förödande inkompetens (Läs mer).

/Elfyma+

3 Responses to Exportföretag kräver att Löfven ingriper mot Wallström

 1. Two Different Shoes On skriver:

  Inkvotering av kvinnor… Synd att det inte gick att hitta några smarta kvinnor i stället för Margot, Mona, Beatrice, Magdalena, Åsa, Anna, Alice, men men som man sår får man skörda och Sverige får betala priset.

 2. xmaverickx skriver:

  Kvinnor och logik (det finns så klart undantag).
  Wallström kritiserar muslimerna i Saudarabien för deras kvinnosyn och sharialagar, men har inget problem med att Islam växer sig allt starkare i Sverige (med medföljande kvinnosyn och sharialagar) tack vare den massiva importen av muslimer.
  Vi har ju till och med numera en muslimsk bosättningsminister (kallas för bostadsminister för att vilseleda), Kaplan (kommande från sydost), som skall uppföra bosättningar på ockuperad mark, på ”Nordvästbanken”.

 3. […] Relaterat:  Exportföretag kräver att Löfven ingriper mot Wallström […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: