Bra att segregerade överklasskolor läggs ner ?

I spåren av beslutet att stoppa utbildningen vid snobbskolan Lundsbergs har debattens vågor gått höga i media.

Inom nationella kretsar har det dock varit relativt tyst.
Endast SvP:s husorgan Realisten tar bladet från munnen.

Frågan är om det är önskvärt att ha hårt segregerade skolor för att rika svenskar ska kunna skydda sina telningar från det mångkulturella Sverige de själva varit med om att skapa.

Nils-Erik Hennix (SvP) inleder med att hylla Lundsbergs som ett föredöme.

Han skriver bl.a att: ”Elitskolan Lundsberg har alltid varit en nagel i ögat på kulturmarxisterna som därför jublar nu när skolan stängts”.

”Problemen på skolan är dock överdrivna och det finns mycket större problem på kommunala skolor som aldrig skulle tvångsstängas”.

”Dessa socialistiska jämlikhetsförespråkare tolererar inte en skola där de flesta elever är begåvade och där de får lära sig disciplin, etikett och gott uppförande”.

”Kulturmarxisterna hatar också skolan eftersom eleverna klär sig snyggt, talar vårdat och själva agerar uppfostrare om någon klasskamrat bryter mot skolans regler och anständiga moraliska värderingar”. (Läs mer).

Signaturen ”Gyllentand” håller inte med Hennix och skriver:

”Svenska ungdomar har tvingats genomlida skolgången i den mångkulturella kulturmarxistiska skolan av idag”.

”En liten utvald skara har kunnat skydda sig emot de mångkulturella konsekvenserna genom att betala dyrt för att placera sina barn på en internatskola som Lundsberg”.

”Delar utav samma skara är även högt uppsatta inom bland annat Svenskt Näringsliv, som genom sin miljardsatsning på tankesmedjan Timbro i mångt och mycket är medskyldig till dagens mångkulturella situation”.

”Jag finner att det skulle vara bättre om barnen till dessa inflytelserika personer som placerar sina barn i Lundsberg gick i vanliga skolor”.

”Inte för att jag önskar dem en sämre skolgång eller av småsinthet, men för att de skall kunna rapportera hem till sina föräldrar om hur situationen är, samt att deras föräldrar skall bli engagerade att förändra situationen”.

”Hennix kallar de barnen som går på Lundsberg för en elit. Det är deras föräldrar som kan klassas som tillhörande en elit, inte barnen”.

”Varje sann elit måste bygga på en meritokratisk princip. Allt annat leder till regression”.

”Det går inte att leva på gamla meriter överhuvudtaget om man skall ingå i en elit. Detta på grund av att det är det enda sättet som en organisation hela tiden kan sträcka sig uppåt, mot nya mål, och förädla sig själva.

”Alla eliter måste hela tiden cirkuleras och nytt blod måste in med människor som har presterat mer än de sämst presterande i eliten”.

”Det leder till att organisationen höjer sig över tid, om människor ej tillhörande eliten ser att det finns en reell möjlighet att tillskansa sig en plats inom eliten på egna meriter”.

”Tyvärr står inte Lundsberg för någonting av detta”.

”Barnen har inte presterat någonting själva. De är inte satta i Lundsberg på egna meriter och det är svårt för människor som själva inte har gått på skolan att placera sina barn där”.

”Istället fungerar skolan som ett verktyg för att konsolidera en borgerlig ”elit” som en aristokrati”.(Läs mer).

Vem är eliten ? (Ledare i DI)
Inte bara kommunister som vill stänga skolan (Realtid)

Mer info:
Det satsas mycket mer per elev på Lundsbergsskolan än i vanliga skolor.
Personalstyrkan/uppassningen är hela 80 personer på 200 elever.
Eleverna kan t o m få läxhjälp på kvällarna av lärarna, något som inte förekommer i vanliga skolor.
Satsningen möjliggörs genom att skolan får extra tilldelning av skattepengar utöver den vanliga skolpengen. Därtill kommer privata donationer.

Det är bara barn i invandrartäta värstingskolor och skäggbarn som det satsas lika mycket eller mer på.
Vanliga ”svenneskolor” får nöja sig med mindre -mycket mindre.

/Elfyma+

13 Responses to Bra att segregerade överklasskolor läggs ner ?

 1. R Ericsson skriver:

  Barnen i denna elitskola växer upp med tankesystemet att invandring är fina fisken för då sjunker lönerna och mamma och pappa och företagen tjänar mer pengar. Man lär sig ungefär man ska älska kapitalet men nationalstaten är inte av intresse.
  Pengar pengar och mer pengar.

  • elfyma+ skriver:

   Lundsberg är ingen elitskola. Inträdesbiljetten är föräldrarnas pengar och anor – inte elevernas betyg.

   • R Ericsson skriver:

    Kanske jag skulle ha sagt att eliten i Sverige skickar sina barn dit för att bli fostrade till att tillhöra eliten emellertid så är eleverna medelmåttiga med sina kunskaper.

 2. R Ericsson skriver:

  Den nedläggningshotade skolan Lundsberg kallas ofta för en elitskola. Med det ordet frammanas bilden av att här går barn som senare i livet kommer att tillhöra samhällets yttersta maktskikt.

  Men hur är det med det egentligen? Intrycket av efternamn på elever och representanter från föräldraföreningen är att de kommer från en äldre elit som i det gamla ståndsamhället var klart maktägande, samt några ättlingar till det sena 1800-talets uppkomlingar, det vill säga de tidiga industrialisterna. Att föräldrarna ofta är rika verkar också klart. Men tillhör de därmed eliten?

  Det beror på vad man menar. Gamla pengar spelar roll vad gäller familjeägda företag och här finns eliter som familjerna Wallenberg och Bonnier. Men om man tittar på vårt samhälles nya maktägande eliter verkar familjetillhörighet inte vara en faktor. Sverige styrs av uppkomlingar. Medelklassen har fullständigt krossat den gamla överklassens inflytande.

  Ta bara vd:arna för de tio största bolagen i Sverige. Här finns inte en enda Lundsbergare. Och bara ett enda ”familjenamn”, Persson i H&M. I övrigt dominerar personer uppvuxna i svensk landsort som har tagit civilingenjörsexamen och sedan jobbat sig upp till toppen.

  Eller titta på den politiska klassen – hyllad av en hel värld för sina kvalifikationer – och man ser inte ett enda toppnamn som kommer från svensk överklass.

  Likadant med medieeliten, militären och den vetenskapliga eliten, också här härskar uppkomlingarna från landsorten.

  Man kanske får ett behagligt liv om man har gått på Lundsberg, men man får ingen makt och det är ett gott betyg åt den globala kapitalismen. Elit blir man på meriter, inte på grund av sitt namn. Konkurrensen slår ut fickor av nepotism och successivt också männens förkärlek att rekrytera andra män, eller tvekan inför utländska efternamn.

  • elfyma+ skriver:

   PM Nilsson kunde inte ha sagt det bättre i sin ledare i Di.
   Se länk i inlägget.

   • jonny skriver:

    Tycker du skriver bra men missar lite.

    I dag är inte de som syns i företagen de som äger dem som det var förr, utan representanter för ägarna sitter i styrelsen. En arbetande ordförande kan bil en osynlig ledare bakom en vd. Eller flera personer från ägargruppen som arbetar aktivt med företaget samtidigt son de har anställt en vd eller två, tre.

    Flera av de elever som går på denna skola kommer sitta i olika styrelser.

    En annan fördel är det kontaktnät de kan bygga upp i skolan som i framtiden kan hjälpa dem upp.

    Bara att elitskolor finns är nog ett bevis på att nepotism existerar, men det beror på vilken samhällsklass vi talar om. Vissa saker ärver man, vissa får man förtjäna eller arbeta till sig och
    förutsättningarna för att göra det skiljer sig i samhället,

    Politiska klassen kan jag inte kommentera i dag, men sist det kollades var det anor flera generationer tillbaka på flera personer. Tror inte Lundsbergare vill bli politiker.

    Ska man skriva något om media eliten så blir det stoppat, mins misshandeln med dödlig utgång på södersidan av Sth när en person från den tilltänkta nya media eliten var inblandad.

    Verkar mera som ett förstadie till frimureriet eller andra sällskap. Startar med smisk och strykjärn, fortsätter med döskallar och blod i riddarhuset 😉

 3. jonny skriver:

  Jag har svårt att förstå varför skolan ska läggas ned, Mobbing och pennalism finns på alla skolor.

  Straffet borde vara att dra in de statliga och kommunala bidragen yill skolan..

 4. oldman94 skriver:

  Re: ”Det satsas mycket mer per elev på Lundsbergsskolan än i vanliga skolor.”

  Har du siffrorna…….jag har för mig att det var tvärtom att det mesta kom från terminsavgifter från eleverna/föräldrarna…….

  • elfyma+ skriver:

   De tre Riksinternatskolorna (Lundsberg, Grennaskolan och Sigtunaskolan får extra skattepengar.
   Länk till info.
   Lägg därtill donationer från (skattebefriade) stiftelser (Wallenbergsstiftelsen mm).
   De höga terminsavgifterna har främst till syfte att sålla bort katterna från hermelinerna enl. inofficiella uppgifter.

   • jonny skriver:

    Det skulle vara kul att höra vad svaret blir ifall någon skäggig ny svensk söker till skolan från en adress i förorten. Lite extra hjälp ned svenska språket eller undervisning på arabiska?
    Men det går säkert bra.

   • oldman94 skriver:

    Fortfarande så kommer inte svaret från en vederhäftig källa utan snarare tvärtom, se bara idag: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/spraket-nyckeln-till-integration_8476216.svd, man behöver inte vara raketforskare för att inse att mer stöd, i alla former, berikar den som mottager stödet. Det svåra är ju att använda pengarna på ett effektivt sätt så man kan göra mer…….men vet man inte vart man är på väg så spelar det såklart ingen roll….

    Rörande skattepengar så verkar det som tidningen skriver vara ur den statliga kassan….ser inte att man berör de kommunala finansieringarna……

   • oldman94 skriver:

    Är detta du refererar till?
    ” Anledningen är att dessa har mer i bidrag än vad andra skolor har, rapporterar Ekot. ”

    tycker inte att info i andra-tredjae hand verbalt är sådant vi skall tro är ristat i sten….tvärtom….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: