Svensk dårskap när den är som bäst…eller värst…

Här nedan följer ännu ett utmärkt exempel på svensk dårskap!
Dom allra flesta vet ju vid det här laget att svensk sjukvård bokstavligt talat går på knäna.
Vi har brist på läkare, brist på sjuksköterskor och annan vårdpersonal samt även slut på pengarna, dom används ju som bekant på annat håll numera!
Trots det så ska vi nu ändå helt gratis vårda ännu fler behövande från världens alla hörn, främst muslimska!
Varför reagerar inte folk på detta vansinne?
En god vän till mig sa för en tid sedan följande visdomsord:   Svenskarna är inte redo för våra kloka buskap ännu, det kan komma att ta ytterligare 15-20 år innan dom reagerar    -och då är det för sent!
Men vad ska vi med en biståndsminister till som misshushållar med våra skattemedel på detta sätt?
Är det inte bättre att avskeda biståndsminister Gunilla Carlson per omgående och använda hennes lön samt alla biståndsmiljarder som hon förfogar över, till att förbättra sjukvården för oss som genom åren har arbetat och slitit för vårt fosterland?
Sen kan hela landstinget lämna in sin skrotningsanmälan samtidigt, där spar vi ännu fler miljarder som annars till största delen bara går till onyttiga byråkraters pappersförflyttande från A till B.
En rejäl storstädning av Sverige behövs!
Vänligen
Janne

Vård i Sverige för skadade egyptier

Världen 30 jun 17:55
Demonstranter som skadades på Tahrirtorget i Egypten i vintras ska få vård i Sverige. Regeringen har beslutat att ta fem miljoner kronor ur biståndsbudgeten för att hjälpa demonstranter som fått svåra ögonskador, uppger SR Ekot.

Egyptens nya regering bad Sverige om hjälp i samband med att biståndsminister Gunilla Carlsson besökte landet i våras.

Det finns redan pengar avsatta i biståndsbudgeten för framtida händelser och därifrån kommer dessa fem miljoner kronor att tas. I ett första skede är det åtta personer som ska komma till Sverige för att få vård.

8 Responses to Svensk dårskap när den är som bäst…eller värst…

 1. Pengarna togs ju från biståndsbudgeten och var redan i princip bortkastade. De används väl bättre till vård för åtta skadade egyptier än att miljonerna sätts in på nån afrikansk diktators bankkonto som vanligt. Dessutom är fem miljoner en piss i Nilen om uttrycket tillåts. Det är inte mer än vad ett enda ”ensamkommande flyktingbarn” kostar på sju månader bara i uppehälle. Problemet är väl att det inte slutar vid vård för de åtta egyptierna. De lär ju vilja stanna i Sverige efteråt och ta hit sin släkt. Så vips har vi inte åtta utan kanske åttio personer att försörja. Det hade nog blivit billigare i längden att skicka ner en Hercules med ett fältsjukhus till Egypten och ge vården på plats.

  • Göran skriver:

   Har du tänkt på att många pissar i Nilen till slut blir en hel Nil. Det är principen som har någon betydelse i det här fallet.

   Vidare kunde de 5 miljonerna föras över till den svensk vården, så att doktorerna i brist på medel tvingas att prioritera vilka patienter som skall få fortsätta att leva och violka som skall få dö.Det är den bistra verkligheten av i dag. Har du inte läst artiklarna i Expressen?

   • De miljarder av våra pengar som den politiska eliten lagt i biståndsbudgeten skulle de aldrig flytta till något bättre ändamål, det tror jag man kan vara rätt säker på. Bistånds- och migrantbudgeten verkar vara den enda penningpåse som aldrig får ifrågasättas och där man alltid hittar medel att skjuta till om det skulle behövas.

    För övrigt håller jag helt med dig om att biståndsbugeten skulle göra mer nytta om den användes till att förbättra vården av våra gamla. Om detta råder inget tvivel.

  • Anonym skriver:

   Du verkar inte känna till ”verkligheten i Sverige” trots att du har det som pseudonym.

   Det finns inga fältsjukhus i Sverige längre. De 24+ som fanns har getts bort till b.l.a Baltstaterna. En enig politikermaffia i Sverige har förstört och gett bort det försvarsmateriel vi hade lagrade i våra MOB-förråd. Läs på så du lever upp till din pseudonym. Annars tycker jag att du skall hålla k****n.

   Peter

   • Jag har till skillnad från många andra aldrig påstått att jag är försvarsexpert. Jag visste inte att det inte längre finns någon militär sjukvård för eventuellt sårade soldater. Men det är ju logiskt när man tänker efter. Vårt så kallade försvar är ju numera bemannat av legosoldater och de får väl köpa sin egen privata sjukförsäkring där vård av eventuella skott- eller splitterskador kan ingå mot en extra avgift. Om rekryten inte har råd blir det väl till att förblöda i lingonriset.

 2. Kafir Mo-Hassan skriver:

  Jodå! inte förvånande beskrivning av hur vår vårdapparat prioriterar.
  För tre fyra år sen drabbade min kära svärmor av ”Gula fläcken”, en sjukdom som kan behandlas om den upptäcks i tid.
  Vid sitt första besök runt 2007 konstaterades att hon behövde en sådan operation. Men på grund av strul i ärendehanteringen föll hennes operation i gömska och inte förrän två år senare blev hon kallad till förnyad undersökning.

  Då var det försent för operation och därför har hon knappt ledsyn på något öga. Men nu är svärmor närmare 80 år, pigg för sin ålder och alltid på gott humör. Uppväxt i en Småländsk strävsam småbrukarfamilj har hon aldrig legat samhället till last. DE byggde Sverige, inga jävla Muhammedaner.

  Hon blev ett tyst offer för besparingarna inom vården. Hon var helt enkelt för gammal och andra gick före henne i vårdkön. Hon som slitit och släpat för att familjen skulle kunna åta sig mätta har nu tappat synen helt.

  Jag klagar ente! säger hon med hurtfrisk röst med omisskännlig småländsk dialekt. Hon kan inte se tårarna i mina ögon.

  Bobben X

 3. Göran skriver:

  Hon är inte ensam om att inte ha fått vård. Jag vet och har hört talas om flera i hennes situation.

  Att godta den pågående politiken är föräderi mot oss själva. Tyvärr så är allt för många är för fega för att ta ställning. De flyr när diskussionen bränner till.

  Mvh
  Nationalist

 4. Tarzan skriver:

  Minst 15 % av alla sjukdomar skapas eller orsakas av
  läkare eller läkemedelsbolag. Det bästa är att hålla sig borta från sjukhus
  Har kommer några råd;
  Kröka inte knarka inte
  Ät mindre rött kött mer fisk och fågel och vegetariskt
  Rök inte för helvete
  Ta långa semestrar utomlands där det är varmt och lugnt
  ****************************************************************************

  Om du har pengar flytta till det soliga Spanien – du kan bo i Sverige på sommaren

  ************************************************************************
  Om du har ont i ryggen gå till en kiropraktor inte en läkare.
  Se till att få klassisk svensk massage det både botar och förebygger sjukdomar.
  Köp MIVITOTAL flytande vitaminer och mineraler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: