Nu ringer radarn igen.

Vad tror ni? Ur GP.

”Lurade till sig socialbidrag
Ett gift par har under fem år lurat till sig över en miljon kronor i socialbidrag. Detta trots att de under samma period har haft inkomster från utlandet på omkring 4,2 miljoner.
Det medelålders paret från Göteborg åtalas nu för grovt bedrägeri. Totalt misstänks de för 85 brott per person, varav 80 misstankar rör grovt bedrägeri. Vid 72 olika tillfällen under tiden december 2001 till december 2006 har paret lurat till sig försörjningsstöd från socialtjänsten i Lärjedalen.
De båda har, enligt åtalet, ”tillsammans på ett vilseledande sätt” förmått en företrädare för socialtjänsten att betala ut ett månatligt socialbidrag till dem. Sammanlagt handlar det om 1 061 562 kronor.När paret varje månad lämnade in ansökningshandlingarna underlät de systematiskt att redovisa förändringar i sin inkomst. Under fem år hade paret förutom sitt försörjningsstöd, sjukersättning, barnbidrag och bostadsbidrag också en inkomst från utlandet på omkring 4,2 miljoner kronor.
– Jag har aldrig fått förklarat för mig vilka regler som gäller. Jag trodde att det var pengar vi fick rutinmässigt eftersom min man är sjuk, säger kvinnan i förhör.”

Men lägg märke till att de är från Göteborg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: