Ännu ett äldreboende blir flyktingförläggning

Sörmland: Det kokar i lilla Stallarholmen med sina dryga 2 000 invånare.

Anledningen är planerna på att göra om det gamla nedlagda äldreboendet på Selaön till flyktingförläggning för 100-talet asylsökande. En namnlista, för och emot, har lagts ut på bensinmacken i centrala Stallarholmen.

Tanken är att ett 100-tal asylsökande ska kunna bo här under ett par månader i väntan på besked om uppehållstillstånd. Pro Nordic Education som idag arbetar med att utbilda personal inom resebranschen förpliktigar sig att bemanna boendet under åtta timmar om dagen. Övriga timmar hoppas företaget på frivilliga och ideella insatser.

I Stallarholmen har ryktena om en eventuell flyktingförläggning skapat oro och på många håll irritation. KD-politikern Stig Daun säger:

– Selaöhemmet, med sina 35 platser, lades ned av politiska skäl för att man ville fylla på ålderdomshemmen i Strängnäs. Nu är man beredda att ta emot 100-talet asylsökande på samma yta vilket är inhumant. Dessutom kommer vår bygd påverkas påtagligt av detta.

Den aktuella listan ligger på Preems bensinsstation och innehåller frågeställningen; ”Tycker du att det är lämpligt att vårt gamla äldreboende, Selaöhemmet byggs om till en flyktinganläggning för 100 flyktingar?” (Läs mer och kommentera i Sörmlandsbygden).

Stallarholmen ingår i Strängnäs kommun. Känd för Vikingfestivalen som arrangeras varje år i början av juli av Föreningen Stallarholmens Vikingar.

Om ni passerar Stallarholmen i sommar
– missa inte att skriva på protestlistan.

//Elfyma+

3 Responses to Ännu ett äldreboende blir flyktingförläggning

  1. R Ericsson skriver:

    Gå in och kommentera på Sörmlandsbygden !!!!

  2. Rauken skriver:

    Helt uppåt väggarna, att gamla skall maka på sig bara för att lycksökande parasiter vill tvinga till sig bidrag. Vad är det för ett land vi lever i, och vad är det för politiker som tror de fått mandat för att förstöra landet?

Lämna en kommentar