Tiotusentals demonstrerade mot ökade kostnader och Nato

Folket i Europa betalar för de korrupta politiker som krigshetsar.

Jenny Piper

I går fylldes Bryssels gator med upp mot 80.000 demonstranter som deltog i en organiserad protest för att uttrycka ilska över de stigande levnadskostnaderna i Belgien samtidigt som många fördömde den USA-ledda Nato-alliansen samt dess inblandning i den ukrainska konflikten.

Förutom att gatorna fylldes med demonstranter, ledde protesten även till massinställda flygningar på Bryssels flygplats eftersom fackföreningar som representerade säkerhetspersonal gick ut i strejk. Kollektivtrafikvägar runt staden fungerade också med drastiskt reducerad kapacitet.

Inflationen i Belgien nådde 9% i juni, vilket är den högsta nivån på fyra decennier. När köpkraften minskar kräver demonstranter lönehöjningar och skattesänkningar.

Många kopplade också sina svåra ekonomiska svårigheter till EU:s sanktioner mot Ryssland och Nato-alliansens brådska att beväpna Ukraina. Demonstranter krävde att deras ledare spenderade pengar på löner istället för vapen och skanderade ”stoppa Nato.”

Liknande protester har ägt rum över hela Europa på senare tid, i lördags marscherade exempelvis tusentals fackföreningsmedlemmar i London mot…

Visa originalinlägg 139 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: