SÄPO vill förbjuda kritik mot covid hanteringen.


När Säpo börjar stämpla systemkritik som hot, är demokratin illa ute

Januari 20, 2022 1:34 pm
Vi var många som satte kaffet i vrångstrupen när det igår kablades ut en varning från Säpo om “desinformation och propaganda i sociala medier” som enligt den svenska statliga säkerhetstjänsten ökat i den pågående pandemin. “Just nu ser Säkerhetspolisen ett ökat flöde från framför allt högerextremism kring pandemirelaterade frågor som till exempel vaccinmotstånd” står det att läsa på Säpos pressrum. Jag undrar när den svenska säkerhetspolisen blev vetenskaplig och politisk så att den med säkerhet kan avgöra vad som faktiskt är sant och osant i diskussionerna om just virus, läkemedel och medicin, samt hur det kommer sig att man tar politiskt parti genom att stämpla alla systemkritiker som högerextrema? Observera att inget sägs om vare sig islamism eller vänsterextremism i säkerhetspolisens pressmeddelande. Och att det indirekt slås fast att alla som inte accepterar statlig vaccinationsideologi, ska betraktas som säkerhetshot.
Säkerhetspolisens pressutskick fångades upp av diverse mainstreammedier, bland annat TT och förstås SVT. Under rubriken “Desinformation och propaganda i pandemins spår” konstaterar Säkerhetspolisen i sitt arbete att “desinformation och propaganda i sociala medier ökat” i den pågående pandemin.
Så här skriver Säkerhetspolisen i utskicket som finns publicerat på myndighetens pressrum:

Säkerhetspolisen har tidigare pekat på att såväl de våldsbejakande extremistmiljöerna som främmande makt kan komma att utnyttja pandemin för sina egna syften. Just nu ser Säkerhetspolisen ett ökat flöde från framför allt högerextremism kring pandemirelaterade frågor som till exempel vaccinmotstånd. Även främmande makt bedöms kunna ligga bakom spridandet av desinformation på nätet.
För att minska såväl extremistmiljöernas som främmande makts möjligheter att agera på nätet är det nödvändigt med ett källkritiskt förhållningssätt till information som man tar del av, gillar eller sprider vidare.
– Budskap som sprids förpackas ofta på ett sätt som gör det enkelt för människor att hålla med, ofta i relation till aktuella händelser eller frågor som engagerar. Antidemokratiska, ofta falska, budskap döljs i flöden av korrekt information där det uppmanas till att gilla, kommentera eller dela för att på så sätt sprida den verkliga propagandan, säger Susanna Trehörning, biträdande chef inom författningsskydd och kontraterrorism vid Säkerhetspolisen.
En metod för att sprida desinformation eller extremistisk propaganda är att lägga informationen i kommentarsfält i till synes harmlösa inlägg. På så sätt får de spridning utan att man ens är medveten om vad som delas. Till exempel kan kluriga räkneexempel och bildgåtor ha publicerats i andra syften än att underhålla mottagaren.
– Publiceringen av de budskap som sprids är i sig sällan brottslig, men i förlängningen handlar det om att undergräva förtroenden, polarisera och underblåsa hoten mot demokratin. För att motverka desinformation och extremistisk propaganda är det viktigt att vi alla är medvetna om hur extremistmiljöernas och främmande makts metoder på nätet fungerar. Källkritik och vaksamhet, i synnerhet på nätet, är nödvändigt, säger Susanna Trehörning.

Att ett lands säkerhetstjänst så här tydligt tar ställning mot systemkritiska röster är såväl anmärkningsvärt som oroväckande. det öppnar för politisk förföljelse och misstänkliggörande av alla dem som ifrågasätter statligt narrativ. Av historien lär vi oss att bara för att en stat säger en sak, så betyder det inte per automatik att detta är riktigt, sunt, nyttigt, rätt eller ens lagligt. Vi har otaliga exempel i historisk närtid när människor förföljts, fängslats, skadats och avrättats för sina politiska åsikters skull. I många länder är det fortfarande förbjudet att kritisera makten eller religiösa ledare. Det är det som utmärker ett demokratiskt samhälle med yttrandefrihet från en totalitär stat, där bara vissa åsikter är tillåtna. Att svensk säkerhetspolis på det här sättet tar ställning mot systemkritiska röster visar att den socialistiska ideologin tar ett allt starkare grepp om det en gång frihetliga svenska samhället. Man beskär här igenom medborgarnas yttrandefrihet och stämplar även relevant och sund kritik som “desinformation” och “propaganda”.

Det är här viktigt att komma ihåg att de stater som hårdast driver linjen som den som Säpo nu uppvisar, själva i mångt och mycket använder sig av politisk propaganda och desinformation för att stärka sin egen makt och skrämma medborgare till lydnad och tystnad. Propaganda är i själva verket totalitära staters mest effektiva verktyg för att hålla befolkningen i schack. Den andra delen är skrämsel och skräck. Hot om repressalier. Även rättsprocesser där systemkritiker pekas ut och framställs som fiender. I forna Sovjet var det till exempel det fruktade KGB som ägnade sig åt dessa metoder, där man förföljde oliktänkande. I totalitära stater anses alla avvikande, systemkritiska åsikter som hotfulla för den sittande nomenklaturen och måste därför desavoueras och oskadliggöras. Genom att stämpla systemkritik som hotfull, osann och framför allt “högerextrem” har man på en gång misstänkliggjort även relevant och saklig kritik och buntat ihop den med våldsbejakande strömningar.

Att MSB tidigare gjort liknande utspel är en sak. Men att Säkerhetspolisen nu börjat använda samma retoriska grepp är direkt otäckt. Det innebär att vår yttrandefrihet krymper i snabb takt och att den demokrati vi vant oss vid och tagit för given, är ett minne blott. När maktmissbruk och dess polisiära tentakler börjar gripa in i människors fullt legitima och relevanta åsikter och ifrågasättanden, är vi riktigt illa ute.

Annons

7 Responses to SÄPO vill förbjuda kritik mot covid hanteringen.

 1. euroM skriver:

  …..varken SÄPO-Säkerhetspolisen-EXPO mfl org instanser som är 100% bias med skumraskfigurerna hos CDC-WHO via i Europa ECDC-EMA och deras som alla mem fungerar som stöd och suport för vaccinmaffian och den industrin ”kan bemöta kritiken på ett sakligt sätt och bevisa att den info som ges i bla alternativa sites är falsk och missledande…man kan alltså inte bevisa det därför är det bekvämare att packetera alla kritiker som ”farliga samhällsfiender” vilket är nonsense 100%…..

  ….saker och ting börjar nu ske och makten börjar kröka rygg och ducka av fear……….flera länder börjar nu sluta med planerna på bla vaccinpass-karantänideologin och tvångsvaccineringar övhtaget……..i The Highwire channel diskuterar man detta bla England tycks nu överge planerna på vaccinpass samt andra tvångsåtgärder…flera länder följer efter och flertal stater i Usa förbjuder vaccinpassports introducering….vilket visar på kurage emot skurkar som Bill Gates WHO (ja personen äger mem den org via donationer hundratals miljoner dollar)

  se The Highwires video om senaste nytt

  © 2017-2021 Bit Chute Limited
  The Jaxen Report – From The Highwire (Jan 20th, 2022)

  https://www.bitchute.com/video/zhmIOxT5dZPS/

 2. SasjaL skriver:

  Föga förvånande, då SÄPO är en av flera statliga organisationer, som politiskt drivit allt längre vänster ut. Det börjar stinka lite SA/SS/MVSN om organisationen – politiska marionetter, med fullt av frivilliga …

 3. euroM skriver:

  …koreanska forskare har funnit märkliga ting i vaccinerna som Pfizer-Moderna mfl…se videon nedan vad är det som folk egentligen injiceras med??

  © 2017-2021 Bit Chute Limited
  South Korean Doctors Observed ”Alive” Self-Moving Organisms in Covid Jab Vials

  https://www.bitchute.com/video/lhRFZJByJiu2/

 4. euroM skriver:

  FHMyndighetens personal bör tvingas se denna video omg……….

  © 2017-2021 Bit Chute Limited
  Dr. Christiane Northrup – the war on women, children and fertility

  https://www.bitchute.com/video/KWJYfc8RgWlq/

 5. euroM skriver:

  SDs EUparlamentariker Jessica Stegrud varnar i videon nedan för EUs försök att impementera åsiktskorridorer och sänkt ribba för kritiker och opposition…..mao en åsiktspolis för Europa och olika forum på nätet tex där man ger techjättarna fria händer att stänga av folk på sociala plattformar överlag
  ………………………………………………………………………………………….

  (Jessica Margareta Stegrud is a Swedish politician and Member of the European Parliament from Sweden since 2019. She is a member of the Sweden Democrats, part of European Conservatives and Reformists
  ………………………………………………………………………………………….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: