TROLLERI MED DÖDSTAL

Jag tror att det har att göra med att det är för många döda. Det skulle avslöja amatörernas felaktiga strategi.

För några dagar sedan var Anders Tegnell ute och förklarade varför Sverige hade fler avlidna per miljon invånare än flera andra länder. Det berodde enligt Tegnell inte på Sveriges strategi eller andra länders ”lock down” utan på att Sverige var mycket bättre på att registrera avlidna, tack vare våra personnummer och dödsregister.

Ändå stämmer inte region Kalmars redovisade siffror med de som Folkhälsomyndigheten redovisar. Regionen har högra dödstal än Folkhälsomyndigheten och det förklarar regionens presssekreterare Rolf Asmundsson med följande.

”Anledningen är att Folkhälsomyndigheten endast rapporterar dödsfall med bekräftad smitta medan regionen även redovisar personer som med största sannolikhet avlidit i covid-19.”

Anders Tegnell anser att Sveriges registrering av avlidna i corona är överlägsen alla andra länders. Jag börjar dock fundera hur denna registrering fungerar över påskhelgen. Den tycks att ha avstannat helt och hållet i förhållande till våra nordiska grannländer men även till andra EU-länder.

Norden antal avlidna per dygn 20200412Eller är det ännu ett…

Visa originalinlägg 6 fler ord

2 Responses to TROLLERI MED DÖDSTAL

  1. Conny Lundberg skriver:

    Hur många känner du själv som dött av corona?

Lämna en kommentar