Är Försvarsdepartementet en säkerhetsrisk?

Ännu ett exempel på inkompetens, alternativt korruption.
Bara två SD-politiker (Mikael Jansson och Roger Richtoff) motsatte sig valet av Patriotsystemet.
https://youtu.be/KqmWF0OfSzM
Det gillades inte av SD-ledningen som ville ”komma in i värmen”.

anthropocene

För ett år sedan tog jag i några krönikor här på bloggen upp det utomordentligt diskutabla beslutet att svenska försvaret planerade att köpa USA:s föråldrade luftvärnssystem som kallas Patriot. Beslutet har nu fattas och precis som jag förutskickade kommer systemet att bli flera gånger dyrare än vad försvarsminister Peter Hultqvist uppgav när han drev igenom det. Jag tror inte han haft någon som helst kontroll över vad han dragit igång. Han har varit helt förblindad av det spännande umgänget med den amerikanska krigsindustrins generaler.

Enligt en hittills hemligstämplad rapport från Försvarets materielverk saknas både resurser, tydlig styrning och beräkningar av hur dyrt luftvärnssystemet blir. Denna försvarsorder är en pinsam skandal som kommer att kosta svenska skattebetalare tiotals miljarder till ingen nytta. Den kommer att urgröpa och kraftigt försvaga våra möjligheter att åter bygga upp ett fungerande försvar, efter först Persson- och sedan Reinfeldtregeringarnas nedrustning.

Patriot-systemet är 40 år gammalt och…

Visa originalinlägg 583 fler ord

1 Responses to Är Försvarsdepartementet en säkerhetsrisk?

  1. Visst stinker det rutten fisk om beslutet att anskaffa Patriot SAM robotar. Bakomliggande faktorer, som inte tål dagens ljus för det hårt prövade svenska folket, kan förmodas. Både av politiskt, som av ekonomiskt slag. Kanske krav, om vi slutgiltigt vill bli en del av NATO.
    Hur många lvrb behöver vi egentligen och vilka områden har vi för avsikt beskydda. Sveriges yta är faktiskt stor, bara något mindre än Frankrikes, till exempel. Finns det inga bättre luftvärns robotar? Den ryska S-400! Den som Israel starkt fruktar.

Lämna en kommentar