Ljugande asylsökande polisanmäls i Mariestad

Hädanefter ska Mariestads kommun polisanmäla ensamkommande som fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.
Kommunalrådet Johan Abrahamsson (M) hoppas att fler kommuner tar efter. Beslutet får oppositionsrådet Ida Ekeroth (S) att rasa.

Ensamkommande med uppskriven ålder (18 år eller äldre) ska polisanmälas för brott mot bidragsbrottslagen. Det är kontentan av det beslut Johan Abrahamsson, Henrik Karlsson (M) och Rune Skogsberg (C) drev igenom i kommunstyrelsens arbetsutskott (ksau) i onsdags.

Tricket som inte längre fungerar i Mariestad

– Det här handlar om att vi behandlar alla lika. Vi anmäler per automatik personer som försökt tillskansa sig försörjningsstöd på falska grunder, felaktiga ersättningar från Arbetsförmedlingen eller Försäkringskassan, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Abrahamsson och fortsätter:

– Asylsökande som har ljugit om sin ålder kostar skattebetalarna stora pengar. Om du till exempel har tre elever som är över 20 år i en gymnasieklass stjäl de resurser från någon annan. Vi hoppas att frågan lyfts nationellt och att fler kommuner följer vårt exempel, säger Johan Abrahamsson till Mariestadstidningen (Läs mer).

Äntligen två politiker som vågar säga ifrån.
Kommer de nu få löpa galopp i media och piskas av sina partiledare ?
Vi är nog väldigt många som hoppas att fler kommuner tar efter.

/Elfyma+

Relaterat: Ensamkommande barn vill få hit fru och barn

3 Responses to Ljugande asylsökande polisanmäls i Mariestad

  1. Pica pica skriver:

    Äntligen! En kommun som vågar behandla alla lika. Vi har redan fått veta att de flesta ljuger. Det ska inte belönas på bekostnad av ärliga människor.

  2. Blodsven skriver:

    Bra början, men i varenda kommunjävel sitter det tyvärr alltför många hjärndöda oduglingar som skiter i byxorna när det handlar invandrarproblem…

  3. 5ven55on skriver:

    Äntligen!!!

Lämna en kommentar