Östermalm blir SD:s nya fäste ?

Nu har SD vunnit sympatisörer i det högborgerliga Östermalm nära V(PK) ledaren Jonas Sjöstedts gamla boning vid exklusiva Gärdet.

Sjöstedt flyttade för en tid sedan till Hägersten som inte är fullt så fint som Gärdet, men mycket exklusivare än Rinkeby. Han blev där granne med Håkan Juholt och hans omtalade ”kulbo”.

Om orsaken till flytten var att hans forna grannar på Gärdet blivit Sverigedemokrater, eller om han befarade att hans vidsträckta hundtoalett (Ladugårdsgärde) skulle belamras med anskrämliga modulhus som skymmer utsikten är oklart.

Men han flyttade i onödan, för Gärdet får behålla sina privilegier och slipper än så länge skörda frukterna av massinvandringspolitiken. För etablissemanget vill givetvis inte kacka i eget bo. Problemet dumpas i vanlig ordning ut i förorterna (Läs mer).

Men det tycks inte lugna Östermalmsborna. De har insett att om massinvandringen fortsätter i oförminskad skala, så kommer även de att tvingas ”ta ansvar” förr eller senare.

På östra Strandvägen, i valdistriktet Oscar 5, fick SD 7,4 procent i riksdagsvalet, mindre än Folkpartiet (10,6) men mer än Socialdemokraterna (4,9). Totalt minskade Moderaterna på Östermalm med 4,1 procentenheter.

Om gruppen blev synlig skulle det få avgörande konsekvenser för bilden av SD, säger Heléne Lööw, docent i historia vid Uppsala universitet.

– Både Östermalm och Södermalm har enorm symbolisk laddning i svensk politik, säger Heléne Lööw.

Vad som händer där anses angå resten av Sverige. Om Sverigedemokraterna växer på Östermalm innebär det att partiet existerar reellt i alla samhällsklasser i Sverige.

Även grannarna till den forne moderatledaren Ulf Adelsohn och den förra kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth har klivit ur garderoben som SD-väljare, till Ulf:s illa dolda förtjusning.

– Det har man hört efteråt, säger hans fru Lena.

Folk man känner säger nu -”Jag röstade på SD redan 2006 eller 2010”.

Det är vanliga normala människor – inte personer som skulle gå med i något vit-makt-tåg, säger Lena Adelsohn Liljeroth.

Men de fick den stämpeln. Och sa därför aldrig något. (Läs mer i DN).

Anm. Efterhandskonstruktion ?
Risken för att stöta på en SD-granne redan 2006 till 2010 var liten.

Jag gillar Ulf Adelsohn för hans frispråkighet och ärlighet.

Han gjorde ett bra jobb som ordförande i SJ, men fick tyvärr inte det stöd han behövde av Alliansregeringen för att rycka upp järnvägstrafiken.
Han fick t o m sparken när han gjorde sitt jobb och tog ansvar.
Ja han har humor också. Hans hulahuladans iförd bastkjol är inte glömd.

/Elfyma+

One Response to Östermalm blir SD:s nya fäste ?

  1. Bertil skriver:

    Jag har träffat Ulf Adellson jag fick ett gott intryck av honom han var väldigt lätt pratad. Konstigt att inte Jonas Sjöstedt flyttar till Rinkeby för han pratar bara om hur bra det är att vi ska ta hand om invandringen. Eller är han så feg att han vill att andra ska betala???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: