Konsten är sjuk

Stäng Konstfack! Det finns uppenbarligen inga gränser för dessa människor! Vi behöver psykiatrisk vård i vårt land, och även tvångsvård. Den svenska psykvården är så öppen som det bara går genom sektoriseringen och många psykiskt sjuka far illa av den ensamhet de tvingas leva i då psyksjukhusen stängts och vården dras ner mer och mer.

Ska man bedriva någon form av opinion ska man väl inte placera detta under termen konst.

Hur kan det vara lagligt att misshandla vårdpersonal för konstens skull?

Hur kan man få ut en examen från en svensk utbildningsinstitution genom att spela sjuk och tro att ett sjukhus är en ”intim scen” där man får spela upp sitt förakt mot den svenska sjukvården?

Måtte detta inte vara någon släkting till Mats Odell bara, även om han platsar under avdelningen sinnesrubbade politiker då han nu i vår reser runt i Mellanöstern och tigger investeringar för att rädda våra svenska banker!


”Det är oförskämt mot medpatienter och personal och det är slöseri med samhällets resurser. Det här är en person som spottar, och försöker bita och slå personalen, bara som en del av något som hon kallar konstprojekt. Jag tycker att det är befängt, säger David Eberhard, chef för den psykiatriska akutmottagningen vid S:t Görans sjukhus, till SVT:s ABC.

Olof Glemme, chef för institutionen för konst vid Konstfack, säger att man noggrant kollat upp de juridiska ramarna för projektet innan det genomfördes och att han därför försvarar hennes agerande.

Enligt Anna Odell var tanken bland annat att öppna upp diskussionen om den slutna värld som psykvården är. Men hon vill inte avslöja något om projektet i stort förrän det är dags för slututställningen på Konstfack i mitten av maj.” DN

Lämna en kommentar