Kan det vara så att rasen gör att Powell röstar Obama? (SvD)

Colin Powell stöder Obama. Skriver SvD på sin hemsida. Hur kommer det sig att Colin Powell helt plötsligt stödjer Obama? Med tanke på att han varit Republikan i alla år? Saxar ur artikeln.

”–  Jag tror att Barack Obama skulle bli en extraordinär president, sa Colin Powell i går i ett exklusivt framträdande i debattprogrammet Meet the Press och hänvisade till Obamas förmåga att nå över generations- och etniska gränser.
Powell underströk att han känner båda kandidaterna väl, den republikanske senatorn John McCain i ett kvartssekel, den demokratiske senatorn Barack Obama sedan två år tillbaka. Nu är han övertygad om att Obama har den intellektuella nyfikenheten, de djupa kunskaperna och den rätta attityden till problemlösning för att bli president.
– McCain har framstått som lite osäker på hur han ska tackla finanskrisen, anmärkte Powell vidare och fastslog om Alaskaguvernören Sarah Palin att han ”inte tror att hon är redo att bli president”. Powell undrade dessutom, med adress till element i partiet som sprider rykten om Obamas religion, spetsigt när det blev fel att vara muslim i Amerika. Han brännmärkte sedan fokuseringen på 1960-talsradikalen Bill Ayers som Obama haft ”mycket, mycket begränsade” kontakter med. ”

Konstigt hur det svänger i politiken……

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: