Svenska män mindre mulliga mansgrisar

Omfångsundersökningen Slagen Dam som kom 2001, som debatterades vilt och ville underkännas om en lögn visade på att: ”(F)fler än hälften av kvinnorna, 56 procent, har blivit sexuellt trakasserade.”

Mäns våld mot kvinnor i jämställda Sverige – en omfångsundersökning, Brottsoffermyndigheten

Detta var då, 2001 då resultatet presenterades. Jag skulle vilja ha en ny omfångsundersökning gjord, där man också tydligt tar fram på vilka platser, när och hur, och etniciteten på den man som trakasserat och utövat sexuellt våld mot flickor och kvinnor!

En undersökning av sexuella trakasserier av kvinnor i Egypten visar:

“Lång och utförlig artikel på Sveriges Radio om det utbredda problemet med sexuella trakasserier i Egypten:

Enligt ECWR, Egyptian Center for Women’s Rights, har 98 procent av utländska kvinnliga besökare och 83 procent av egyptiska kvinnor blivit utsatta för någon form av sexuella trakasserier. Över 60 procent av de tillfrågade männen erkände att dem någon gång trakasserat kvinnor. /…/
ECWRs granskning slog också hål på myten att obeslöjade kvinnor skulle vara mer utsatta för obehag på gatorna än dem som är beslöjade eller bär islamisk klädsel.
Från bloggen Ökenvandring

Sextrakassera israeliska flickor för att visa motstånd mot Israel, Varjagerbloggen

“Följande är utdrag ur en intervju med egyptiska advokat Nagla Al-Imam, som ventilerades på Al-Arabiya TV den 31 oktober 2008.

En Egyptisk advokat, Nagla Al-Imam har föreslagit att unga arabiska män skall sexuellt trakassera israeliska flickor var de än befinner sig, som ett nytt sätt i motståndet mot Israel.”

Läs hela intervjun på bloggen Leffe45:s Weblog”

images2

Lämna en kommentar