Danskt folkeparti ska granskas av FN

Saxat från SvD:

”Efter nyår kommer en framställan till FN:s människorättskommitté om att ta ställning i saken.”

”Bakgrunden är att danska Centret mot rasdiskriminering, DRC, tillsammans med tre muslimer försökt få saken rättsligt prövad i Danmark.”

”De kontroversiella uttalandena gjordes för två år sedan. Då jämfördes muslimer med nazister, men kallades också psyksjuka och hjärntvättade av ledare politiker från Danskt Folkeparti.” Danska politiker anklagas för rasism, SvD

*

Samma FN som i vår ska avgöra vad som är yttrandefrihet och rasism:

”Läs de mycket obehagliga nyheterna på bloggen MXp, en del av texten har jag lagt in här nedan:

“- ARABSTATERNA STYR FN & DURBAN II ATT NEDMONTERA YTTRANDEFRIHETEN –

EN CHOCKERANDE TEXT “Förslag till slutdokument” som skall antas vid FN:s Anti-rasismkonferens, Durban II, har just släppts (v.42). Konferensen kommer att hållas i Geneve, Schweiz, den 20-24 april 2009.

Den Islamiska konferensen, OIC, har sedan 2000 verkat för att kriminalisera “defamation of religion” (kränkning av religion) i olika FN-resolutioner. OIC strävar efter att man under Durban II ska jämställa religionskritik med rasism.

Ett flertal nationer överväger att bojkotta Durban II. Ytterst anmärkningsvärt är att konferensen arrangeras av Libyen som inbjuder Iran att vara medarrangör. Dessa två arrangörsländer av Durban II bryter mot de mänskliga rättigheterna men ges uppdraget att arrangera en konferens som bl.a. kommer att svartmåla Israel som en apartheidstat och leda ländernas beslut om att religionskritik är rasism”

Läs hela inlägget: Israel Apartheidstat Islamkritik Rasism, MXp ”

Religionskritik ska jämställas med rasism om FN får bestämma, Varjagerbloggen

*

Från den 15 decemeber 2008, bloggen Sapere Aude!:

Hebron idag: Die Fahne hoch …

måndag, 15 december, 2008

Hebron Naziflagga I

Hebron Naziflagga II

… die Reihen fest geschlossen. Fatah marschiert:

Fatah polisens nazihälsning

Nja, Fatah står ju förresten stilla på bilden, när de heilar. Och förresten lär nog den vexillologiskt bevandrade protestera mot att kalla det fanstyg som förekommer på bilderna för en fana, då det snarare är att anse som en flagga.

Men ändå.

Så, vad “fan” är nu detta? Jo, enligt vad som framgår av Arutz Sheva och på bloggen Jihad i Malmö, har en nazistflagga hissats i Hebron, “Västbanken”.

Läs gärna detta och övriga blogginlägg på Lennart Erikssons blogg, Sapere Aude!

Lämna en kommentar