Hur kan de säga att det är förbjudet att bryta mot lagen som man? Men kvinnor som reser till Sverige för att sälja sex är brottsoffer?? Är det inte lika bra att döma både säljare och köpare?
Ett av den tillträdande högerregeringens första förslag är att utreda utökade möjligheter att kunna utvisa kvinnor i prostitution.
Förslaget innebär ett enormt bakslag för kvinnors rättigheter, urholkar den svenska modellen och riskerar att sabotera det arbete som civilsamhället byggt upp på området under de senaste 20 åren.
Sverige blev 1999 det första landet i världen att kriminalisera sexköp. Bakgrunden var en statlig utredning där utredarna följt med och intervjuat kvinnor i prostitution under flera års tid.
Utredningen slog fast att kvinnorna i regel befann sig i en mycket utsatt situation och att sexköpen innebar ett utnyttjande av detta. Sexköparna ville ha sex, kvinnorna ville ha mat och tak över huvudet och för att få det tvingades de sälja sina kroppar.
Att skaffa sig sex genom att utnyttja en kvinna som inte har något annat alternativ för att överleva är att begå ett övergrepp. Liksom vid andra typer av våld bör den som gör sig skyldig till övergreppet kriminaliseras medan den som utsätts bör få stöd och skydd.
Så kvinnor som kan ta sig runt halva jorden enbart för att sälja sex är offer? Det är trafficking som flyttar dessa kvinnor. Men vad är det som hindrar dem från att gå till polisen direkt när de kommer till Sverige? Eller är kvinnor alltid offer?
Dessa kvinnor har gjort debatt inlägget.
Clara Berglund, generalsekreterare Sveriges kvinnoorganisationer
Emma Persson, advokat
Gabriella Kärnekull Wolfe, ombudsman mot kommersiell sexuell exploatering av barn
Ida Östensson, chef för kommunikation och påverkan Child10
Jacob Flärdh, ordförande Plattformen civila Sverige mot människohandel
Madeleine Forsén, ansvarig för arbetet mot människohandel Räddningsmissionen
Madeleine Sundell, människorättsjurist
Malin Roux Johansson, generalsekreterare Real Stars
Maria Melkersson, ordförande Rosenlundstödet
Olga Persson, ordförande Unizon
Saga Brodersen, styrelseledamot och samordnare Inte din hora
Silvia Ingolfsdottir Åkermark, advokat
Wiveca Holst, riksorganisationen för Kvinno- och tjejjourer i Sverige
Zandra Kanakaris, generalsekreterare 1000 möjligheter
Låter som en väldigt massa fina människor. Men de blandas friskt av dessa kvinnor. Läs och begrunda vad de säger.
Varjager