Söndagskrönika: Konsistenta tankesystem

Väldigt läsvärt.

Varjager

I en lång artikel i Dagens Nyheter den 8 maj 2022 förklarar Peter Englund varför det ryska folket inte protesterar mot Putins krig. Det är en klok och välskriven artikel, där han bland annat citerar den tysk-amerikanska filosofen Hannah Arendt: Den moderna massan tror inte på någonting synbart, inte på de egna erfarenheternas verklighet; de […]

Söndagskrönika: Konsistenta tankesystem
Annons

One Response to Söndagskrönika: Konsistenta tankesystem

 1. euroM skriver:

  ….GabyHinsliffg en kritiker i GuardianArendt skrev förnumstigt detta nedan att tex att svenska våldtäktslagen är bland de strängaste i världen(???) kvalificerat bs helr enkelt..

  …..”Boken refererar samma missvisande myter som Nigel Farage om att invandringen skulle göra Sverige till Europas våldtäktshuvudstad. Den föga spännande sanningen är att svenska våldtäktslagar är bland de strängaste i världen, och att siffrorna sköt i höjden när dessa lagar skärptes för att ändra sättet att räkna incidenter; det höga antalet våldtäktsanklagelser ses bäst inte som ett bevis på att Sverige har hamnat rännstenen utan att landet utmärks av sin radikalt feministiska inställning till åtal.”…..

  …faktum är att Sverige toppar våldtäktsligan internationellt där endast Lehsoto ligger före…Sverige anses mem som en no go zone country…där vi tappat köpstarka kinesikska turister bla pga av den ökade brotsligheten här

  ……”Sweden is now number two on the global list of rape countries. According to a survey from 2010, Sweden, with 53.2 rapes per 100,000 inhabitants, is surpassed only by tiny Lesotho in Southern Africa, with 91.6 rapes per 100,000 inhabitants.”….

  mer på länken
  https://thefederalist.com/2017/03/01/yes-violent-crime-spiked-sweden-since-open-immigration/……

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: