Sluta skjuta ( ihjäl varandra)


https://bra.se/forebygga-brott/forebyggande-metoder/gvi-sluta-skjut.html
Senaste dagarnas rubriker har handlat om politikernas, Polisens och BRÅ´s strategi att i kölvattnet av Sluta Skjut-projekt i Malmö, satsa på “Group Violence Intervention” (GVI). På diverse podier står nu Karin Svanberg BRÅ, Caroline Mellgren och Anna-Karin Ivert Professorer i Kriminologi tillsammans med polischefer från olika regioner och redogör för GVI´s mål och strategi.

Egentligen är det samma uppradande vikten av samordning i alla dess former som vi hört till leda under senare decennier. Det enda nya som tillkommit genom GVI-strategin är betonandet av att “fokus ska läggas på den grova brottsligheten, inte på övrig kriminalitet”!

Man undrar ur det står till med förankringen i verkligheten? Tror politikerna, BRÅ och Polisen att det som håller svenska folket vaket om nätterna är att de importerade gängkriminella skjuter ihjäl varandra.!? Och att kriminalitet och brottslighet i övrigt inte bekymrar och oroar vanliga hederliga svenskar.!?

Jag vågar påstå att det är precis tvärtom; Låt gärna de gängkriminella reducera varandra genom sina inbördes konflikter. Ålägg å andra sidan dom som skadar tredje man – d v s oskyldiga svenskar – mycket, mycket stränga straff.

Och vill vi därtill ha ett slut på kriminalitet och brottslighet överhuvudtaget, så kan några högst effektiva åtgärder rekommenderas:
Politiska beslut som innebär ett omedelbart och totalt stopp för vidare asyl-, anknytnings och arbetskraftsinvandring.
Repatriera respektive stöd återvandring av uppskattningsvis en miljon invandrare.
Ålägg straffet omedelbar utvisning för inte bara dom underåriga brottslingarna och kriminella, utan därtill för hela familjen.
Det senare är tveklöst det som har störst effekt för att hejda nyrekryteringen till de kriminella gängen!

//Kenneth Sandberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: