SÅ BLIR DEN ILSKET HATFYLLDA KULTURVÄNSTERN AVKLÄDD.

Det talas mycket om hat i medierna, men sällan om dem som hatar mest, värst och intensivast: kulturvänstern. Två nya böcker visar hur vänstern driver folk till självmord eller till att de tvingas avgå.

En av kultur-Sveriges större tragedier på senare år är att teaterchefen Benny Fredriksson drevs till självmord när ”me too” utnyttjades för att ge igen för gamla oförrätter.

Från insidan under mediedrev
Nu har en av dem som jobbade närmast Fredriksson givit en inifrån-skildring om vad som hände när mediedrevet antog orkanstyrka. Lotta Fristorp var under många år presschef på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Det var hon som författade pressmeddelandet när Benny Fredriksson bestämt sig för att avgå 2017. Hans värld rasade samman och han tog sitt liv.

I sin bok Benny: Drevet, döden (Kaunitz-Olsson, 2021) belyser Lotta Fristorp de maktförhållanden i medie- och teatervärlden som bidrog till att förvandla en viljestark och självmedveten chef till ett apatiskt, brutet villebråd.

”De är så arga, säger hon. Jag antar att hon refererar till Bennys ansiktslösa kritiker som börjar kännas som en kör i ett grekiskt drama”, skriver författaren om att skådespelaren Helena Bergström inte offentligt gav sitt stöd till Benny Fredriksson. Boken visar hur även uppburna och omhuldade film- och teaterpersoner blev så rädda att de inte vågade stödja en vän offentligt.

Inte heller politikerna i Kulturhusets styrelse stöttade sin vd. Just de politiker som annars lovordat och förespråkat det sätt att förena konst och kommers som Fredriksson behärskade bättre än någon annan. Detta med att göra det som är publikt populärt är känsligt i kulturvärlden där det kommersiella ofta baktalas, även om skådespelare inte vill avstå lön för sitt arbete.

Vad händer med sanningen när drevet går?, frågar SvD:s recensent Gunilla Kindstrand.

”Det är många som inte vill bli påminda om den saken idag – för att de var tysta eller för att de själva deltog eller för att det kan tolkas som ’bakslag mot Metoo’. Men under den här perioden kunde drevet snabbt sluka den som ställde sig upp för en anklagad”, skriver G-P:s recensent Hynek Pallas (som själv deltagit i andra drev – som mot Sverigedemokraterna vilka han kallat ”en helt okulturell maffia”).

Läs resten här. Det är skrämmande hur folk bara följer med i drevet. Vågar man stå upp döms man av vänstern.

Varjager

2 Responses to SÅ BLIR DEN ILSKET HATFYLLDA KULTURVÄNSTERN AVKLÄDD.

  1. euroM skriver:

    ”Metoo” rörelsen liksom flertal andra feministiska movements skapades av de som vill splittra kvinnor vs män…. feminismens värdegrund är ju den att män är onda per automatik……..samma figurer som stödjer ”femen” stödjer säkerligen Metoo

    Max Horkheimer skulle gilla denna strategi…en av ledarna i den marxistiska tankesmedjan ifrån Frankfurtskolan vars syfte var att förstöra den västerländksa kulturen på alla sätt

    Bild: war on gender är en av metoderna att förstöra länder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: