Samvetet leder in oss på en ofarbar väg.

En väldigt bra krönika.

Det är det här som ligger bakom de allt fler inlägg som manar politiker att öppna gränserna för afghanska flyktingar. Aftonbladet, som hade gått i valrörelse och börjat tala om ”ordning och reda” i flyktingpolitiken, är på väg att byta fot igen. Åtminstone den här veckan. Här i tidningen skrev Irena Pozar en kolumn som jag tror gick ut på att den svenska regeringen måste se till att så många afghanska kvinnor som möjligt kan lämna sitt land och komma hit.

Det är lätt att förstå resonemanget, men det är förstås något som klickar. Afghanistan har lite drygt 38 miljoner invånare. Ungefär hälften är kvinnor.

Det finns verkligen ett moraliskt ansvar. I tjugo år har vi – västvärlden inklusive Sverige – gjort en hel del i Afghanistan. Det ledde till just det här. Att Afghanistan av alldeles egen kraft är ett rått, oförlåtande, och politiskt primitivt land, ändrar inte den saken. Det finns ett ansvar. Inte bara för tolkar – där är saken solklar: man lämnar inte stridskamrater åt sitt öde — utan för landet som helhet.

Johan Hakelius skriver det väldigt bra.

Varjager

2 Responses to Samvetet leder in oss på en ofarbar väg.

 1. euroM skriver:

  …..som vanligt går det inte att lita på kanaler som CNN-FOX eller nyhetsbyråer som AP där alla synkroniserat gillar att bedra dig 100% med sina nyhetsflöden dag ut och dag in som tex Afghanistan………….
  genom att man kontrollerar median så kan man i princip servera vad som helst och publicum köper det utan att ifrågasätta

  …hos Mag-channel såg man ganska snabbt hur bla flykten till Kabuls flygplats såg mem arrangerad ut……där tom flyende skrattandes log mot kameran och vinkade…verkar inte seriöst-bedöm själva videon observera den flyende vita mannen i ljusblå kostym
  på länken här

  https://www.bitchute.com/video/f3ZLIDiZXVGx/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: