Demokrati

Det verkar rätt sannolikt att varken partiledare eller riksdagsledamöter vet vad demokrati betyder. Demokrati betyder folkstyre.

Tvekan inför att våra politiker förstått detta uppstår när man noterar vilket enormt inflytande ett parti med cirka 4 procents sympatier har på svenska politik. Och när det nästintill ska vara förbjudet att tala med representanter för ett annat parti med tjugo procents väljarstöd. Det verkar som om demokrati är något som är förbehållet vissa politiska åsikter och inte de svenska väljarna. Den innebörden har ordet demokrati inte.

Ungern, där regeringen får mellan 65 och 70 procents stöd i allmänna och fria val beskylls för att verka i strid med rättsstatens grunder, en av demokratins grundvalar. Det finns dock inget annat land i Europa där regeringen har ens tillnärmelsevis samma starka stöd, och det också efter nyval när mandatperioden på fyra år gått ut.

Inte ens Polen kommer i närheten av Ungerns situation, i Polen har regeringen drygt 45 procents stöd, medan oppositionen har knappt 45 procents stöd. Ska vi lyssna på svenska politiker och EU-politiker verkar det dock vara så att demokratiska rättigheter – att välja sina egna styresmän – inte gäller för polacker. Också polackerna ska låta sig styras på ett sätt som passar svenska och europeiska politiker, inte det polska folket.

Det är dags att vi lär oss vad ordet demokrati betyder. Och att andra folk kan välja helt andra representanter än de som svenskarna skulle välja. Och att vi faktiskt representerar avvikande åsikter. För övrigt inte bara i andra länder utan också i Sverige.

Från Contra

Varjager

4 Responses to Demokrati

 1. euroM skriver:

  …folkstyre är mem ett fantasibegrepp som inte genomförs övhtaget …så fort en politiker blir invald i riksdagen så glömmer de vad de lovat sina väljare utan börjar mem direkt jobba för globalisterna och genom det en gynsam karriär väntas även efter politiken som tex Bildt-Reinfeldt och nu finansministern Magdalena snart hos IMFbanksters där hon fått en post…

  ————————————————————————————
  ….se vad WHOs storskurk Bill Gates vaccinationsprogram orsakat i Indien..

  —Fact Check: Were 496,000 Children In India Paralyzed Between 2000 & 2017 From ”Bill Gates Polio Vaccine”? The Logical Indian Fact check team investigates the claim that Bill and Melinda Gates Foundation had tested polio vaccine in India between 2000 & 2017 and had paralysed 496,000 children.—

  https://thelogicalindian.com/fact-check/bill-gates-polio-vaccine-covid-19-gates-foundation-21270

 2. euroM skriver:

  ….toppencool corona-rapp ifrån magchannel-enjoy

  © 2017-2021 Bit Chute Limited
  Listen to SO COLD FEATURING CHINESE BLACK AND MAG BITTER TRUTH by PLAYA RIGHTEOUS MUSIC on #SoundClo

  https://www.bitchute.com/video/7GWsSp1DVd6L/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: